לעדה-
הנושא אכן כאוב ומעניין ואף מועלה בפורום זה כבר בפעם השניה. (בפעם הראשונה בועז כהן העלה את הנושא) אני בזמנו הצעתי לפתוח חוגים במתנ"סים ובבתי הספר לפי קבוצות גיל, ממש כמו החוגים לגאז, באלט וכל האחרים. לדעתי יש 2 סיבות עיקריות למיעוט הצעירים בהרקדות: גם העובדה שיש הרבה מבוגרים מרתיעה את הצעירים - אם הם כבר מגיעים להרקדה מסויימת, הם שמים לב מי בעיקר מגיע לשם ואומרים לעצמם "מה אני עושה כאן בכלל, זה לא בשבילי, כולם מבוגרים..." וחוזרים לריקודי הסלסה והדיסקו. והסיבה השניה - מתייחסת בעיקר לילדים ממש - הם אמורים לישון בשעה מסויימת ולקום למחרת לביה"ס. ההרקדות מתקיימות בשעה מאוחרת מדי בעבורם. אם היה חוג שמיועד לילדים, הם היו מרגישים בו בנוח הן מבחינה חברתית (קבוצת גיל מתאימה) וגם השעה היתה נוחה להם, ועם הזמן באופן טבעי הם היו ממשיכים להרקדות הרגילות למבוגרים. כמובן שיש לעודד ולגבות את המפעל הנ"ל בבתי הספר ע"י שיעורי מחול, הפסקה רוקדת וכו´. אני עוד זוכרת שכשאני התחלתי לרקוד, בערך בגיל 12 אנחנו היינו רוב מוחלט של בני נוער. היו גם כמה מבוגרים, אבל הם היו באמת מיעוט והרגשנו שם כולנו בנוח. כשבני גדל, ונדבק באהבתי למחול הוא בקש שאקח אותו להרקדות (גם בערך בגיל 12) וכשרק הגיע אמר לי: אמא מה זה - כולם כאן מבוגרים... אני לא בא יותר לכאן! אז הנה לכם התשובה. פשוט צריך לעשות חוגים שיתאימו למתחילים לפי שכבות הגיל!