ראשית בהצלחה לפורום חשוב שכזה...

ראשית בהצלחה לפורום חשוב שכזה...

ולשאלתי: אני אמא לילדה בת 4 שנולדה מיחוץ לנישואין. כרגע בהריון ובהליכי גירושין מבעלי. בעז"ה עוד מעט אהיה אם חד הורית לשני ילדים מאבות שונים. האם הבטחת ההכנסה מתייחסת לעובדה שהילדים לא מאותו אבא? מה קורה בתביעה למזונות? יש קשר בין סכומי המזונות שאני מקבלת מכל אחד? כרגע אני מקבלת הבטחת הכנסה. אחרי הלידה, כשיהיו שניים סכום הקצבה משתנה? ואם כן בכמה? קשה לחיות עם 2240 ש"ח בשכירות עם ילד אחד, מה יהיה עם שניים?

אם חד-הורית

הרבה שאלות, אנסה לענות עליהן אחת לאחת: 1. הבטחת הכנסה לאם חד-הורית אינה תלויה בזהות אבי הילדים. 2. ההיגיון מאחורי הבטחת הכנסה היא לתת לכל תושב ישראל די הכנסה לקיום מינמלי בכבוד (זה מעט מאד, לפי בית המשפט העליון, אבל זה מה שיש), מכאן ניתן להבין שאם יש לאדם הכנסה ממקורות אחרים, כולל הכנסה על פי חוק (דמי מזונות, דמי אבטלה וכד') אלה יבואו בחשבון בתביעה להבטחת הכנסה. עדיין יתכן שתהיי זכאית להשלמת הכנסה, אם הכנסתך ממקורות אחרים נמוכה מאד. כל הכנסה שלא מעבודה מנוכה במלואה מגמלת הבטחת הכנסה. 3. כאשר תהיי אם חד-הורית לשניים יגדל סכום הקצבה שלו תהיי זכאית. בכמה תגדל הקצבה? הסכום לאם חד-הורית שאינה עובדת, עם שני ילדים הוא 2,607 ש"ח, זאת למיטב ידיעתי.

תודה על תגובתך...

עוד שאלה.מה קורה אם יש לי שני פיסקי דין למזונות (מול כל אבא) והם משולמים מהבטח"ל, ואני רוצה לצאת לעבוד? דמי המזונות שאקבל מהביטוח יופסקו בעקבות הכנסה ממקום עבודה?

הכנסה מעבודה ודמי מזונות

בדמי מזונות יש מה שנקרא "נקודת איפוס" הגמלה. במילים פשוטות, אם הכנסתך מעבודה תעבור את נקודת האיפוס, לא תקבלי מזונות. נקודת האיפוס הגמלה לפי הנתונים בידי, לאם חד-הורית עם שני ילדים, היא קצת יותר מ- 5,000 ש"ח בחודש.

למעלה