ראש פינה זכרון יעקב

ornan

New member
ראש פינה זכרון יעקב

ארנון שלום! הנה מתחיל בפורום גם חיפוש על משפחות מייסדי המושבות הראשונות, קדימה בוא נתרום את חלקנו, ההתחלה של ראש פינה שלה יש קשר הדוק לזכרוןעלו ביחד באניה טטיס המפורסמת)נקח על עצמנו לעזור לכל מי שמחפש שורשים שנטעו בזכרון יעקב

שורשים זכרוניים - פרויקט בהתהוות

שנינו - אני ואורנה - ילידי המושבה הותיקה, וצאצאים למייסדיה. אורנה תושבת המקום, ואני עזבתי אותו. בעקבות הדיון שפתחו כאן אייבי וניצן, אם יש צורך במידע אודות שורשים זכרוניים - נשמח לעזור. בידיי נמצא ספר "אבני זכרון", אשר מכיל את כתובות המצבות בבית העלמין בזכרון יעקב, כפי שהועתקו בשנת 1930 לערך. חלק מן המצבות אינן ניתנות לקריאה היום, ולכן חשיבות הספר גבוהה מאוד. אם מישהו מחפש קברים ישנים בבית עלמין זה, אשמח לעזור בחיפוש פרטים מן הספר, אשר נכתב ע"י פנחס בן צבי גרייבסקי (כמו גם עוד ספרים בסדרה, מבתי העלמין של: יפו, פתח תקוה, ראשון לציון ועוד...). לצורך חיפוש פרטים, יש להצטייד בתאריך פטירה, כיוון שהספר ממוין לפי נתון זה. אני, לאחר שקיבלתי את הספר לידיי, מצאתי בו מידע רב-ערך, אשר כלל בין היתר, גילוי שתי דמויות חדשות בעץ המשפחתי - ופתח לשאלות רבות
כיום, מתגבש בזכרון יעקב פרוייקט של מיפוי השורשים הזכרוניים. אני חושב שאורנה תוכל להוסיף על כך פרטים. האם את יכולה
ארנון

ornan

New member
שורשים זכרוניים

שלום ראשית תיקון, אני לא "זכרוני" משפחת בעלי היא הזכרונית, ילדי דור חמישי למייסדי המושבה, אך בגלל התענינות ואהבת הנושא "רכשתי" קצת ידע על תולדות המושבה בפרט ותולדות הציונות המתחדשת בכלל. לך ארנון יש לי בקשה מיוחדת, אני מבינה שלא קבלת את הדא"ל שלי אחרת היית מבין שהספר שברשותך על מצבות בית העלמין יועיל לי מאוד בעבודיתי בבי"ס ניל"י, אודה לך אם בבקורך הקרוב בזכרון אוכל ל"הציץ" בספר ואולי גם לצלם קטעים ממנו, שחשובים לפרוייקט "שדה מחשב" שנערך בבית הספר ובתוכו גם הנושא של חקר מצבות, מה מסתתר אחרי וכו´ יש לי סיפור נהדר על מה שגילינו רק בשבוע שעבר, אבל אין לי מספיק זמן כרגע. באותו ד"אל כתבתי לך גם מי עומד מאחורי הפרוייקט של מיפוי השורשים - חיליק לייטנר שאול דגן, משהלב ועוד. אני תמיד מוכנה לעזור ולהרתם לקידום הנושא די להיום, צריך גם קצת לעבוד.

nitzoops

New member
ענף ללא שורשים

אבי סבי קבור בזכרון, נפטר בשנת 1905. אודה לך אם תואיל לגלות לי אם יש פרטים שלא ידועים לי. שמו יחזקאל תגר. הפרטים היחידים שידועים לי כשמועה בלבד הם שהוא יצא מעירק לגרמניה (שמועה נוספת מדברת על קליפורניה, אפשרות שלא כל-כך נראית לי) שם למד אגרונומיה ועלה לארץ ועבד בחוה באיזור זכרון. בנו (סבי)למד במקווה ישראל והתיישב בבית גן.לפני כשנה הסתובבתי בזכרון ודיברתי גם עם חיליק וגם עם שאול דגן ואף אחד מהם לא ידע עליו דבר. אשמח לכל מידע נוסף.

אני אבדוק את העניין

תזדקק רק למעט סבלנות - אבל לא הרבה. לקראת הערב, כשאגיע הביתה, אסתכל. אם הוא אכן קבור בבית העלמין במושבה באיזור שנת 1905 - הוא אמור להופיע בספר. מצפה לתת לך תשובה, ארנון

מצאתי את הרישום לגביו בספר../images/Emo70.gif

אוקיי, לא להתלהב הרבה, כי אין פה הרבה מידע. מה שכתוב על המצבה שלו, זה כך: יחזקאל בן יואל תג´ר, נ´ ב´ דר"ה תרס"ו (ב´ דר"ה - משמעו ב´ דראש השנה, היינו: ב´ בתשרי). את הקבר עצמו אפשר למצוא בעזרת הרישום של חברה קדישא בזכרון יעקב. יש להם פנקס מסודר, אבל הדבר יצריך שיטוט בחלקה די רחבה בבית העלמין. עבור אותה תקופה, אין חלוקת מקום מדויקת כמו היום. ביי, ארנון

nitzoops

New member
חן חן לך, אתה ../images/Emo88.gif

למדתי כמעט שני דברים: הראשון שאביו שמו יואל, והשני ששם המשפחה הוא כנראה תג´ר ולא תגר כמו שהמשפחה קראה לעצמה

למעלה