ראשוני - סיכוי גדול לבביקין לאתונה

ראשוני - סיכוי גדול לבביקין לאתונה

עוד לפני אליפות ישראל באתלטיקה ולפני הזריקה הראשונה של ואדים בביקין באליפות ועוד לפני שיודעים אם הוא השיג קריטריון , רשת ב' בפרסם הערב בפינת הספורט שאיגוד האתלטיקה מתכוון כבר מחר (במידה ובביקין לא ישיג הערב את 81.80 המיוחל) לשלוח בקשה לועד האולימפי כדי שישקלו בועדת חריגים את היצטרפותו למשלחת האולימפית . הטיעונים שלהם שואדים שנה שעברה היה 13 באליפות העולם , הוא השנה בכושר מעולה , וכן שהוא השנה ניחשב בצמרת העולמית ( בדקתי - מיקומו בדירוג העולמי השנה לפי תוצאות , במקום 31) . אגב נאמר שיש סיכויים טובים שהוא יהיה ה-37 במשלחת . תודה לרשת ב' .

nitsansh

New member
מי נמצא ב"ועדת חריגים" הזאת??

הענין הזה מריח לא טוב... מי שאומר שיש סיכויים טובים שהועדה תאשר עוד לפני שהיא דנה כנראה מקורב לאנשי הועדה ויודע מה עמדתם... אגב... אם כבר אתה בודק את הדירוג העולמי השנתי, קח בחשבון שאם יש יותר מ-3 ספורטאים ממדינה לא כולם יכולים להשתתף... 31 זה לא מקום בצמרת במושגים שלי...

PRINCER

New member
אני חושב שזה לא סופי.

זה נשמע טוב ולדעתי מגיע לואדים להיות שם, שלא כמו לעודד שמעוני, אבל זה לא סופי. לדעתי המשלחת האולימפית הייתה צריכה להיות כמו שהיא+ חליקה, לבנת וכל אתלט שיעבור קריטריון A פעם אחת(נכון לעכשיו רק בביקין). אבל זו רק דעתי...

nitsansh

New member
לא משנים קריטריונים בדיעבד...

משהו מוזר קורה בועד האולימפי בזמן האחרון... עד לפני 4 שנים לא היו מוכנים לזוז מילימטר מהקריטריונים שנקבעו, ותמיד היו כאלה שהיו קרובים לעבור אבל לא נתנו להם לנסוע... הפעם הראשונה שפרצו את העיקרון היתה ב-2002 עם גודינה ובלצקי, וידעתי שזה יהיה סימן לבאות...

לא שינו ולא בטיח

סך הכול אמרו שאם חס וחלילה הוא לא ישיג את הקריטריון הערב , אז הוא יגיע לועדת חריגים כמו שעשו אם אניה גוסטמלסקי , וזאות בגלל שהשיג קריטריון בינלאומי (פעם אחת קריטריון "A" או פעמים "B") ,אגב טיעון נוסף שלהם שנאמר ולא רשמתי זה שכנראה יהיה האולימפיאדה האחרונה שלו .

nitsansh

New member
הבינלאומי זה B

אם יש ספורטאי אחד במקצוע (או אירוע בטרמינולוגיה האולימפית), מספיק לעבור קריטריון B פעם אחת בין 1 בינואר 2003 ו-9 באוגוסט 2004. קריטריון A נדרש עבור 2 או 3 אתלטים באותו אירוע. הקריטריון הישראלי היה: מקום 1-12 או תוצאת קריטריון A באליפות העולם 2003 (ונדמה לי שגם אליפות אירופה 2002) או לחילופין 2 תוצאות A מתוך 4 תחרויות שנקבעו מראש (במרתון וקרב-רב תוצאה אחת מתוך 2 תחרויות) "סעיף החריגים" בקריטריונים היה מיועד להישגים יוצאי דופן, בסדר גודל של מדליה בתחרות חשובה. כבר הורידו את הסף לעליה לגמר במקרים של גוסטמלסקי ופיסצקי, ועכשו רוצים להוריד ל"כמעט גמר"... צריך לשים את הגבול בצורה ברורה, אחרת אין לזה סוף...

nitsansh

New member
אגב, קריטריון בינלאומי הוא תנאי

הכרחי, בלי קשר לקריטריון הישראלי...

alonshin

New member
נראה לי

נראה לי שפשוט מה שקרט הפעם , זה שהועד האולימפי בישראל קבע קריטריונים טיפה יותר מדי קשוחים בשחייה ובאתלטיקה , וזאת הסיבה שמאפשרים לכמה ספורטאים לצאת - אולי מבינים שהקריטריונים היו קשים מדי. nitzansh - אני לא בעד לשלוח כמה שיותר ספורטאים בכל מחיר לאולימפיאדה - אבל מצד שני , לא צריך לחכות עד שספורטאי ידורג שלישי בעולם כדי לשלוח אותו - קודם כל כי יש הרבה ענפים (אולי אתלטיקה ושחייה הם דווקא לא ממש הדוגמא בקטע הזה ...) שבהם ספורטאי יכול להבריק ביום טוב אחד ולהגיע לצמרת , אנשים מתאמנים עובדים קשה אני בעד לתת להם צ'אנס , בכל זאת להיות 39 בעולם זה די מרשים באתלטיקה. וחוץ מזה , הרבה יותר כיף לראות תחרות כשיש ישראלים שמשתתפים...

nitsansh

New member
קשה להשוות בין ענפים...

ואפילו בין מקצועות באותו ענף... לכן לקבוע קריטריונים "נכונים" זו משימה מאד קשה... אני יודע שהיחידה לספורט הישגי לקחה בחשבון את אלמנט המקריות, ולמשל בענפי הקרב הקלו את הקריטריונים וברוב הענפים מהסוג הזה אין קריטריון ישראלי יותר מחמיר... גם זה יוצר מצב לא שויוני כי יש ענפים שהקריטריונים הבינלאומיים יותר קשים כי המכסה מצומצמת... הענין הוא קודם כל העיקרון... העמדה של הועד האולימפי הישראלי היא לשלוח לאולימפיאדה ספורטאים שמסוגלים להצליח ולהגיע להישגים שיהיו "לתפארת מדינת ישראל"... ויתור על ספורטאים שהתחזית היא שיש סיכוי קלוש שיגיעו לרמת ההישגים שהוגדרו (ברוב הענפים עד מקום 8 או 12) חוסך משאבים שיושקעו בספורטאי הצמרת שמצפים ומקווים שיהיאו מדליות. המצב הכספי של הספורט הישראלי הוא "על הפנים" וצריך להשקיע את המשאבים במקום שיש סיכוי מקסימלי להישגים. קל להגיד: "מה זה משנה אם ישלחו עוד 2-3 ספורטאים" כשאתה לא צריך לדאוג למימון והכנה מקצועית של המשלחת, והספורט בכלל... מהעמדה העקרונית הזאת, שאפשר לא לקבל אותה, נגזרת מדיניות הקריטריונים והחלוקה לסגלים... מן הסתם כשכורתים עצים ניתזים גם שבבים, ותמיד יהיה מצב שכמה ספורטאים ייפגעו... אבל ברגע שמתחילים לעשות הקלות קשה לעצור את הסחף, וזה רק יכול להביא לפגיעה יותר גדולה כשמישהו עובר את "ועדת חריגים" ומישהו אחר לא, ולך תדע אם השיקולים היו רק מקצועיים...

למעלה