ראש עיריית אילת עומד לעתור לבג"ץ בעניין שדה דב

עיריית אילת כבר עתרה לבג"צ

והעתירה שלה תידון ביום חמישי הקרוב בשעה 09:00 בבית המשפט העליון יחד עם העתירה שהגישה חברת ארקיע באותו נושא.
את עיריית אילת מייצג משרד עורכי הדין, אשר ייצג את עמותת משתמשי ש"ת הרצליה בבג"צ על מניעת סגירת השדה.

דוד.

למבולבלים שביננו

אפשר בקצרה היכן עומד הבג"צ לגבי אי-סגירת הרצליה?
כרגע ידוע לי שהגבלת השעתיים בחודש בתוקף.
מה הצעד הבא?

השדה פועל עדיין תחת צו הביניים של בג"צ

לפני אמצע פברואר לא צפויה החלטה או דיון בבג"ץ בגלל שהמדינה קיבלה אישור למסור "עדכון" נוסף מטעמה רק באמצע פברואר.
רש"ת מסרה הודעה לבית המשפט בתעריך 6.1.16 בדבר נכונותה להפקיד כתבי שיפוי בסך 70% כפוף לתנאים ולסייגים, כדי לאפשר הכנת תוכנית זמנית לשדה. לעמותת המשתמשים בש"ת הרצליה ניתנה זכות תגובה להודעה של רש"ת עד לתאריך 26.1.
דוד.

הדיון נדחה בכחודש

יש זמן להכניס גם את אגודת התעופה לעתירה. אולי יחד עם ארקיע פשוט להצטרף כאחד הצדדים. אף שאני לא בטוח שזה אפשרי וייתכן שצריך להגיש עתירה נפרדת.

מהיכן המידע השגוי הזה?

הדיון התקיים כמתוכנן.
לדעתי המצב נראה לא טוב.
השופטים הציעו לדחות את פינוי התעופה האזרחית מן השדה בסדר גודל של 10 חודשים עד שנה, ולמסמר את המועד הזה בפסד דין חלוט.
נציגי עירית אילת וארקיע התנגדו וטענו, שיש לאחד את מועד פינוי התעופה האזרחית עם מועד פינוי התעופה הצבאית.
ממתינים לפסק דינו של בג"צ.
לנו, התעופה הכללית, פתוחה עדיין הדרך לעתור לבג"צ, היות שמצבנו שונה. לנו אין חלופה לשדה דב, בעוד שלארקיע קיימת חלופת נתב"ג.
הייתי בדיון ומאד צרם לי, שאף אחת מהחברות המסחריות, הפועלות בשדה דב, לא הצטרפה לעתירה כלשהי או עתרה בעצמה. קולה של התעופה הכללית לא נשמע והדיון התקיים כאילו רק ארקיע וישראייר פועלות מן השדה. לא הליקופטרים, לא צילומי אויר, לא טיסות קו לראש פינה, לא כלום....
חבל.

דוד.

עוד בעניין, מאתר News1 של יואב יצחק

פנייה חריגה - ראש עיריית אילת ניסה להשפיע על שופט

בג"ץ 7487/15, ארקיע נ' ממשלת ישראל ואח' / פרוטוקול ▪ ▪ ▪

ראש עיריית אילת מאיר יצחק-הלוי, ניסה להשפיע על שופט בית המשפט העליון, אורי שהם, בנושא סגירת שדה דב בתל אביב. כך עולה מדבריו של שהם בפתיח הדיון (יום ה', 21.1.16) בנושא זה.

שהם חבר בהרכב לצידם של השופטים אסתר חיות ועוזי פוגלמן. הוא הודיע לצדדים, כי יצחק-הלוי ניגש אליו באירוע חברתי ואמר לו שסגירת שדה דב תפגע באילת. שהם הדגיש, כי לא השיב ולא הביע דעה. הוא לא אמר מתי התרחש האירוע החריג והאם היה זה לאחר שפורסם שהוא יישב בהרכב בנושא.

ארקיע ועיריית אילת עתרו בנפרד לבג"ץ נגד הפסקת הפעילות האזרחית בשדה דב ביוני הקרוב, בטענה שהחלופות - בעיקר העברת הטיסות המסחריות לנתב"ג - עדיין אינן מוכנות. השופטים הציעו בדיון דחייה של עשרה חודשים אשר תעוגן בפסק דין ותחייב את כל הצדדים, אך לא הושגה הסכמתם של כולם.

בג"ץ מתח ביקורת חריפה על התנהלותה של המדינה בנושא, לאחר שהתברר שלמשרדי ממשלה שונים - בעיקר התחבורה והתיירות - יש עמדות שונות בנושא. הפרקליטות ציינה בתגובתה עמדות אלו והודתה שאין החלטת ממשלה מחייבת וגם אין פרוטוקול מסודר של הדיון שקיים מנכ"ל משרד ראש הממשלה. חיות אמרה כי התנהלות זו אינה עולה בקנה אחד עם מינהל תקין וכי בפסק הדין צפויה המדינה להינזף על כך.

הדיווח בעניין השופט אורי שהם אינו מדויק

השופט אמר במפורש, שהמפגש עם ראש עיריית אילת היה לפני שהוגשה העתירה ולפני שהיה ידוע שהוא ישב בהרכב.

דוד.

היכן ניתן לקבל "הסמכה" למסירת אינפורמציה?

זה לא

למסכנים כמונו.
לפעמים, מגיע איזה גביר כבד ממון, ואומר לך משהו נוח, ואתה באופן אוטומטי מאמין ומגלה שאכלת אותה.

למעלה