ראש הממשלה רואיין ברשת ב´ אתמול בשעה 11:00....:- לקראת השנה החדשה, ואנהי מביא בפניכם, ציטוטים ככתבם וכלשונם לפי סדר הנושאים שהועלו בראיון עם מתי גולן ויוני בן מנחם...:- פלשתינים: ***** "אנחנו מחפשים מנהיג מתון שאפשר יהיה לדבר איתו". רוסיה: ** "מערכת היחסים שלנו ושלי אישית עם רוסיה היא מערכת מיוחדת, למרות שהם מספקים דברים מסוכנים לאיראן, עיראק וסוריה, אבל אנחנו מתמודדים עם המערכה". הודו: **** "אנחנו מפתחים מערכת יחסים עם הודו בקצב מהיר מאוד, ואני מניח מניח שאני אבקר שם בקרוב". תקציב 6 מיליארד ש"ח: ******* "...מתוך זה 2 מיליארד ש"ח בכבישים, מיליארד ש"ח בחוצה ישראל, מיליארד ש"ח ברכבות". ********* דיאלוג עם המנחים מתי גולן ויוני בן מנחם: "זכות הציבור לדעת, אבל עליו לדעת את האמת". ********* חינוך: ** במערכת החינוך יש רפורמה חדשה, מהפכנית, מי שיראה את תוצאות בחינות הבגרות אחרי החגים, יראה שהשינוי שנעשה, שנתנו מועד שני לבחינות בגרות, במתמתיקה ובאנגלית, אחוז גבוה בקרב מסיימי הבחינות. הסידור שאני תומך בו, שסטודנט יכול להתקבל, מבלי לעבור את, בחינות הפסיכומטרי, לאפשר גם לנערים שלא היה להם אפשרות. שום ממשלה בישראל לא הטריחה לעשות אותה, זוהי רפורמה ממדרגה ראשונה". התפלת מי ים: *** "אנחנו כ- 10-15 שנה מדברים על התפלת מי ים, אני עצמי נאבקתי על זה שנים בכל הממשלות שהייתי, התחלנו כבר עכשיו במחזור של 100 מיליון מ"ק בשנה, וכבר ישנה תכנית להגיע להתפלת 400 מיליון מ"ק בשנה". גז כחול לבן: **** "אנחנו עומדים לסיים את ההסכם הנחת קו הצינור הגז, ממקורות הגז שלאורך חופי ארצנו, אל מקורות תחנות הכח". תעסוקה: *** "התעסוקה בהחלט במצב קשה, יש מצוקה ראשונה וזה הטרור, ענף התיירות קרס, כשנגיע למצב ששקט ישתרר, ענף התיירות יפרח. אני הבטחתי בטחון ושלום ואני גם אביא את זה, ידעתי שזה תהליך ממושך, אני מודה שהקשיים שאני עצמי נתקלתי בהם, להשגת הבטחון כשלב ראשון להשגת השלום, הקשיים היו קשים יותר מאשר הערכתי. צה"ל לא משתמש בכל כוחו הצבאי". תנועת גוש שלום: *************** "פעולה כל כך חמורה, אבל ראינו דברים כאלה בעבר. מלחמת האחים במרד הגדול בירושלים בזמן הרומאים, ההסטריה חוזרת כאקטואליה היום". "מסגירים לוחמים, מסירת שמות של טייסים, של מפקדים,של חיילים, לידי אנשים שהם אוייבי ישראל, זה אחד הדברים השפלים שיכולים להיות". "ברצוני לקרוא דבר שהבאתי: מדברי יוסף בן מתתיהו": ************************************************ "הם נלחמו איש באחיו, וכילכלו את כל דבריהם, לשמחת לב הצרים על העיר. כי הרעה שמצאה אותם מידי הרומאים, לא היתה קשה מהצרות אשר עוללו, איש לאחיו בידיהם ואחריהם לא יכלה, עוד שואה להוסיף על נגעי העיר. כי נוראים האסונות אשר קרו את, ירושלים לפני בוא מפלתה, מכל אשר מצא אותה אחרי המפלה. כובשיה הגדילו לעשות בניצחונם, לאמור: המריבה כבשה את העיר, והרומאים את כבשו את המריבה, אשר היתה חזקה הרבה יותר, מחוסן חומותיה הבצורות". לידיעתכם: הר הבית היה הכי מבוצר במזרח התיכון, והוא נפל בגלל מלחמת אחים!! ******** אלו היו הציטוטים של דבריו של ראש הממשלה בהתיחסו, לתנועת "גוש שלום" בכלל ולבוגדנותם בפרט. המשך יבוא.... "יוני בן מנחם שואל על עזה ובית לחם תחילה"...
