רבותי, עצה...

okly

New member
רבותי, עצה...

אני רוצה להכיר את הלהקה ומחפש כמה שירים להתחלה. אני מכיר את מדרגות לגן עדן וחוץ מזה כלום. מישהו יכול לתת המלצות ל- 5-6 שירים הכי טובים שלה, כדי שאוכל להיכנס לתחום? לכל מי שצוחק... תזכרו ש: גם מסע בן 1000 ק"מ מתחיל בצעד אחד... תודה,
 

simon2492

New member
קודם כל אין פה מקום לצחוק

כולנו התחלנו ככה, משיר אחד או שניים ואז פשוט התאבנו בהרכב הזה. אם אתה אומר שירים טובים שלהם, שאני אוהב הכי הרבה, זה rock and roll, black dog, bad times good times, the ocen אלה השירים שאני הכי מת עלייהם..
 

MilkShack

New member
אני דווקא הייתי ממליץ על כמה אחרים

כמו Babe Im gonna leave you שאני נכנסתי דרכו ללד יחד עם Stairway To Heaven יש לך גם את Dazed and Confused, You Shook Me Kashmir, Whole Lotta Love תאזין וזה, אבל לא משנה מה אל תוריד\תקנה אוסף. חבל על חווית הזפלניות.
 
אכן כן..

אני התלתי עם פחות ממדרגות לגן עדן..לעולם לא מאוחר. אני הכי מעדיף since i've been lovin you black dog babe i'm gonna leave you rock n roll heartbreaker thats the way וכמובן עוד המון
 

M e n s R e a

New member
ממש לא צוחקים

כפי שאמרו פה-כולם התחילו משיר שניים. המלצות כבר המליצו לך על שירים ספציפים, אני אזכיר את מה שתמיד נאמר כאן-זו להקה גדולה עם הרבה שירים מדהימים, אם בא לך לקנות אלבום-גם טוב, לא סביר שתתאכזב. הייתי ממליץ לך על 1/3/4. אישית התחלתי מהראשון.
 

amhay

New member
אני התחלתי מהאלבום השני,ואם אני חייב להחליט

אז הוא האהוב עליי מבין האלבומים שלהם עד היום.
 

okly

New member
תודה לכולם, ועוד משהו...

בינתיים כבר מצאתי את התקליט הראשון והשלישי שלהם בספריה של ההורים שלי. אבא שלי דוקא היה מבסוט...
 

shumer

New member
תראה - יש לי שיטה אחרת

יש את השירים המפורסמים , שאותם אתה כבר בטח שומע או לפחות תשמע מעכשיו. אני אישית אוהב להתחיל באלבום הראשון של הלהקה (כל להקה חדשה , לאו דווקא זפלין) , ואז להתקדם לשני וכך הלאה. ככה אתה יכול ממש לחוש את ההתפתחות המוזיקלית של הלהקה , ההתפתחות בסגנון , ברמת נגינה וכו' . זאת השיטה שלי.
 

MasterCeramist

New member
אמנם זה אינדיווידואלי,

אבל גם אני ממליץ על השיטה של shumer. בנוסף, אם אתה רוצה באמת לעשות "עבודה יסודית", הכן שיעורי בית על האנשים שהשפיעו על היצירה של לד זפלין, ולפיכך נתנו יד בעיצובה; חפש באינטרנט את השירה המוקדמת של רוברט פלאנט The band of joy, ראה מי היה חברו של ג'ימי פייג' -Jeff Beck , מי היו ה-The yardbirds, מי היה Keith Moon , חברם שעזר להם למצוא שם ללהקה, בדוק דברים שג'ימי פייג' וג'ון פול ג'ונס השתתפו בהקלטותיהם וה- arrangement שלהם, כמו -Donovan, The rolling stones ורבים אחרים, חקור ולמד על האבות הרוחניים של רוברט פלאנט וג'ימי פייג'- Robert Johnson ו- Willie Dixon, שמשתקף מבעד לשורות של Whole lotta love ו- You shook me, למד על ההשפעות של Elvis, Eddie Cochran, James Brown,Memphis Minnie בעבודה של לד זפלין, על מוזיקת soul ו- motown שהיו כה אהובות על ג'ון בונהם, מוזיקה קלטית(celtic) ומוזיקת פולק שהשפיעו על יצירתו של ג'ימי פייג' באלבום ה-3. עשה היכרות (אם טרם הספקת) עם המיסטיציזם של Tolkien, ותגלה התכתבות עמו ב-The battle of evermore ו- Stairway to heaven, שים לב לעוצמה המלודית המענפפת שהם יצקו לתוך Kashmir המזרח תיכוני והמהפנט. בקיצור, עבודה רבה ומהנה לפניך, ידידי.
 

MasterCeramist

New member
שאלה לא רצינית-עניין של טעם

אגב, השתדל לשים ידך על " The BBC sessions" הנא והרענן, אם יהיה רומן בינך ללד זפלין, זה יהיה נדבך משמעותי בו.
 

Aeroguy

New member
לא רק שהוא טוב

לדעתי, האלבום הראשון הוא ללא ספק האלבום הטוב ביותר של זפלין.
 

JumpInTheFire

New member
../images/Emo45.gif

האמת שאני לא עשיתי את זה עם אף להקה עדיין, אבל זה נשמעת לי הדרך הכי טובה להתחיל עם להקה
 
למעלה