רביית זברה דניו - עדכון

אורי-

New member
האקוואריום שבו גידלתי את הדגיגים

לקח ראשון - לא להרבות במיכל אחר את ההורים... הדגיגים כל כך קטנים , ולא ניתן בקלות לתפוס אותם , במיוחד שהם עדיין לא שוחים. בהמשך הרביה תתבצע באותו מיכל בו הם יגודלו. המיכל : מיכל זכוכית 30*15*30 , מכיל 12 ליטר בערך. סינון - הכנתי תיבת סינון עליונה , אליה מגיעים המים עם מעלית אוויר. יתרונות - בעיקר תפעולי - ממש ממש נוח להחליף מדיות סינון, מאוורר מאוד - עבודת בקטריות טובה מאוד. יש איתם חילזון תפוח , שבעיקר מפריע , אבל אין לי מקום אחר בשבילו. בכל מקרה - החילזון הזה הוא מטחנת צמחים , אז ניצלתי את תיבת הסינון לשים כמה צמחים למעלה , שיקחו חלק מהניטראטים. חשוב לשים גרב ניילון בכניסת המים למעלית , אחרת המוני דגיגים נכנסים לפילטר... פרלון קטלני לדגיגים , הם נכנסים לתוכו ומתים... (בתמונה יש שם "פקק" פרלון - לא יעיל כי זה נסתם ממש מהר, ומונע עלית מים לפילטר)

אורי-

New member
תמונה מלמעלה , על הפילטר

בצד יש "ענן" דגיגים. בהמשך שיניתי את הסדר והפרלון עבר לתא השני (בגלל שלא שמתי רשת בכניסה למעלית האוויר , דגיגים נלכדו בפרלון. נתתי להם תא ראשון לשחות בו עד שאני אעביר אותם חזרה).

Gretchen

New member
איזה חמודים!

מזל טוב! אתה תמכור אותם אחר כך? אם כן אני מעוניינת.

אורי-

New member
לא מוכר - מוסר....

כשיהיה רלוונטי אעדכן. העיה היא שעד היום מסרתי דגים פעמיים - כשמישהו בא אלי , וכשהיה מפגש של פורום "דג". קשה לי לתאם , כי אני "נע ונד" בתקופה הזו , ולא יכול לדעת איפה אני אהיה ביום למחרת , ואם נייד או לא.... אז עדכונים יבואו עם הזמן.

OZEEVI

New member
אורי אם אתה מוסר אותם ואם אתה תהיה

בסביבת חיפה אז אני מעונין, איך המפגשים של פורום דג??? הם טובים?? לי לא יוצא להגיע למפגשים כי הם כל פעם עושים את זה בסיבת ת"א אצל אסי אם אני לא טועה ואני בן 14 אז אני לאר יכול להגיע לתל אביב, בטח שלא ביום שישי. אני עוד מעט יעבוד על רביית זברות ועוד אם אני יצליח אתה מוזמן לקרבל מהתוצאות כמות נכבדה, אני יעדכן אותך מתי שאני יעשה את הרביות

למעלה