רבי נחמן מברסלב אמר שדיכאון וייאוש זה מונח שבני אדם המציאו כדי לתת לעצמם הנחות וחיים קלים

dory30

Well-known member
אבל זה לא מתיישב עם העובדה שאנשים אובחנו כבעלי נטייה לדיכאון (אמא שלי, עוד לפני הפציעות הסיעודיות). אז, איך תיישבו את הסתירה?

dory30

Well-known member
איפה אפשר לראות מה אמר מתי ולמה?
עצה נגד יאוש:

אסור לאדם לייאש את עצמו, חס ושלום. ואפילו אם נפל למקום שנפל, חס ושלום, ומֻנח בשאול-תחתיות ממש, רחמנא לצלן, אף-על-פי-כן אל יתייאש עצמו מהשם יתברך בשום אֹפן בעולם, כי גם משם יכולין להתקרב אליו יתברך, כי מלֹא כל הארץ כבודו. והצדיק-האמת אינו נקרא בשם צדיק כי אם כשיש לו זה הכח, שיוכל להחיות ולהרים את אלו שנפלו מאֹד מאֹד, לחזקם ולאמצם, לעוררם ולהקיצם ולגלות להם כי עדיין השם אתם ועמם ואצלם וקרוב להם, כי מלֹא כל הארץ כבודו. וכן להפך, צריך הצדיק להראות לאלו שהם במדרגה גדולה, שעדיין אינם יודעים כלל בידיעתו יתברך, בחינת: מה חמית מה פשפשת?
(לקוטי עצות - התחזקות, אות כט) .

Harrington

Well-known member
מנהל
אבל זה לא מתיישב עם העובדה שאנשים אובחנו כבעלי נטייה לדיכאון (אמא שלי, עוד לפני הפציעות הסיעודיות). אז, איך תיישבו את הסתירה?
אין בהכרח סתירה בין דברי ר' נחמן למצב אמך. למעשה מהטקסט המלא שהבאת בהמשך אפשר ללמוד דווקא שאין כל סתירה אלא להיפך, שר' נחמן דיבר בדיוק על מקרים כאלה. הוא לא טען שאין דבר כזה נטיה לדכאון. הוא טען שמי שסובל מהנטיה הזאת ונופל בה, צריך (לדעת שהוא יכול ומסוגל) (מכוח עצמו) להתעלות ולצאת מזה במקום לתת לעצמו להתדרדר לאותו מקום (דכאון).

mיטלמן

Well-known member
אין בהכרח סתירה בין דברי ר' נחמן למצב אמך. למעשה מהטקסט המלא שהבאת בהמשך אפשר ללמוד דווקא שאין כל סתירה אלא להיפך, שר' נחמן דיבר בדיוק על מקרים כאלה. הוא לא טען שאין דבר כזה נטיה לדכאון. הוא טען שמי שסובל מהנטיה הזאת ונופל בה, צריך (לדעת שהוא יכול ומסוגל) (מכוח עצמו) להתעלות ולצאת מזה במקום לתת לעצמו להתדרדר לאותו מקום (דכאון).
דכאון היא מחלת נפש לא מצב רוח חולף.

SupermanZW

Well-known member
הוא היה פילוסוף? כל מה שמישהו אמר, אם היה ידוע, הוא נכון? למה צריך ליישב סתירה בין מציאות לבין אמירה שאיננה נכונה? איך זה תלוי בזהות האומר?

dory30

Well-known member
הוא היה פילוסוף? כל מה שמישהו אמר, אם היה ידוע, הוא נכון? למה צריך ליישב סתירה בין מציאות לבין אמירה שאיננה נכונה? איך זה תלוי בזהות האומר?
סופרמן, לא אמרתי שהוא צדק. להיפך, העליתי ספק. אולי זה נכון אבל לא לכל המקרים?

סירוניטוש

Active member

האומר הוא אדם שיודע את האמת - לכן הוא יודע על מה הוא מדבר. |4U|

dory30

Well-known member
סימנתי וי לשניכם כי הפסימי והאופטימי צודק, כל אחד לשיטתו. אני לרוב יותר אופטימי, אבל יש לי נסיגות לכיוון הפסימי פה ושם.

למעלה