ראש השנה

אסתרכ

New member
ראש השנה

שבוע טוב
האם יש למישהו המלצה לבית הארחה בית וגן
בירושלים? החג נהיה לבד וחשבנו להרשם לבית מלון
עם תפילות ומנין ספרדי בירושלים או טבריה. אשמח
לכל עזרה או המלצה. לזוג. מצאנו הרבה בתי מלון אבל
חשוב לנו תפילות מאורגנות. תודה רבה

וכיוון שלא רואים בנושא השאלה - דרושה המלצה/חוות דעת על מקום

מתאים לאירוח ולתפילות ושאר המידע בתוך ההודעה של אסתרכ

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
התקשרתי לחברה שמשפחתה נוסעת לירושלים בכל ר"ה, אך

היא בחו"ל..מקווה שיהיה רלוונטי כשיחזרו, בע"ה.

חנישנוש

New member
לא יודעת איך בראש השנה

אבל שבת השבע ברכות שלנו היתה שם וכבר שריינו את המקום לבר מצוה בעז"ה בעוד שנה.
האוכל שם אמור להיות מעולה והחדרים עברו שיפוץ לאחרונה והם נעימים ונקיים.

shira1960

Active member
רציתי לספר שהייתי כמה וכמה פעמים במלון גם בר"ה וגם בפסח

בעלי דאז העדיף מלון על פני להיות בבית ואני העדפתי בית על פני מלון. אז בשנים הראשונות היינו במלון עד שנשברתי. אמנם מה שאני מתארת היה לפני לפחות 10-15 שנה, אבל לא נראה לי שדברים השתנו בהרבה.

בלשון המעטה - לא אהבתי את זה בכלל, והסיבות:
1. חוסר הפרטיות שיגע אותי. קחי בחשבון שהשנה מדובר על 3 ימים (יש גם שבת) כשהאזור הפרטי שלך מסתכם בחדר במלון. אם את צריכה לפעמים שקט, אז אין. אם מדובר על מלון שמקבל הרבה קהל דתי /חרדי שבאים לחג - אז זה אומר שיש גם ה-ר-ב-ה ילדים (טפו טפו שיהיו בריאים) וזה רעש והמולה והאזורים הציבוריים של המלון בדרך כלל *תמיד* תפוסים.
2. בית הכנסת - בדרך כלל (הייתי בכמה וכמה מלונות והיינו גם כן פעם באיזה "פנימייה" שהוסבה לאירוח) מדובר על מקום שהוא לא בית כנסת אלא אחת מהאולמות. אין אווירה של בית כנסת, כל אחד בא עם הנוסח שלי (גם אם כולם "נוסח ספרדי"), ואתם תתגעגעו לנוסח המוכר של בית הכנסת שלכם. כמו כן, כנ"ל, הילדים שנכנסים ויוצאים ומתרוצצים...
3. אוכלים ארוחת חג בחדר אוכל עם עוד כמה מאות אנשים, לא חגיגי, צפוף, המלונות מנסים לדחוף כמה שיותר אנשים... האוכל - נו, אוכל של בתי מלון. יכול להיות טעים, יכול להיות נפילה.
4. וגם בדרך כלל יקר ללא הצדקה.

בקיצור - אני לא נהנתי. אולי אם מדובר על מקום שאתם מכירים את האורחים האחרים, ונמצא באזור שאתם יכולים אולי לצאת לטיולים ברגל קצת בסביבה, אולי. דווקא בראש השנה, כשאת רוב היום מבלים בתפילה בבית הכנסת, לא הייתי "מבזבזת" את הזמן על מלון. בחגים אחרים זה משהו אחר.

גם אני מצטרפת לשירה ומסכימה עם כל מילה. יש איזה שלב כזה

בחיים, שלב שלרוב האנשים נראה קצת מפחיד, שפתאום נשארים לבד בחג.
לי זה קורה הרבה בשנים האחרונות ואני נהנית ביותר. פשוט צריך להתרגל לכך שהחיים שלנו עברו פאזה
ולמצוא את הדרך שבה זה יהיה לנו הכי כיף. וזה בהחלט יכול להיות כיף. הזדמנות למשל להתפלל בנחת
ובלי להיות לחוצה. בהרבה מקומות, כולל בשכונה בה התגוררתי עד לפני כמה שנים, יש קבוצות של אנשים
שבימים הנוראים מארגנים מניין בנוסח שמדבר אליהם ומוסדות חינוך או קהילה בסביבה מקצים להם
מקום נוח. אצלנו זה היה בביה"ס ובמתנ"ס. אם את מוצאת מקום כזה, זה נפלא. ומאחר שאין לך ילדים קטנים
שאת צריכה לדאוג להם בבוקר, את יכולה להגיע לתפילה מוקדם ולשבת במקום שבו תשמעי את החזן
ותיהני לך מאד. אני בטוחה בכך.
וגם בבית - לקחת הכול בנחת ובלי לחצים כלשהם. לנוח, לאכול מה שאוהבים, לא צריך לטפל באף אחד.
כשהשלב הזה בחיי הגיע, התחברתי אליו מיידית ובכיף גדול.
חשוב לציין שבבית וגן בתי הכנסת מאד מאד עמוסים בימים נוראים. אם תצטרפו לתפילה זה יהיה אפשרי רק
באכסניה, בהנחה שהם מארגנים מקום מתאים. ברוב המקרים זה בנוסח שנקרא נוסח ארץ ישראל, שהוא
נוסח די אשכנזי. גם זו נקודה למחשבה.
ההורים של אחת הכלות שלי אוהבים רק בבתי מלון ופעם בשנתיים, כשזה התור שלהם אצל הזוג הצעיר, הבן
שלי ממש סובל מזה שהוא נאלץ לשהות בראש השנה במלון, אחרי שהתרגל לחגוג רק בבית. זאת מכל הסיבות
ששירה פירטה כאן.
אולי תשקלו מחדש?

אסתרכ

New member
אורני את צודקת מאה אחוז ובאמת מתברר

בסוף שלפי תכנית אחד המלונות מגישים ארוחה לפני
תפילת מוסף ואחר כך ממשיכים בתפילה. שאלנו רב
הוא אמר אם זה סעודה ממש אסור אבל אם זה קפה
ועוגה מותר. אז רוב הסיכויים שנשאר בבית. תודה

shira1960

Active member
תראי - טוב שהחלטתם להישאר בבית אבל רציתי להעיר לגבי הארוחות

שוב, מזמן לא עשיתי את זה, אבל בדרך כלל המלונות (במיוחד המלונות עם קהל דתי/חרדי) באים לקראת האורחים, למשל - מוציאים קפה/שתיה קרה ועוגות לבאי בית הכנסת שלא אוכלים א. בוקר לפנ התפילה, ומאריכים את ארוחת הצהריים כדי שתספיקו. נראה לי מוזרב ביותר שמגישים ארוחה בין שחרית למוסף.

אסתרכ

New member
תודה שירה גם אנחנו פעם עשינו חגים במלון

מזמן. היה רועש בקיצור אמרתי שלא יהיה עוד פעם
בחגים. הילדים לוחצים שלא נשאר לבד. 80 אחוז שבסוף
נשאר בבית

למעלה