יוני בן מנחם שואל את ראש הממשלה, על: ´´עזה ובית-לחם תחילה", האם ההבנות קרסו.?? "הפתרון בכלל בנוי בהתאם להסכם שרוב עקרונותיו, התקבלו גם על ידי ארה"ב, איך להגיע להסדר מדיני, אבל בכדי שנוכל להתקדם ממש, צריך שתהיה הפסקה של: הטרור, האלימות וההסתה" . "חיבת להיות רשות אחרת, מוכרחה להיות רפורמה אמיתית, הכל הולכת שולל אין דבר אמיתי, הרפורמה הזאת היא התחלת אימון והכנת מנגנוני הגנה חדשים, שהחודש מתחילים. הכוחות הקיימים בהנהגתו של עראפת הפכו לאירגוני טרור. עראפת מבחינתנו אינו קיים, גם בעיני האמריקאים וגם מדינות אחרות ובעיני רבים, ההחלטות של עראפת לא מחייבות אותנו ולא אף אחד אחר, המועצה הזו מתכנסת מדברת בוידיאו". "נועצתי עם השב"כ, המוסד, משרד הבטחון ומשרד החוץ, ועמדתם היתה ברורה- המועצה תכונס רק בתנאי אחד, שכל מי שנגוע בטרור לא יוכל להגיע לשם. הפלשתינים לא עמדו במה שהם התחיבו, אנחנו לא פעלנו שם בכלל-עזה, הם היו יכולים לעשות את העבודה ולא עשו בכלל". "הסידור שהצעתי לעראפת לפני שנה וחצי, לקחת איזור ולרכז בו את הפעילות והוא לא שמע ולא ביצע. הפלשתינים לא עמדו בהתחיבותם לגבי עזה". "בבית לחם אנחנו כבר ניקינו את הטרור שם ולכן שם שקט, בעזה הם היו צריכים לעשות את זה ולא עשו. הפלשתינים נכשלו במהלך הזה לא הישראלים". חברון: ** "חברון לא עומדת על הפרק, חברון שקטה, מתנהלים שם חיי מסחר תקינים". פינוי ישובים ומאחזים: ***** "לכולם יש טענות, הציבור יודע ומבין שיש הבדל בין דיבורים וסיסמאות לבין שיקול דעת. פעילות בטחונית מצד אחד, ופעילות מדינית מצד אחד. פינוי ישובים לא נמצא בתהליך כרגע, מי שיבוא ויגיד איך אני רואה את גבולות הקבע, באותו רגע שאני אגיד את זה, זה יהיה קו ההתחלה במשא ומתן לשלום, כל דיון בזה רק יעלה ויחזק את התודעה שאפשר להשיג הישגים ללא כל תמורה". בקשר למאחזים- כשיובא הנושא לדיון בממשלה, הממשלה תידון, עמדתי כיום שכל עוד הטרור קיים אין לעסוק בזה עכשיו". ********* דיאלוג עם המראיינים בנושא המאחזים: "מה שלא חוקי לא חוקי ומה שחוקי הוא חוקי". ********* כל דיון בנושא של פרוק ישובים במצב הנוכחי זה יהיה, רק אות עידוד להגברת הטרור, דיון בטרם הגענו להסדר, זה אות להפלשתינים להגביר את הטרור". {סוף ציטוט לפרק זה} אלו היו היו הציטוטים ככתבם וכלשונם בנושא עזה ובית לחם תחילה. בהמשך יבואו הציטוטים בנושא מפקד חיל האויר והרמטכ"ל...!!
