רבי יהושע חזן

רבי יהושע חזן

יליד מונאסטיר שבחבל מקדוניה, דשנת 1903, גדל ולמד בשלוניקי, עלה לירושלים בשנות העשרים ומאז מתגורר שם: גבאי בית הכנסת "יגל יעקב" לקהילת יהודי מונאסטיר. עד לפני כמה שנים תפקד במשרה מלאה כשוחט, מלמד, גבאי. יהושע הנו אחד מן השרידים האחרונים לדור הולך ונעלם, לקהילה מפוארת ועתיקה של יהודים דוברי לאדינו שישבו בארץ מקדוניה מאז גורשו מספרד ב1492, קהילה זו הושמדה ברובה בשואה בשנת 1942. אם הוא חי היום הוא צריך להיות בן 99 ! ושיזכה לראות בביאת המשיח.

רותי ב.

New member
אתה יודע, שלפני שנה וחצי

הייתי ביוון, גם חיפשתי שורשים ושרידים, ויצא שבערב שבת, יום שישי בלילה עשינו קבלת שבת בבית הקהילה היהודית של סלוניקי. באו לשם בערך כ- 30 אנשים. לא זוכרת את השם יהושע חזן, אבל היה ערב מרגש מאד מאד. באותה נסיעה, כמו שאתה מספר, חיפשתי אנשים בלריסה, ונסעתי עם חברה שגם היא חיפשה יהודי מבוגר בעיירה בעיר אחרת.... בכל אופן, יש לי את הכתובת של בית הקהילה היהודית בסלוניקי, ואנסה למצוא אותה ולהעביר לך. אולי שם תוכל לברר.

היי

אני קראתי על מסע השרשים של קהילת לאריסה היה שם מר קלדרון מבאר שבע -בעל מוסך שאני מכיר את בתו

חמותי ז"ל ילידת לאריסה.

היא חברת ילדות של אביה של רותי המנהלת שלנו. גילינו את הקשר במפגש הפורום. ולשמחתי הכרתי טוב גם את הוריה של רותי.

רותי ב.

New member
לא, זה לא היה המסע ההוא, שאסף

אנשים מרחבי העולם, שעוד נותרו. זה היה מסע פרטי וצנוע מאד, שלי. לריסה, העיר (עיירה) קבָלַה (ששם החברה שלי חיפשה את השורשים שלה), וסאלוניקי, ששם רצינו שתינו לראות את אנשי הקהילה שעדיין חיים שם.

למעלה