ראש השנה

ראש השנה

הציעו שכל שבוע נפתח הודעה שמטרתה הכרה של הצד השני. אז בבקשה, בלי פוליטיקה, בלי צדדים, בלי חילוני-דתי ובלי שנאה, ספרו מה האיחולים שלכם לשנה הבאה ואיך תחגגו את החג?

spoop

New member
ראש השנה אצלנו

אנחנו תמיד חוגגים בבית. בערב הולכים לבית הכנסת,וחוזרים הביתה לאכול מה שאמא שלי בישלה. ב בוקרהולכים לבית הכנסת ב10:00 וחוזרים ב12:00 מתים מרעב. האמא מבשלת עוף עם זיתים,אורז עם צימוקים ותפו"א,ובערב השני אורז אדום ובשר עם פטריות. ואז שוב תפילת שחרית מ10:00 עד 12:00,הולכים לסבתא שלי לארוחת בוקר,שזה בעצם ארוחת צהריים כי הולכים ב1:00. אדריכל אתה מזה צודק,כל החגים אנחנו זוללים,אבל זה כל הכיף לא?
מה האיחולים שלי לשנה הבאה? שתהיה שנה טובה
. שהמתנחלים יקימו יישובים בנגב,ושכל העם יבין שהם בעצם די היו הקורבן בכל הסיפור. שביום העצמאות גם הציונות הדתית תחגוג,ושימשיכו כולם להתגייס. שהחילונים והדתיים ילמדו להכיר אחד את השני,ולא לזלזל זה בזה. שסוף סוף יהיה פה קצת שקט,ושלא יהיו עניים במדינה. וברמה האישית,שתהיה למשפחה שלי רק בריאות,להצליח בבגרויות,ושאמילי מאורסמו תקח גראד סלאם.

spoop

New member
זה היה נכון...

אם לא היינו מזמינים 2 מגשי פיצה אחרי זה

האמת שלי אין בעיה לזלול חחחחח

לאחי ולי יש איזה קטע שלא משנה כמה אנחנו אוכלים, אנחנו פשוט לא משמינים.

גם אצלי זה אותה בעיה

אני יכול לאכול פול אבל מה שאני אוכל לא מזיז לבטן שלי ואני נשאר רזה

כן זאת בעיה

כי אני נראה נורא רזה ואנשים חושבים שאני לא אוכל. למרות שאני אוכל פול (אוכל הרבה)

יאללה גם אני ארשום

כל שנה אנחנו חוגגים אצל אחרים. השנה אנחנו נחגוג בבית ונעשה משהו ממש גדול. יש לנו חצר ענקית והזמנו שתי שולחנות של שתי מטר כל אחד מחברת השכרה. זה ראש השנה הראשון של מעייני שלי אז המשפחה של גיסי תגוג איתנו וגם המשפחה של חברה שלי. אמא שלי ואני נבשל את האוכל (אני שף בפוטנציה חחח) וגם ההורים של חברה שלי יביאו אוכל. הם תימנים אז יהיה הרבה בצק, אלוהים ישמור כי אנחנו בטוח לא חחחחחח זה מה שאני אוהב בחגים, לא הקטע של המסורת, אלא הקטע של "כולם ביחד" יושבים מסביב לשולחן גדול וצוחקים (רואים שאני אוהב משפחות גדולות? חחחח). האיחולים שלי לשנה הבאה: דבר ראשון, שלום, אחווה ואהבה. שנפסיק לקום כל בוקר ולשמוע על הרוגים בכבישים, פיגועים וחיילים נופלים. שנלמד להכיר ולהפתח לשונה, גם אם הוא לא יהודי וגם אם כן.

k e l l y 1 8 1

New member
גם אני ירשום...

מכיוון שאנחנו הדתיים היחידים במשפחה ואנחנו לא נסע לאף אחד אז כל המשפחה משני הצדדים (אבא ואמא למי שלא הבין) באים... שזה אומר משהוא כמו +30 איש אמא שלי ואני מבשלות אוכל מכל העדות... כולם באים איתנו לבית כנסת... ( אבא שלי גורר אותם איך שהוא ) שחוזרים מתישבים בשולחן מתחילים אם הברכות....ואז.... האוכל מה שמכינים יום יומיים שלמים תוך שעתיים מתחסל לגמרי תוך כדי האוכל אבא שלי מנסה חהגיד איזה דבר תורה מה שלרוב לא הולך לו כי כולם מדברים וצוחקים... ככה זה נמשך עד איזה 3-4 לפנות בוקר האיחולי שלי: שלום, (קודם כל בנינו דתיים לחילונים אח"כ נדבר על שלום עם ערבים ) שקט, (שלא נשמע על פיגועים,תאונות הרוגים פצועים כי באמת נמאס)

רולדההה

New member
שיהיה שקט. ../images/Emo98.gif

אצלנו, בגלל ההורים הגרושים, חוגגים פעם פה ופעם פה. אוכלים עם כל המשפחה, מספרים חוויות ומתעדכנים לגבי המצב, אז סבתא מוציאה את העוגה מהסטוקים, כולם מתחראים עליה ואז נרדמים. חג שמח לכולם!

very dark girl

New member
ראש השנה אצלנו..

או במילים אחרות ראש השנה אשכנזי למהדרין..
קצת קשה לי לתאר מה עושה את ראש השנה כל כך מיוחד אצלנו... כנראה שזה השילוב של השירים,המשפחה, התפילות וכמובן איך לא.. האוכל! כל הדברים האלו ביחד פשוט יוצרים אווירה ממש מיוחד כזאת של ביחד..
ובאמת, אני רוצה לאחל לכולכם שנה מלאה בהמון בריאות, שמחה אור ואהבה. שבעזרת ה' נזכה להתאחדות של כל עם ישראל ולבניין בית במהרה.
אז שיהיה לכם באמת חג שמח..
לשנה הבאה בירושלים הבנויה.

שמוצקין

New member
חפיף

ארוחת ערב משפחתית .אבל אין תחושה של חג אצלנו. בחגים סתם משעמם
האיחולים שלי לכל עם ישראל זה שנה רגועה בלי יותר מידי עצבים. לעצמי אני מאחל נסיעה להודו
(הודו לה' כי טוב ,כי לעולם חסדו).

למעלה