..האם מפקד חיל האויר לא הגזים בדבריו כשהוא לובש מדים"?? ראש הממשלה מתיחס:למפקד חיל האויר וגם לרמטכ"ל...:- "מפקד חיל האויר מהמעולים שהיו לנו אי פעם, גם כטייס וגם כמפקד, רמה גבוהה של מנהיגות, חושב, שקול ומוסיף נדבך חשוב למערכת חיל האויר". צה"ל בכל פעולותיו בודק לא 10 פעמים אלא 100 פעמים, אין שום צבא בעולם שבודק את עצמו כמו צה". נתתי גיבוי למפקד חיל האויר כמו שאני נותן לרמטכ"ל". התברכנו ברמטכ"ל מצויין, חייל, לוחם אמיץ, לא קיצוני בכלל, אני תולה בו הרבה תקוות. הדברים שהוא אמר על הצבא, ההתישבות, אלו ביטויים נכונים ואמיתיים של ארץ ישראל. מפקדי הצבא תמיד הופיעו בפורומים שונים, מה לא נפגשנו עם ועדות הבטחון של התק"ם, הקיבוץ הארצי?? אז הוא נפגש גם עם הרבנים, ומה הוא אמר, אמר דברים נכונים ואמיתיים, מחנכים וישראליים. נניח שהוא היה הפגש עם פורומים ממחנה השמאל, לא היתה קמה צעקה?? אבל בגלל שהוא בא ואמר דברים אמיתיים, ישראליים, ציוניים וקשים, לכן קמה צעקה". המלחמה הזו היא מיוחדת וקשה, מצבים משתנים כל יום, וכל הכבוד לצה"ל ולכוחות הבטחון באשר הם, לשב"כ ולמוסד, אני מדבר עם ראש השב"כ לפחות פעם אחת ביום. ההתנדבות של עם ישראל, זה מה שסטרה על פרצופם של הפלשתינים, הם ציפו שאנחנו נשבר, אבל עם ישראל התחזק יותר". "אני מעניק את אות אזרח השנה לעם ישראל, לאזרחי ישראל, שגלו כושר עמידה, הם בשבילי אנשי השנה". {סוף ציטוט מדברי ראש הממשלה לגבי צה"ל, מפקד חיל האויר והרמטכ"ל} המשך יבוא...סוף הראיון בהקשר לממשלת האחדות בכלל והבחירות בפרט !!!
../images/Emo104.gif"יש אחדות ויש אחריות..." ../images/Emo104.gif
ראש הממשלה מר אריק שרון: "יש אחדות ויש אחריות..."
דברי ראש הממשלה ביתיחסותו: לממשלת אחדות ובחירות בכלל ולתיק רשות השידור...:- "אני תומך בממשלת אחדות, אבל אחדות מחייבת אחריות". "לא תהיה כלכלת בחירות, גובה הגרעון של 3% הוא יהיה ולא נחצה אותו בשום אופן, זוהי אחריות לאומית". "הבחירות יהיו ב- 2003, כמובן שאני מאוד רוצה שהבחירות, יתקיימו במועדן: ב-29.10.2003, זאת שאטיפתי, אם יתברר שלא ניתן להעביר את התקציב, אז אני אעשה את הדבר האחראי, הציבור צריך לצפות שיקח 8 חודשים עד להקמת ממשלה חדשה, וגם אז צריך להעביר תקציב, ומה אז..."??? "לא יכול להיות שבממשלת אחדות, חברים מאיימים לעזוב, מצביעים נגד החלטות ממשלה, אחדות זה אחדות"!!! "שתי המפלגות הגדולות והציוניות צריכות ללכת ביחד, מפלגה שהיא מכריזה שהיא נוטשת את הממשלה, תוקפת אותה, משבר כלכלי קשה מה עוד שנפקיד בידיה גם את התקשורת.."???? " תיק התקשורת אצלי ללא שום שיקול מפלגתי. אני מעריך את בינימין נתניהו ואני מאוד רוצה אותו בממשלתי". "הליכוד הוא המפלגה הכי גדולה והכי דמוקרטית, למעלה מ-300,000 חברים התפקדו. אני מתחייב להגשים את כל הנושאים האלה בשנת תשס"ג" !!! ******* סוף הראיון ברשת ב´ אתמול ה-7.9.02, ראיינו : מתי גולן ויוני בן מנחם...