ראשית הצעותיי למילים חדשות

ראשית הצעותיי למילים חדשות

ובכן, חברות וחברים; ראשית כל, אני מתנצל על העיקוב בהתחלת הופעותיי כאן בפורום, עם הצעות למילים חדשות. המילה הראשונה שברצוני להציעה, הנה: מַצֵף, מלשון: לצפות; צפייה. במילה זאת, אני מציע לקרוא בשפה העברית לטלסקופ. בברכה! שמואל ירושלמי - משורר ופעיל ציבור

shellyland

New member
אבל...

מטרתו של הטלסקופ אינה צפייה בלבד, הוא גם מגדיל, מקרב, ממקד, לא?

ועם זאת

ועם זאת, המטרה הראשונית של טלסקופ, זה צפייה, מה שתוך כדי צפיה בו ניתן להגדיל, לקרב וכו', אז זה כבר פרט טכני, שקשור בכל מיני שכלולים שאנשי מדע, מכניסים להמצאה ראשונית.

רעיון טוב

אבל ההצעה נדחית. מצֵף - נשמע דומה יותר לשורש צו"ף - לצוף, מצוֹף וכו'. לפני המשקל נראה כי השורש הוא בכלל נצ"ף. אך, אל ייאוש, המשך להציפנו בהצעות.

אטיוד5

Active member
יש לך אולי גם מילה עבור ...

החלק האחורי של כף הרגל, זה שדורכים עליו?

Degeneration X

New member
אממ.. עקב?

אני הייתי דואגת יותר לחלק הקדמי, שמסתובב לו כבר שנים ללא שם. או שאני פשוט לא יודעת?

אוֹחַ

New member
עולם הטלסקופים מחולק לשניים:

1. טלסקופ המשמש לחזות בכוכבים. 2. טלסקופ המשמש לחזות(!) בכוכבות. כך שאתה צריך להיות יותר ממוקד בהצעותיך. ... כל מי שניסה לקנות פעם טלסקופ, קרוב לוודאי ששמע מפי המוכר את הבדיחה העבשה הזאת. אני ניסיתי.

מצף

צפרי צופה במצופים של ציפי מבעד למצף, מצפה להצטופף איתה או לטעום מהצוף ולצוף. חצוף! (אבל היא בכלל מצפצפת עליו)

אוֹחַ

New member
../images/Emo6.gif אחת? יש לי כבר גלקסיה שלמה.

ס-סי-לי... מממ... מצלצל מוכר...

ססילי

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo9.gif

למעלה