רבים העירו בי זכרונות

yaely2

New member
מנהל
רבים העירו בי זכרונות

באמת שלא היה לי על מה לכתוב. חשבתי חשבתי והלכתי לחפש בהסטוריה של היום. גיליתי שב- 23 בינואר 1957 מצאו את שרידי ספינת הבאונטי. אני זוכרת את הסרט בו מרדו וזרקו את קפטן האוניה בתוך סירה קטנטונת לאמצע האוקינוס, והוא הקפטן הצליח לנווט את האוניה כמעט בלי כלום למרחק של קרוב ל 7,000 ק"מ. אח"כ המורדים שרפו את האוניה בינואר 23 בשנת 1890 בדיוק בתאריך בו גילו אותה. הספינה הייתה בריטית ומה שמצא חן בעיני שזה באמת קרה. הייתי כול השנים בטוחה שזה דמיון של סופר.
פתחו את גוגול ב"מרד על הבאונט ולא תתאכזבו"

שי1951

Member
ערב טוב
(זכרון גורר זכרון)

(יעלי בגללך שנזכרת במסעה של ספינת הבאונטי)

מי זוכר את הספר המפורסם שיצא בשנת 1955 (תשט"ו):
מסע קון-טיקי המחבר תור הירדאל
משלחת
שיוצאת מדרום אמריקה (נמל קלאו בפרו) לאיי פולינזיה שבאוקיינוס השקט
במטרה להוכיח שהאינדיאנים העתיקים של פרו הפליגו על רפסודת עשוייה גזעים של עצי בלזה.
מצרף תמונות של שלושה עמודים מהספר:

tamarsharoni

New member
רק היום יצא לי לקרוא את מה שכתבה ציפי על האוכלוסיה המבוגרת

[הגריאטרים בלשונה] ביום שלישי 21 .בינואר 2020 בשעה 11.39, והזדעזעתי . ממש לא אנושי להוריד/ למחוק /להוציא /לסלק מהפורום אנשים שמספרים / מדברים על מה שמציק להם. מה הייתם חושבים לו אני הייתי ה"מנהלת" והייתי מוחקת את מה שלא מוצא חן בעיני , [הבדיחות , שממש לא לטעמי ] . לדעתי הפורום מקום שכל אחד יכול לכתוב מה שעולה ע ל רוחו , מה שמעסיק או מטריד אותו וכל זמן שזה לא פוגע או מעליב אחרים בפורום , זה בסדר .
רבים מאיתנו נגיע למצב שבו קופת החולים תהיה מרכז חיינו , ולא מבחירה .
בשנים האחרונות יוצא לי פעמים רבות לחשוב איך סבי וסבתי העבירו את ימיהם בשנות חייהם האחרונות , לא היה להם רדיו , וכאשר כבר כן היה , הוא דיבר בעברית , שפה שסבתי לא שלטה בה . ספריה ציבורית לא באה בחשבון , מאותה הסיבה. טלפון וטלביזיה לא היה . להקל על החיים עברו לבית אבות בעיקר בגלל החברה .
לנו יש טלוו..יה , רדיו ורשתות חברתיות , לעתים הרש... החב...יות , הן ממש אויר נשימה חברתי לאדם המבוגר .
אני ממש לא מבינה מה מפריע אם מישהו כותב שהיה בקופ"ח או אצל הדוד רופא , כואב לו הראש או הגב או התח..... ובכלל , מה הרעיון פה , כל מי שמגיע למצב שהוא מוגבל בניידות, ולכן חייו קצת פחות מענינים [גם אותו עצמו] צריך לצאת מהפורום , אנה הגענו ?
ולסכום , אני מאד אהבתי לקרוא את הדו"ח היומי של ציפי , היא כותבת מאד יפה ותמיד היה מאד אנושי .מאד אשמח אם תשוב לכתוב פורום מה שמעסיק אותה , ומי שלא רוצה לקרוא , פטור . הרבה בריאות לכולנו ואיכות ימים .

acamolit

New member
רוצה לחזק את שנכתב

הפורום הזה נועד בדיוק לאנשים שמסיבות בריאותיות ואחרות - מתקשים לצאת מן הבית כפי שאולי עשו כשהיו צעירים ובריאים יותר.
זה מן מפלט ....
קצת לכתוב....
קצת לקרוא....
קצת להחליף דעות, רעיונות שמשותפות לחבאים כאן.
גם לדעתי זה כלל לא אנושי והומני "לסגור" בפניהם את הדלת.
מי שמתקשה לקרוא - שידלג , בדיוק כפי שכולנו עושים מידי פעם בפורומים השונים.
כולנו נגיע למצב הזה....
"אל תשליכוני לקראת זקנה".

