ראש השנה צמחוני!

Neta558

New member
ראש השנה צמחוני!

השנה, שכנעתי את ההורים לחגוג את ראש השנה בלי בשר. ערב ראש השנה צמחוני יהיה לנו בבית, מי היה מאמין. החלטתי שמאחר שרוב האורחים במילא צמחונים, יהיה נחמד שהשולחן כולו לא יכיל גופות. מחווה שכזאת, שהצלחתי להעביר בין הורי אוכלי הבשר. הבעיה היא רק שזה הפיל עלי אחריות למצוא רעיונות ומתכונים למנות צמחוניות, ואני אשמח לרעיונות. ובנוסף... מה שמים במקום ראש של דג? יש במקרה מישהו שמתכנן ראש השנה טבעוני למהדרין? :)

Neta558

New member
תודה

זה כמובן מאד עזר לי. יש למישהו תשובה יותר רצינית, ואולי גם נחמדה?

adipo

New member
אולי

פשוט תפסלי מטופו צורה של ראש של דג??? והרי טופו סופח אליו כל טעם שתתני לו אז אולי יש איזו אבקת פרווה בטם דג (???)... תתפרעי! יום טוב וחג שמייח עדי יש עת לכל דבר ולכל דוור יש עט!

lifegirl

New member
ראש של דג,

הוא סמל לברכה "שנהיה לראש ולא לזנב". לכן, אפשר בעצם להחליף אותו בכל ראש אחר. (מה לגבי ראש שום? LOL). ציור של דג יכול להתאים (אפשר לצייר חץ שיצביע על הראש..). אבל היות ויש לך כלבה בבית- אפשר גם להצביע על הראש שלה ועל הזנב... (ולא, לא אוכלים אותו אחר-כך!!), או על הראש של כל אחד מבני הבית. ואולי שכל אחד יצביע על הראש שלו? אפשר להכין דג ממרציפן. ואפשר גם סתם לברך את הברכה, שנהיה לראש ולא לזנב, ולבקש (או לקחת?) את זכות הדיבור, ולציין שאת מקווה שבכך שבחרתם לציין את ראש השנה בצורה שלא פוגעת ביצורים חיים- את חושבת שאתם מהווים דוגמא (כלומר- ראש), ושאת מקווה שזה יהיה פתח (כלומר- ראש) לאורך חיים מוסרי יותר לכל היושבים מסביב לשולחן (ולכל העולם כולו, שכן אמרנו- "שנהיה לראש ולא לזנב") במשך כל ימות השנה. מה דעתך?

lilithmm

New member
../images/Emo5.gif ../images/Emo5.gif ראש של דג -איכס!!

אותי באופן אישי מאוד מגעיל ראש של דג (ועוד על שולחן האוכל??). רק המחשבה מגעילה אותי!

Neta558

New member
הו, מרגש...

אבל יש גבול להצפה הרגשית סביב שולחן החג... :) אולי אני אכין ציור של דג בלי גוף, כמו שדגים מוכים מציירים בגן! והכלב שלי, אגב, לא שמח כל כך שאת קוראת לו כלבה...

