ראשית כל, נא להכיר אותי

ראשית כל, נא להכיר אותי

שלום וברכה! שמי, שמואל ירושלמי - משורר ופעיל ציבור. על אף היותי אנטי ציוני גמור, השפה העברית ועתידה, הנם חשובים לי ביותר. שיריי, העוסקים במגוון רחב ביותר של נושאים וענייני ד'יומא, מופיעים בהמוניהם באין ספור מקומות באינטרנט ועיתונות. כמו - כן, תרגומי יצירותיי לאנגלית ושפות נוספות, נתפרסמו באתרי אינטרנט ורשימות תפוצה מכל העולם. לדעתי, מגיעים אין סוף תשבחות ודברי הלל, למקימי הפורום. ככי כבר מזמן, הגיעה העת, להתחיל לעודד אנשים לחדש ולהעתיר את השפה העברית במילים חדשות, כדי שעושרה המילולי, לא יפול משפות אחרות, המהוות עמוד התווך, של התרבות העולמית לדורותיה. משבוע הבא, בכוונתי להתחיל להופיע כאן בפורום באופן קבוע. בברכה! שמואל ירושלמי

שתי שאלות

1. למה "ענייני ד'יומא"? מה מקור הגרש? למה לא "דיומא"? 2. אם פרסמת באינטרנט, אתה יכול להביא כמה קישורים לדוגמא, שנוכל לקרוא?

hillelg

New member
בררר....

סימני קריאה זה דבר רע. זה סימן מעיד ודבר מטריד לאדם החושב שחושב שחושב שקורא לכולם - שהיו מעולם שיהיו בעולם שהווים מכולם - להרים נַעלם להעלות את דגלם ולצעוד אל עולם נעלה ומושלם שיהיו בו כולם כמוהו.

כנ"ל

אין לי בעיה עם היצמדות לאידיאולוגיות שאבד עליהן הכלח ונאיביות של כולם אחים אבל קריאה להפרת חוק והשוואת השב"כ ל-SS... גם חלקי שלי לא יהי עם האיש הזה

גנגי

New member
דיסקלוד, באחלאית.

דיסלקצית-מקלדת. מילה ותיקה - מהמילים הראשונות של אח"לה. את הממציא הרשמי נחשוף בפניכם בבוא העט (או המקלדת).

לא התכוונתי לקחת למישהו את זכויות

היוצרים- לא ידעתי שיש למילה כבר שם. ובכל זאת שאלה: אם השתמשנו במילה לועזית- אז מה חידשנו פה? (או שזה הולך לפי האמא שהיא המקלדת?)

למעלה