ראשנים בבריכה

jackmate

New member
ראשנים בבריכה

האם משהו יודע מה עושים נגד ראשנים בבריכת נוי? אמורים להיות דגים בבריכה, אבל אנחנו לא רואים אותם. תודה מראש, צביקה

טסונמי1

New member
אין מה לעשות ראשנים ובריכה

הולכים יחד- אים כי ראשנים יש רק במים עומדים........{כנל יתושים}

טסונמי1

New member
למה זו בעיה? אין כמו קירקור צפרדעים

בליל ירח מלא בקיץ......... א.יש בודאי סוגי דגים {אולי דגי זהב מהגדולים שישמחו לאכול אותם ב. אפשרות שניה להכניס משאבה עים פילטר....

jackmate

New member
אתה מדבר מניסיון??

דגי זהב או משאבה בטוח יעזרו???

Rוני

New member
אם טסונמי אמרה היא יודעת

וחבל לערער עליה (כמו שאני עשיתי בטעות קודם, אבל כבר עמדתי בפינה
) היא מומחית בבריכות לגינה ומומחית בגינון אמרה - יודעת ובאמת מה יותר כיף? לשמוע את הבסים של השכנים או קרקור צפרדעים?

טסונמי1

New member
אני אקח חצי מהתגובה של זוהר

וחצי מהתגובה של רוני -ואז תיתקבל התשובה לאה מישתדלת לדעת כמה שיותר.........וגם היא טועה "והורגת" צמחים-{ליפעמים}

טסונמי1

New member
היי זוהר - שבת שלום...............

היתכוננת כבר לחמסין של תחילת שבוע?אני יודעת שאתה סובל מאוד בחמסינים

טסונמי1

New member
מיתוך ניסיון חלקי-בבריכות יש לי

ראשנים ואין לי בעיה איתם- במפל שמתי לב שאים ראשנים ולא רימות יתושים -כניראה ביגלל הצירקולציה של המים -שנעשית עיי משאבה ופילטר

טסונמי1

New member
חוץ מיכך שהבעיה היא מים עומדים!

זה מה שהצפרדעים מחפשות וגם היתושים- לכן הגיוני שצירקולציה של מים תימנע את הבעיה

טסונמי1

New member
תיקנה בחנות לחיות מחמד משאבה קטנה

כזו שתצליח להעלות את המים לגובה פני הבריכה-זה לא יקר פרק את הפילטר השאר רק את המנוע חבר אליו צינורית ותן למים לעלות כלפי מעלה ולחזור לבריכה-זה אמור להספיק כדי לימנוע מקרפדות להטיל ביצים בבריכה-מה שכבר בתוכה זה סיפור אחר

hadash1

New member
ראשני צפרדעים בבריכה

אני לא מבין גדול בבריכות נוי אבל בדגים אני קצת מבין . יש לי 11 אקוריומים ואני מגדל דגים מעל 40 שנה. הרואשנים לא טובים לבריכה. הם הגיעו לשם עם אמא צפרדע או קרפדה. בכדי למנוע את התופעה צריך להקפיד שלא תגיע צפרדע או קרפדה לבריכה. הצפרדעים מפרישות חומרים רעילים אשר הורגים את הדגים. באופן כללי דגים לא יאכלו ראשנים ואם יאכלו ימותו מזה. יש לדאוג להיפתר מהראשנים . (פילטר לא יעזור וגם זרם מים לא) אחרי שהם הוטלו בתוך הבריכה רק הוצאתם עם רשת אחד אחד . פתרון נוסף יבוש זמני של הברכה.

טסונמי1

New member
אז איך אתה מסביר את התופעה שבכל

מקום שבו יש משאבה או למפל או מיזרקה ויש לי כמה וכמה כאלה אין ולא היו מעולם ראשנים ולא רימות של יתושים-חפש ערך צפרדע בגוגל הם מחפשים מים עומדים!

hadash1

New member
צפרדעים

הצפרדע מעדיפה להטיל את שרשרת הביצים שלה במים עומדים. הזכר מפרה אותם. אחרי שהתפתחו ראשנים זה כבר לא משנה עם המים עומדים או לא. לגבי יתושים וזחלי יתושים אלה דוקא משמשים כמאכל אהוב להרבה סוגי דגים.

ruven46

New member
אצטרף ללאה (על אף דעתו של זהר)../images/Emo8.gif

חי חי חי ! שבוע טוב...! תנועת מים מינימלית, ע"י משאבה מינימלית, תמנעה מיתושים להופיע בכל בריכה. הלארוות (זחלי היתושים) לא מסוגלים לשחות, למעט הכיוון הורטיקלי כדי להוציא את צינור הנשימה שלהם הממוקם בחלק האחורי של הגוף, לצורך נשימה. כל תנועה קטנה של המים, תפריע להם לשרוד. כמו שאמרה לאה, גם משאבה מינימלית עם ספיקה הכי קטנה, תעשה את העבודה נגד יתושים. תוספת של משפחת גמבוזיות, גם תייעל את העניין. דגי זהב, קטנים כגדולים, ישמחו לטעום מביצי הדו-חיים - צפרדעים וקרפדות.

למעלה