chomed

New member
מתכונים לחג

טוב, אז הם לא לגמרי טבעוניים, מכילים ביצים אבל תחליף לא רע. למזונות אחרים גרועים יותר. ובכלל לא רעים. בפסח עשיתי חלק וכל הקניבלים במשפחה חיסלו אותם. חשוב לציין שקיבלתי אותם מחמותי שהוציאה אותם מאיזשהו עיתון, זה לא מקורי שלי. בתאבון! גפילטע "פיש" ½ ק"ג שקדים 15 בצלים גדולים 10 ביצים קמח מצות פלפל לבן + שחור, סוכר חום, מלח. 8 גזרים גדולים 2 סירים רחבים ושטוחים 1. טוחנים שקדים לאבקה, שמים בקערה. 2. מטגנים 6-8 בצלים עד שקיפות. 3. מוסיפים לסיר 5 ביצים עד התקרשות. 4. מרסקים במעבד מזון, מוסיפים לשקדים. 5. מוסיפים 5 ביצים, מפזרים קמח ולשים עד שיש עיסה נוחה לעבודה (אם צריך – מוסיפים מים), מוסיפים תבלינים. 6. אופים בחום נמוך עד ייבוש, ללא השחמה. 7. פורסים בצל וגזר, שמים בסירים ומוסיפים מעט מים מניחים את הקציצות בשכבה אחת, מרתיחים. 8. מעבירים למגש, מניחים גזר על כל קציצה, אפשר להקפיא בנפרד. "כבד" קצוץ פקאנים קצוצים ביצים קשות מגוררות. בצל מטוגן – הרבה. מלח + מים. רולדות תמרים + קליפת תפוז ½ ק"ג תמרים ללא גרעינים. קליפה מגוררת מ- 1-11/2 תפוז פקאנים, שקדים ואגוזי מלך. קוקוס רולדת תמרים + קמח חרובים ½ ק"ג תמרים 1 כוס קמח חרובים פקאנים, שקדים ואגוזי מלך. מים כדורי תאנים צימוקים מושרים, תאנים, קליפת לימון  מערבבים הכל כולל המים של הצימוקים. מגלגלים בקוקוס.

chomed

New member
מנה עיקרית

ושוב, גם המתכון הזה גנוב מאיזשהו עיתון, אבל קצת שיניתי אותו והוא טעים. קציצות ברסק עגבניות 15 גבעולי פטרוזיליה 20 שיני שום 2 חבילות גוש טופו (כ-600-500 גרם) 2 כפיות כמון טחון 1 כפית מלח 2 ביצים 2 כפות שמן מערבבים את כל החומרים לעיסה, יוצרים כדורים (או קציצות) ואופים בחום נמוך עד להתקשות (ללא השחמה). לרוטב מטגנים: 6 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות; 10 שיני שום; מוסיפים: 2 כפות רסק עגבניות; 1 כפית מלח; 1/2 כפית פלפל שחור; 3/4 כפית פלפלת חריפה; 4-5 כוסות מים לאחר רתיחה מכניסים את הקציצות ומבשלים כשעה (עד שטעים). אם רוצים דמוי בולונז, לא אופים את הבלילה ומבשלים אותה בתוך רוטב מעט סמיך יותר (פחות מים). "שניצל" חציל פורסים חצילים לפרוסות בעובי של כסנטימטר ממליחים וממתינים כ- 1/2 שעה עד לניקוז המים מנגבים ומורידים עודפי מלח טובלים בקמח, ביצה מתובלת), פירורי לחם או קמח מצה מטגנים אשמח לתת מתכונים נוספים למנות עיקריות אם מישהו מעוניין שנה טובה

aradori

New member
פתרון!!!

במקום ראש של דג - ראש של ארטישוק (גם יותר טעים) במקום תפוח בדבש - תפוח בסילאן (דבש תמרים) מה עוד אוכלים בראש שנה?? (אגב, אם את הולכת לעשות את זה גם לשאר החגים/מועדים - אז אין לך מה לדאוג לגבי המועד הבא: ביום-כיפור האוכל מתאים גם לטבעונים)

netaK

New member
עוגת דבש

אפשר לעשות גם עם קרמל יוצא אותו טעם אני אביא מתכון כשיהיה לי

vegan

New member
מנהגים צמחונים לארוחת ראש השנה

רשימת המאכלים מתאימה לטבעונים, חוץ מהדבש שקל להחליפו בדבש תמרים. המתכונים לאו דווקא טבעונים, אבל קל למצוא דברים אחרים על בסיס הרכיבים המוצעים. מישהו מתנדב לתרגם?

היה טוב

שלא כמו בשנה שעברה לא אכלתי שום בשר בטעות... כל דבר בדקתי קודם והיה נורא טעים כרגיל סבתא שלי כל דקה: הנה את זה את יכולה לאכול ואת זה ואת זה... כמו תמיד ובסוף אני אוכלת יותר מכולם...

למעלה