ראשית תודה לכל מי שענה להודעתי

עלמה...

New member
ראשית תודה לכל מי שענה להודעתי

אני מבולבלת מאוד הרבה מהעייצות שקיבלתי פה עוברות לי בראש מידי יום ביומו... נכון שכרגע אני נמצאת במצב ביניים ועודף המשקל שלי לא מאפשר לי לעבור את הניתוח אבל נורא קשה לי ציינתי בהודעתי הקודמת שעיניין ההשמנה הוא דבר חדש יחסית עבורי אני מתמודדת איתו רק 3 שנים אבל תסכימו איתי שעליה מגמתית של 40 ק``ג בערך בתקופה של פחות משלוש שנים מהווה בעייה זה לא שיש לי 10-20 ק``ג לרדת אלא לפחות 40 אומנם ירדתי 13 ק``ר אבל אני בתקופת משבר דווקא התקופה הזאת (שבא אני לא מצליחה לרדת) גורמת לי לשוב ולחשוב על אופציית הניתוח אני מבינה שאין באפשרות הזאת שום ``הוקוס פוקוס`` ומדובר בתהליך של לימוד מחדש ושל הקניית הרגלי אכילה... אבל אני לא יכולה להוציא לעצמי את המחשבה מהראש, שאולי ניתוח יעזור לי לעבור את תקופות המשבר. יש לי חברות שעברו את הניתוח בהצלחה ורואות את התוצאות כל יום... אני בהחלט מתכוונת להמשיך וללמוד את הנושא וע``י כך להגיע להחלטה למרות שבתוך תוכי אני מקווה להצליח להתמודד עם בעיית האכילה לבד ולא להזדקק לניתוח (כמו שאמרתם... זאת האופציה האחרונה...) תודה לכולכם אני פה, מקשיבה לכם כל הזמן

עדי.פ

New member
עלמה יקרה

ההתלבטות שלך מצוינת ולו רק בגלל שאם מגיעי להחלטה על דרך של ניתוח, החלטתך תהיה איתנה ולא על בסיס רגעי. לגבי האפקטיביות של הניתוח את צריכה לספר יותר פרטים . ציינת שאת רוב המשקל הוספת בשנים האחרונות , למה? את אוכלת הרבה מתוק? (אם כן תשכחי מטבעת), כולנו פה כדי לעזור ולחלוק מנסיננו וכולנו (כמעט) עברו ועוברים את ההתלבטויות שלך. עדי

עלמה...

New member
לא , אני לא אוכלת מתוק

ועד כמה שזה ישמע מוזר אני גם לא מנשנשת אני פשוט אוהבת לאכול!!! אני אוהבת אוכל טוב ומתרפקת בעיקר על פחממות ושומנים... קיבולת הקיבה שלי כניראה אדירה כי אני מסוגלת לדחוס כמויות ענקיות של מזון. ההשמנה שלי בתקופה האחרונה נבעה בעיקר מאכילה לא מבוקרת ומחוסר פעילות גופנית. אמנם הייתי רזה... אבל כל חיי התמודדתי עם בעיות השמנה (לא בסדר גודל כמו היום)... יש לי ראש של שמנה וגם כששקלתי 54 ק``ג הרגשתי פרה (אפילו יותר מאשר כששקלתי 101 ק``ג) אני נחשבת בין חבריי לטיפוס חזק ואמביציוזי, אבל בכל מה שקשור לאוכל אני נכשלת. אני גם סובלת מאוד מהדימוי העצמי הנמוך שנוצר אצלי עם העליה במשקל... וזה דבר שאני לעולם לא אוכל להתמודד איתו אני פשוט בחורה רזה שלכודה בגוף שמן. היו שאמרו לי פה, שעודף משקלי אינו רב... אבל לא נכון הדבר... יש לי להוריד עוד כ40 ק``ג <מבלי לשכוח את ה13 שכבר ירדו> אין לכם מושג כמה אתם עוזרים לי להחליט... באמת תודה עלמה

עדי.פ

New member
אם כך אז את די מתאימה לטבעת

עודף של 40 ק``ג אינו עניין של מה בכך וישנן גם ההשלכות הרפואיות של עודף משקל קיצוני. את אולי צעירה ולא מרגישה את ההשלכות הבריאותיות אבל תאמיני לי זה יבוא (לחץ דם , כולסטרול, צרות עם ההריון ועוד שאר חולירות) מצד שני הטבעת מונעת את ה ``קיבולת הקיבה `` ומשמשת ככלי עזר בכך שהרגשת השובע מגיעה מהר מאוד.

רוייקו

New member
לא מדוייק, עדי. הטבעת מאטה את קצב

קליטת המזון לתוך הקיבה ומחנכת ללעיסה. בגסטרופלסטיקה (SRVG ו GASTRIC BANDING) הקיבה נישארת בשלמותה. הכיס שיוצרים בניתוח משמש לקליטת כמות מדודה של מזון נתון שיעבור דרך ההיצרות שיוצרת הטבעת אל שאר הקיבה בזמן נתון.

רוייקו

New member
הופס, שכחתי את הקעטש`

האפקט הניתוחי בעצם יוצר הגבלה מכנית. המנותח אינו יכול לקלוט ``עוד`` מנה, לאחר שקלט לתוכו מנה. אם כן, יש הבדל בין שובע שהוא שובע שנוצר לאחר ספיגת המזון במעי לבין מלאות מכנית. האפקט הניתוחי גורם למלאות מכנית (המזון שממלא את הכיס) ובכך, ככל שנעכב יותר את קליטת המזון על ידי תחושת מלאות מכנית, נביא לתחושת שובע, המגיעה כ 20 דקות לאחר הארוחה. לעיתים, הבעיה של אנשים שמנים היא שהם אינם מבדילים בין שובע אמיתי, המורגש כ 20 דקות לאחר ארוחה, לבין תחושה של מלאות מכנית. מלאות מכנית היא בעצם מילוי הקיבה בנפח גדול של מזון. שמנים רבים חושבים ששובע זה בעצם התמלאות של הקיבה ואינם מצליחים לחכות לתחושת השובע האמיתי שמגיע רק אחר כך, מאוחר יותר. אז, הם מרגישים כבדים ועייפים מארוחה גדולה ודשנה מדי.

למעלה