ראש השנה בפתח, ויש לי שאלה ,,,
קיבלתי מתכון לקינוח דיאטתי לחג,
האם לדעתכם הוא מתאים גם לסוכרתיים סוג 2 ?
וזה המתכון:
מאפה תפוחים דיאטתי ללא קמח
החומרים:
4 תפוחים ירוקים חמצמצים גדולים- לחתןך לרבעים.
כפית שטוחה קינמון
כוס תה -תפוחים משקית אחת, ותחליף סוכר - 2 שקיות סוכרה-דיאט .
כפית שטוחה קליפת לימון מגוררת /
לקציפה:
4 חלבונים
4 שקיות סוכרה-דיאט
קורט מלח
ההכנה:
1. חותכים את תפוחי העץ לרבעים, מגלענים, ופורסים למשולשים דקים בעובי שני מ"מ.
2. במחבת גדולה מאדים את התפוחים עם תה התפוחים, הקינמון וכפית קליפת הלימון המגוררת,
לאדות עד שהם מתרככים.
3. מסננים את הנוזלים ,ומשטחים את התפוחים המסוננים על תבנית פיירקס עגולה בקוטר 24.
4. מקציפים את החלבונים עם תחליף סוכר,סוכרה-דיאט ועם קורט המלח ,ולהקציף לקצף קשה ויציב.
יוצרים בעזרת מרית תלוליות קצף מעל התפוחים שבתבנית.
האפייה: אופים בתנור בחום גבוה ,בין 5- 10 דקות, (200 מעלות חום),
ומשגיחים ,עד שהקציפה הופכת למוזהבת,(חומה-זהובה), משגיחים,ונזהרים שהיא לא תישרף.
מצננים, ונהנים .
טיפ.
לנוזלי הבישול מוסיפים קצת מים רותחים, ושותים תה טעים במיוחד.
קיבלתי מתכון לקינוח דיאטתי לחג,
האם לדעתכם הוא מתאים גם לסוכרתיים סוג 2 ?
וזה המתכון:
מאפה תפוחים דיאטתי ללא קמח
החומרים:
4 תפוחים ירוקים חמצמצים גדולים- לחתןך לרבעים.
כפית שטוחה קינמון
כוס תה -תפוחים משקית אחת, ותחליף סוכר - 2 שקיות סוכרה-דיאט .
כפית שטוחה קליפת לימון מגוררת /
לקציפה:
4 חלבונים
4 שקיות סוכרה-דיאט
קורט מלח
ההכנה:
1. חותכים את תפוחי העץ לרבעים, מגלענים, ופורסים למשולשים דקים בעובי שני מ"מ.
2. במחבת גדולה מאדים את התפוחים עם תה התפוחים, הקינמון וכפית קליפת הלימון המגוררת,
לאדות עד שהם מתרככים.
3. מסננים את הנוזלים ,ומשטחים את התפוחים המסוננים על תבנית פיירקס עגולה בקוטר 24.
4. מקציפים את החלבונים עם תחליף סוכר,סוכרה-דיאט ועם קורט המלח ,ולהקציף לקצף קשה ויציב.
יוצרים בעזרת מרית תלוליות קצף מעל התפוחים שבתבנית.
האפייה: אופים בתנור בחום גבוה ,בין 5- 10 דקות, (200 מעלות חום),
ומשגיחים ,עד שהקציפה הופכת למוזהבת,(חומה-זהובה), משגיחים,ונזהרים שהיא לא תישרף.
מצננים, ונהנים .
טיפ.
לנוזלי הבישול מוסיפים קצת מים רותחים, ושותים תה טעים במיוחד.