הבוקר הכנתי כבד עוף שיהיה לי לאכול בעבודה בימים הקרובים
יש עכשיו מבצעים מאד טובים על כבד עוף טרי.
 
אני קניתי 2 קילו כבדים נקיים וטובים ב-18 ש"ח.
 
אני מקפיץ במחבת על אש גבוהה עם מלח-פלפל, דבש ורוטב סצ'ואן קנוי.
 
10 דקות והכל מוכן ומחולק לכלים לאכילה בהמשך.
 
 
אתה אומר "שיהיה לי בעבודה לימים הקרובים". אתה אוכל אותם קרים? אם לא, איך אתה מחמם?
אני לרוב ממש נמנעת מלשמור כבד ליום אחרי (אלא אם כן אפשר לאכול קר) כי בחימום במיקרו/ מחבת הוא מתייבש.
שאני מכין אותו ברוטב עם מרכיבים מתוקים שהופכים את הרוטב למעט סמיך.
 
החימום של הכבד יחד עם הרוטב במיקרו מונע ממנו התייבשות.
 
באמצע החימום אני מפסי את הפעולה ועם כף מרטיב את הכבד שוב על הרוטב שבתחתית הכלי.
 
החימום לא לוקח הרבה זמן - בערך 2 דקות. אני לא אוהב לחמם במיקרו הרבה זמן
וטרפתי קערת מרק נהדרת, שחימם כבר החצי לפני שהגעתי.
מרק פשוט אך נפלא, שרק משתבח אחרי יומיים מהבישול:
- כרשה
- שורש סלרי
- ארטישוק ירושלמי (מספר שורשים קלופים וחתוכים לקוביות)
- גזר
- עדשים ירוקות (שבושלו כעשרים דקות לפני ונוספו למרק עם המים בהם בושלו)
- קישואים
אבל אענה לך כי אני מכינה אותו מרק,
מרקים שהבסיס שלהם ירקות והרבה ירקות שורש,
(מוסיפה בשביל גיוון כל פעם קטניה אחרת)
לא זקוקים לתיבול יותר ממלח ופלפל. יש לו גם טעם חזק ונעים,ןכמובן טעים,
וארומה נפלאה.