רבותי אני המומה!

לדימונה - מלאי כרטיס ונהיה המומים מ

אל תשארי אנונימית אם את רוצה שנתייחס אליך ברצינות - מלאי כרטיס וכך נוכל גם אנו להיות המומים ממך!

לדימונה או סיגי, או זלמן או יענקלה

זה אכן אומר דרשני - בכך שנראה לי שאת אותה הגברת בשינוי אדרת. על השאר - אין תגובה.

רבותי אני המומה!

לא הצלחתי להכנס אתמול לאינטרנט, גם היום אני מוגבלת בזמן, אני חייבת לרוץ לרקוד בבית דני. ופתחתי רק ל-5 דקות את המחשב, ונדהמתי - כל כך הרבה תגובות על הנושא - היכן הם המתחילים של ריקודי העם שלנו? כל הכבוד, כרגע אני עובדת ומאד קשה ושעות ארוכות, אך אמצא את הזמן ואקרא את מה שעדיין לא הספקתי. שיהיה לכם ערב נעים. (עדה).

לעדה-

הנושא אכן כאוב ומעניין ואף מועלה בפורום זה כבר בפעם השניה. (בפעם הראשונה בועז כהן העלה את הנושא) אני בזמנו הצעתי לפתוח חוגים במתנ"סים ובבתי הספר לפי קבוצות גיל, ממש כמו החוגים לגאז, באלט וכל האחרים. לדעתי יש 2 סיבות עיקריות למיעוט הצעירים בהרקדות: גם העובדה שיש הרבה מבוגרים מרתיעה את הצעירים - אם הם כבר מגיעים להרקדה מסויימת, הם שמים לב מי בעיקר מגיע לשם ואומרים לעצמם "מה אני עושה כאן בכלל, זה לא בשבילי, כולם מבוגרים..." וחוזרים לריקודי הסלסה והדיסקו. והסיבה השניה - מתייחסת בעיקר לילדים ממש - הם אמורים לישון בשעה מסויימת ולקום למחרת לביה"ס. ההרקדות מתקיימות בשעה מאוחרת מדי בעבורם. אם היה חוג שמיועד לילדים, הם היו מרגישים בו בנוח הן מבחינה חברתית (קבוצת גיל מתאימה) וגם השעה היתה נוחה להם, ועם הזמן באופן טבעי הם היו ממשיכים להרקדות הרגילות למבוגרים. כמובן שיש לעודד ולגבות את המפעל הנ"ל בבתי הספר ע"י שיעורי מחול, הפסקה רוקדת וכו´. אני עוד זוכרת שכשאני התחלתי לרקוד, בערך בגיל 12 אנחנו היינו רוב מוחלט של בני נוער. היו גם כמה מבוגרים, אבל הם היו באמת מיעוט והרגשנו שם כולנו בנוח. כשבני גדל, ונדבק באהבתי למחול הוא בקש שאקח אותו להרקדות (גם בערך בגיל 12) וכשרק הגיע אמר לי: אמא מה זה - כולם כאן מבוגרים... אני לא בא יותר לכאן! אז הנה לכם התשובה. פשוט צריך לעשות חוגים שיתאימו למתחילים לפי שכבות הגיל!

עוז 2002

New member
צעירים זה מעל 6

ירושלמית, אנחנו לא התכוונו לטף, צעירים זה 18-25. וחוץ מזה - מאיפה כולם יודעים מה הצעירים רוצים? מישהו שאל אותם? אני בכלל חושב שהצעירים רוצים חתיכות. אז אם נייבא תאילנדיות להרקדות מתחילים זה יביא מלא צעירים - האמינו לי. ירון, צריך לארגן הפגנה מול משרדו של ישי.

לעוז - למה רק תאילנדיות???

ומה עם תאילנדים בנויים לתלפיות? ושבדיות??? סתאאאם... מה שאני התכוונתי זה שהילדים הם בעצם העתיד של ריקודי העם, ויש לעודד אותם לרקוד מילדות. מוזר לי שבמתנ"סים ובבתי הספר קיימים חוגים בכל מיני נושאים לבחירת הילד - רק לא ריקודי עם. אף אחד לא מתיימר לומר מה הילד רוצה. אבל לפחות צריך לתת לו גם את האפשרות הזו לבחירה ואולי אף לעודד אותו לנסות. ולידיעתך עוז2002 בוגרי/ות החוגים הללו לילדים ימשיכו בד"כ לחוגים למבוגרים, כשהם כבר עלמי/עלמות חן משובבי עין ולב... (אבל מה לעשות - לא תאילנדים/יות) לגבי מתחילים מבוגרים - לדעתי פשוט אין מספיק מודעות לנושא. צריך לפרסם יותר, בעיתונות המקומית, בפלקטים גדולים ואף ברדיו המקומי, ולקבל בזרועות פתוחות את מי שמגיע - גם אם הוא/היא מחליטים להשאר למתקדמים ומנסים ללמוד עוד כמה ריקודים ע"י העתקה ממישהו ובדרך עושה כמה שטויות (כולל דילוג על רגלו של זה שמימין).

לרקדנית הירושלמית - התשובה

התשובה היא להחדיר את ריקודי העם בבתי הספר וכך יוכלו שכבות הגיל הצעיר להוודע לנושא - ארגון המדריכים הוא הגוף שאמור לתת את התשובה.

avigal23

New member
אני לא חושבת שמבוגרים זה מרחיק את

הצעירים! ככה לפחות לגביי. קחו אותי לדוגמא: אני רוקדת בשני מקומות בהם אני הצעירה ביותר,וכל השער מעל גיל 20 {אני משערת}. לפי דעתי זה דווקא מהנה לרקוד בחברת המבוגרים,זה לא מבדיל ביחס או בהתנהגות. זה לא שמתייחסים אליי כאל תינוקת או ילדה קטנה, אני מדברת עם כולם וכולם מדברים איתי,אמנם כמה פעמים אנשים חשבו שאני מבוגרת יותר-בת 16 ואפילו היו כאלה שחשבו שאני בת 18 {לא יודעת איך הגיעו לזה...}, אבל לי זה דווקא נותן יותר מרץ ויותר חשק לבוא. בכנות אני שונה יחסית מבני גילי-כולם שונאים ללמוד ודווקא אני כן, כולם {הרוב} צוחקים על ריקודי עם ואני רוקדת...אני לא יודעת מה אחרים חושבים על הרקדה לצד מבוגרים אבל אני דווקא מאוד נהנית!!!!!!! תחשבו על זה... וביי בינתיים אביגל

למעלה