רבותי ,עוצו לי עצה!

רבותי ,עוצו לי עצה!

שלום! רקע: הנני סטודנט ,וחיפשתי עבודה בה אוכל ללמוד , דבר שגם נאמר לי בעת קבלתי לעבודה. עבדתי כשומר בבניין 5 חודשים , התפטרתי ולאחר 3 חודשים חזרתי לעבוד באותו בניין ובאותה חברה למשך עוד שנה ו - 4 חודשים (התפטרתי כי ידעתי שהחברה מפטרת לאחר 10 חודשים ככה שתכננתי המשך עבודה בתחילת שנת הלימודים). קיבלתי קנס לפני חודש , עליו התלוננתי לפני משרד התמ"ת וגם ידעתי את מנהל האיזור מטעם חברת השמירה , שנתן לי את הקנס בכך (הוא לא הסכים בכל אופן להחזיר לי את הכסף). בכל אופן כעת הודיעו לי שמעבירים אותי מתקן ,בתנאים שונים (עבודת סיור רגלי , אין אפשרות ללמוד) ,כאשר ניסיתי לדבר עם אותו אחראי איזור (שגם העביר אותי) הוא אמר שהתיעץ עם הגורמים המתאימים , שאין להם מחויבות לאפשר לי ללמוד בעבודה (אין ויכוח) ושאם לא מתאים לי - שאתפטר. אני מבין את המצב בכך שרוצים להפטר ממני ללא תשלום פיצויי פיטורים , במיוחד כשאני אדם שלא מקבל את הקנסות והגזל בשקט. האם יש לי עילה להתפטר עקב הרעת תנאים? בבניין בו עבדתי : שמירה בישיבה ,תקן אחמ"ש , עבודה בה יכולתי ללמוד (שזה הדבר העיקרי מבחינתי),משכורת 20 ש"ח לשעה. במתקן אליו אני מיועד: עבודה בעמידה כסייר , ללא אפשרות ללמוד , 23 ש"ח לשעה. אשמח לכל הגיג בנדון

joshh

New member
עצה, בבקשה.

ראשית, נתחיל מזה שלצערי אין ממש שום הוכחה להרעה מוחשית. מכיון כי: 1. פגיעה כספית - אין, להיפך היא עולה. 2. אני מאמין שלא כתוב בשום מקום שהעבודה מבחינתך מותנת באפשרות ללמוד..3. מכיוון שהינך עובדת בחברת שימרה (קבלנית כוח אדם) הם יכולים להעביר אותך ממקום למקום כל עוד המרחק הוא סביר. חוק! בחברות השמירה, אין פיטורים. הם יתעללו בכך עד שתתפטר. מדיע לך המון כסף, הצעה שלי, פנה לאבי. יש לנו דרכים להתמודד איתם. joshua

dobhy46

New member
תשובות?

בוקר טוב , הכל תלויי בכך שמה שאתה רוצה אתה צתליח, שנית כן יכול אתה להתפטר ולתבוע החברה, כמו גוש אני מבקש שתיצור קשר עם אבי במסרים והוא ידריך אותך להמשך הדרך בהצלחה

avi1976

New member
יצרתי קשר.... (-:

כביכול הינך יכול להתפטר עקב שינוי תנאים אך זו אינה הרעה מוחשית. תוכל למצוא הרעה מוחשית בתנאיך עקב הורדת קנסות ו/או עקב אי מתן תשלומים לפי כל דין, אך לשם הוכחה בבית הדין לעבודה תצטרך לתעד זאת בדואר רשום. לאחר זמן סביר משליחת הדואר הרשום תוכל להתפטר כדין מפוטר. לשם התקדמות בנושא ממליץ לך להתייעץ באנשי מקצוע בתחום ותמיד תוכל לפנות אליינו.

למעלה