ראשית תודה על העצות אני אשתדל ליישם אותם ושנית...

ראשית תודה על העצות אני אשתדל ליישם אותם ושנית...

בתי הבכורה היא בת שבע וחצי,בביה``ס היא ילדה חרוצה,בבית היא ילדה טובה רק שהבעיה שלנו שאנחנו מתווכחות המון וזה לא משנה על מה, אנחנו מתווכחות פשוט על כל דבר. זה מתחיל מהבוקר שאני מעירה לה להזדרז לביה``ס כי היא כמעט מאחרת זה ממשיך עם התסרוקת וממשיך על צחצוח השיניים וממשיך עם הנעליים וכו`. אנחנו לא צריכות סיבה אפילו להכנס למקלחת זה סיבה בשבילנו למריבה או לוויכוח היא לא רוצה עכשיו ואני אומרת שכבר מאוחר וזה חלק קטן מהמריבות אז מה עושים? איך מתנהגים? חשוב לי להיות איתה קרובה,קשובה ואפילו גם חברה אבל אנחנו פשוט רוב הזמן נלחמות,יש בינינו מעין מאבק כוחות. אשמח לקבל תגובות ושוב גרא אשמח לשמוע דעה מקצועית תודה אצבעונית

גרא.

New member
אל תתוכחי,התעלמי ממנה עד שתבצע.

אצבעונית,לא ציינת את זה במכתבך,אבל נדמה לי שלרוב,את מפסידה בוויכוח, ובתך עושה כחפצה,אלא אם כן את ממש מכריחה אותה,ואפילו בכוח.האמנם? בכל מקרה,את טועה בגדול כאשר את נגררת לתוך ווכוח,כזה או אחר,כאשר את דורשת מבתך לבצע מטלה זו או אחרת.זוהי דרך מקובלת אצל ילדים רבים כדי להתחמק ממטלה המבוקשת מהם,תוך נסיון לנצח במאבק על שליטה במוקדי הכח בבית.אפשר לחשוב על שינוי התנהגותה של בתך,דרך טכניקה של עיצוב התנהגות,שאליה לא אתייחס כרגע.אבל,לגופו של עניין.הצעתי לך, אל תתוכחי.אמרי לה מה ברצונך שתעשה,תוך ציון לזמן כזה או אחר.הסתובבי,ועזבי אותה לנפשה,ללא ווכוח. אחרי מספר דקות,חזרי אליה,לא הגיבה? חזרי על הבקשה,וצאי מחדרה.אם היא מנסה לגרור אותך לווכוח,אמרי לה: נדבר על כך מאוחר יותר.ואז שוב,צאי מחדרה.אם עדיין לא מתחילה להגיב/לפעול על פי בקשתך.עלייך להתעלם ממנה,עד שתעשה מה שבקשת.כאשר כל הפעילויות,הבאות אחרי מה שבקשת,מעוכבות.כך למשל, הערת אותה בבוקר.ויש לך זמן מוגבל.אם אינה מגבירה את קצב התכוננותה לקראת ההליכה לביה``ס.אמרי לה כי את יוצאת נניח,ב-0730,איתה,או בלעדייה.אם אינה מוכנה.אמרי שלום,אני הולכת.וצאי מהבית.מובן שאינך הולכת באמת,אלא ממתינה בחוץ,במקום שאינה יכולה לראותך.חזרי כעבור כמה דקות,כי שכחת משהוא..אם מוכנה,טוב.אם לאו.צאי שוב מהבית לזמן מה.מה שחשוב שילדתך תבין,ותפנים שאת רצינית,ועומדת על שלך.ואם אינה מוכנה בזמן.לא תלך באותו יום לביה``ס,ותאלץ להשאר לבד בבית.נסיון רב עם ילדים רבים באותו מצב,מוכיח,כי הם מתארגנים מהר יותר,תוך מספר ימים,והבעייה נפתרת. בכל מקרה,כעיקרון,תמיד דרשי בצוע,ואל תתוכחי.אם היא רוצה הסבר.אמרי,מאוחר יותר.ואז,בשעות אחה``צ,כשהיא רגועה,במנותק לגמרי מהסיטואציה.חזרי והזכירי לה כי בבוקר דרשת כך וכך,ועכשיו את רוצה להסביר.וכאמור,אם אינה מבצעת, התעלמי ממנה לחלוטין,עד שתתרצה,ותבצע.

לפחות אצלי..

אם את לא יודעת אז אני בת 13 ושההורים שלי מבקשים ממני לערוך שולחן ואני אומרת שאין לי כוח אז הם אומרים שהם יעשו את זה ואז כמובן מתעורים בי רגשות אשם ואני עורכת את השולחן אין אצלי הבעיה בקשר למקלחת אבל שהייתי יותר קטנה אז שהייתי אומרת שאני לא רוצה להתקלח ההורים שלי אמרו לי שאני ילדה גדולה ואני אחליט לבד, ושילדים גדולים(כמו אחי הגדול) מתקלחים!!! מקווה שעזרתי יעל

למעלה