ראש השנה, ראש יין וראש ארגמן

כרמית.

New member
ראש השנה, ראש יין וראש ארגמן

למי שלומד או מאמין בפגניות מקומית, מצורף קישור למאמר על חגיגות ראש השנה הכנעניות (שנמצאות בעיצומן והשיא יהיה רק בעוד כשבוע). במשך השנה יופיעו עוד מאמרים על החגים הכנעניים, בסמוך למועד שלהם.

שאלות לגבי המאמר

1) "כל אחת משלושים האותיות התייחסה ליום בחודש". היכן יש הרחבות לגבי הכתב הכנעני (ספרים, אתרים). 2) בחלק המספר על רש יין, מצויין כי "ושווה לזו של א' לחודש וז' לחודש". חפשתי במאמר, ואם אני לא סתם עיוור, אזי לא מוזכר תאריך ה-ז' בחודש במאמר. תודה.

כרמית.

New member
תשובות

הכתב האוגריתי הוא כתב יתדות - ugaritic cuniform. תעשה חיפוש פשוט בגוגל ותמצא המון חומר עליו. יש אפילו פונט להורדה. כשאני אגיע הביתה, אני אחפש את שם החוקר שגילה את היחס של האותיות לימי החודש ויש לו גם תיאוריה יפה לגבי אותיות שמתייחסות לארבע רבעוני השנה. אני לא זוכרת בעל פה... א' לחודש, ז' לחודש וט"ו בחודש היו ימי חג בכנען בכל חודש וחודש, בלי קשר לשאר החגים. בחודשים מסוימים (כמו החודש הראשון) - היתה חגיגה עם משמעויות נוספות מעבר לציון שלושת הימים החשובים במחזור הירח. ז' לחודש הראשון היא "סתם" ז' לכל חודש ובגלל זה הוא לא מופיע. כי המשמעות שלו לא קשורה לחגיגות תחילת השנה.

למעלה