הניה 8

New member
גם אני מחזקת את ידיהם של הכותבים על בעיותיהם

החייים הם לא פיקניק אחד ביחוד בגיל בוגר פלוס
ולמי שלא מוצא חן לא מחויב לקרוא מדלגים
אותי למשל לא מענינות בדיחות, לא שאינני אוהבת לצחוק ,אבל יש פורומים שלמים של בדיחות אפשר להכנס לשם,
כשאין מה לכתוב דוחפים בדיחה,
אני היום כולי היתי מרוכזת למסך , כל היום חשבתי מענין מה חושבים על כך
אלו המכחישים שואה,ואבו מאזן בינהם
נעמה נפלה לסחר וממכר מענין מה נצטרך לשלם עבור כך
אנשים חיבים להיות מודעים לארצות שהם נוסעים לשם, שיחפשו אותם בנרות
לשם סחר ומסחר זה לא פשוט, לי היה מאד ברור שאם נעמה משהוא עומד מאחורי זה ,לא נשמע הגיוני העונש שקיבלה
לילה טוב,

galmintz

New member
בעיות הן חלק מהחיים, מי שמתעלם מהן עושה מעשה בת יענה

שלילי, חיובי?, אין דבר כזה, יש את החיים כמו שהם לטוב ולרע,
גם כשרק מדברים על הרע והכואב זה מקל, זאת מטרת הדיבור
והשיתוף, לעשות הצגה שהכל בסדר ונחמד אין גרוע מזה.

לציפי, חזרי לפורום, אוהבים אותך בדיוק כפי שהיית, מי שלא מוצא
חן בעיניו שימשיך לפורום מספרי בדיחות ישנות ושחוקות.

העונש שקבלה נעמה אכן לא הגיוני ואינו מידתי אבל הוא לא נמדד
במושגים הרגילים של חוק-עבירה- עונש, זה מקרה מיוחד אם
כי לא נדיר של שימוש בלחץ נפשי לא אנושי להשגת מטרות. נקווה
שזה יסתיים בקרוב.

סוף שבוע חמים, הרבה בריאות טובה ונהדר לכולם.

טובי1952

New member
לילה טוב

העינים נסגרות לי, אבל אני רוצה להגיד שהצטרפתי לפורום הזה כי היה כתוב שזה פורום חיובי ולא כותבים בו על מחלות וצרות,.
גם היה כתוב שצרות יש לכול בן אדם ולא צריך גם את הצרות של השני.
אם מישהו רוצה גריאטריה אני מתארת לעצמי שיש פורום כזה, ואם אין אפשר לפתוח כזה. פורום הוא לא מייצג את החיים. יש פורום פונדקאות, יש פורום תמיכה נפשית למבוגרים יש פורום שישים חיובי ויש עוד ועוד ואף אחד אינו מייצג את החיים. אני נכנסתי לפה בגלל שזה פורום חיובי. אותי מעניין לצחוק ולשמוח וגם לקרוא חומר מעניין כמו פרשת השבוע ועוד. היתי באמת מציעה לקרוא לפורום באופן רשמי "שישים פלוס חיובי," כי הרי ככה זה מובן מהתקנון.

acamolit

New member
קראתי

את מה שרשמת.
הלוואי שהכל היה כל כך חיובי ותמיד.
החיים בנויים מרבדים שונים - שמחים ופחות מכך.
אני בטוחה - שאם תוכלי לעזור מנסיונך למישהו שביקש עזרה כאן - הרי תחושי כל כך מלאת סיפוק.
גם אותו אדם כשרע לו, מחכה לעזרה וכשזו תגיע, יתפנה לבדיחה ולהומור.
את עדיין צעירה והלוואי ובריאה.
ישנם כאלה שמבוגרים יותר ובריאותם מעט רופפת.
איתרע מזלם ולא תמיד יש להם עם מי לחלוק את בעיותיהם.
אין זה אומר שהפורום הופך ל"פותר מחלות ותחלואים".
הפורום משקף בהחלט את מה שקורה לחלק מקוראיו.
זו הבמה בה הם יכולים להתבטא - בואו ונאפשר .
נרחיב את ליבנו - זה תמיד חיובי.

למעלה