איפה אפשר לראות מה אמר מתי ולמה?אבל זה לא מתיישב עם העובדה שאנשים אובחנו כבעלי נטייה לדיכאון (אמא שלי, עוד לפני הפציעות הסיעודיות). אז, איך תיישבו את הסתירה?
איפה אפשר לראות מה אמר מתי ולמה?
ניסיתי, קצת קטן ומשובש,נחמן מברסלב – ויקיציטוט
he.wikiquote.org
עצה נגד יאוש:איפה אפשר לראות מה אמר מתי ולמה?
אין בהכרח סתירה בין דברי ר' נחמן למצב אמך. למעשה מהטקסט המלא שהבאת בהמשך אפשר ללמוד דווקא שאין כל סתירה אלא להיפך, שר' נחמן דיבר בדיוק על מקרים כאלה. הוא לא טען שאין דבר כזה נטיה לדכאון. הוא טען שמי שסובל מהנטיה הזאת ונופל בה, צריך (לדעת שהוא יכול ומסוגל) (מכוח עצמו) להתעלות ולצאת מזה במקום לתת לעצמו להתדרדר לאותו מקום (דכאון).אבל זה לא מתיישב עם העובדה שאנשים אובחנו כבעלי נטייה לדיכאון (אמא שלי, עוד לפני הפציעות הסיעודיות). אז, איך תיישבו את הסתירה?
דכאון היא מחלת נפש לא מצב רוח חולף.אין בהכרח סתירה בין דברי ר' נחמן למצב אמך. למעשה מהטקסט המלא שהבאת בהמשך אפשר ללמוד דווקא שאין כל סתירה אלא להיפך, שר' נחמן דיבר בדיוק על מקרים כאלה. הוא לא טען שאין דבר כזה נטיה לדכאון. הוא טען שמי שסובל מהנטיה הזאת ונופל בה, צריך (לדעת שהוא יכול ומסוגל) (מכוח עצמו) להתעלות ולצאת מזה במקום לתת לעצמו להתדרדר לאותו מקום (דכאון).
לאמא שלי אפיינו את זה בגיל 42 בערך, אחרי שסבא שלי נפטר. היא הייתה מאוד קשורה אליו.דכאון היא מחלת נפש לא מצב רוח חולף.
סופרמן, לא אמרתי שהוא צדק. להיפך, העליתי ספק. אולי זה נכון אבל לא לכל המקרים?הוא היה פילוסוף? כל מה שמישהו אמר, אם היה ידוע, הוא נכון? למה צריך ליישב סתירה בין מציאות לבין אמירה שאיננה נכונה? איך זה תלוי בזהות האומר?
במידה ולאדם יש מודעות \הארה - זה נכון לכל המקרים.סופרמן, לא אמרתי שהוא צדק. להיפך, העליתי ספק. אולי זה נכון אבל לא לכל המקרים?
הוא היה פילוסוף? כל מה שמישהו אמר, אם היה ידוע, הוא נכון? למה צריך ליישב סתירה בין מציאות לבין אמירה שאיננה נכונה? איך זה תלוי בזהות האומר?
Oh ye.רבי נחמן אמר: "אֵין שׁוּם יִאוּשׁ בָּעוֹלָם כְּלָל" - וצדק.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.