ראש השנה בפתח

ראש השנה בפתח

האם יש לכם רעיונות למתכונים מיוחדים לערב החג, שילדים יוכלו לאהוב?

mikilk

Active member
ארוחת חג

החג נערך אצלי כבר שנים, ואני תמיד מקפידה על המרק האולטימטיבי לילדים - מרק עוף עסיסי, ריחני וטרי שאני מוסיפה לו מס' עצמות רגלי פרה, וקופתאות (כל כמות שאני מכינה נגמרת בשניה) או כיסונים - אני עושה את המרק בסיר של חמין (16 ליטר!!!). כמו כן לא מוותרים על העוף הצלוי בגריל בצורת הגשה חגיגית עם או בלי תפו"א- ואם בא לגוון אז עושים מנה נפרדת חגיגית יותר למבוגרים. כל השאר - פינוקים למבוגרים.

qt1

New member
mikilk , את יכולה אולי לתת מתכון

למרק? המרק שלי מבוסס על שורש סלרי/עלי סלרי שאני מוציאה לפני ההגשה , בצל וירקות. (א. מרק בסוף ולא כולל בשר כלל) שלך נשמע הרבה יותר מעניין והייתי שמחה לנסות אותו בערב החג אם תוכלי לכתוב מתכון שאוכל להדפיס. איזה כופתאות את מכינה? וכיסונים? תודה כתבתי?
שנה טובה QT

mikilk

Active member
כל מרק שאוהבים...

אני מכניסה תפוחי אדמה וגזר, בקוביות קטנות, בצל (אני שמה שלם ומוציאה, אחרת הילדים לא נוגעים במרק...) צרור פטרוזיליה (שמוציאים לפני ההגשה) אפשר גם דלעת או כל ירק אחר שאוהבים. בדרך כלל אני מכניסה כנפיים של עוף, הפעם בגלל ריבוי העוף בארוחה אני שמה מספר גלי פרה (להקפיד על איכות טובה ושיהיה כמה שיותר מח). מטבלת בדי הרבה מרק עוף - (סליחה לכל המתנגדים...) הסוד הוא שאני מבשלת את המרק המון המווווון זמן על אש קטנה והוא משחים מעט וכל הטעמים נספגים אחד בשני. אני לא אוהבת סיר לחץ, הכיף הוא להכין את המרק כשעתיים ואפילו יותר לפני הארוחה וכשהאורחים נכנסים, הריח ממלא את הבית!!! לגבי כופתאות - אני קונה בסופר אבקה מוכנה של אסם או תלמה, מערבבים עם ביצה ושמים כ - 15 דקות לפני שסוגרים את הגז. כיסונים - אפשר בשר או תפוחי אדמה, לא הכנתי לבד, אמא שלי מביאה לי...

qt1

New member
נשמע פנטסטי ../images/Emo140.gif../images/Emo51.gif

תודה ........ אני אדווח אחרי החג איך יצא , נראה לי שאשתמש בשורש סלרי , הילדים רבים אצלי אם אין...
אמא שלי בחו"ל אז אין מצב LOL . שנה טובה QT

qt1

New member
mikilk מה שהלך כאן../images/Emo24.gif

וואווווווווווו איזה מרק מדהים!!!!! איזה ריח נפלא ואיזה טעם גן עדן , ממש כך ! הכופתאות של אוסם יצאו טעימות מאוד , הכל יצא נהדר והילדים לא הבינו למה אמא לא הכינה עד החג הזה את המרק המופלא הזה. המון תודה גם לך , בזכותכן יצאה לנו ארוחת חג מאוד מיוחדת השנה ונהנינו מאוד. תודה ושנה טובה לכולם. QT

איזה יופי. אצלי היתה פאדיחה....

עשיתי יותר מדי סלטים ולאף אחד לא היה מקום לכל שאר האוכל. העיקר שעמדתי ובישלתי (נא לקרוא בטון פולני
)

למעלה