רבנות

מיכלי100

New member
רבנות

שלום לכולם! רציתי לדעת פרטים לגבי הרבנות - מתי ללכת, האם צריך לתאם מראש, מה להביא, וכו´. דרך אגב, גם אנו פנינו ל"לי-קל" ארועים, והם נתנו לנו (בחינם) רשימה של אולמות מהסוג שרצינו.

שמופית

New member
מיכלי,

בדיוק היום היינו ברבנות וסימנו על זה
... השאלה היא האם אתם רשומים באותה עיר
אנחנו לא, כך שאני הלכתי לרבנות במקום מגורי והוצאתי תעודת רווקות והיום הלכנו לרבנות בר"ג לפתוח את תיק הנישואין. צריך להביא לשם תעודות זהות עם הספח של שני בני הזוג, 2 תמונות פספורט, תעודת רווקות שלך ותעודת נישואין של ההורים שלו. אה... ו-600 ש"ח
לרבנות צריך לגשת בערך 3 חודשים לפני החתונה. לא לפני... עדיף להתקשר לרבנות ולברר איתם את שעות הפעילות.

הילית*

New member
כל מה שרצית לדעת על הרבנות

פונים לרבנות בין 3 חודשים לבין 3 שבועות לפני הארוע. ניגשים לרבנות שבה אחד מכם רשום. מביאים תעודת זהות, כ- 600 ש"ח. 2 תמונות של כל אחד מכם ותעודות נישואין של ההורים. אם אין תעודת נישואין הם יגידו לכם מה להביא במקום. רצוי להביא גם את שם הרב המחתן יחד עם האישורים הנדרשים- אישור שהוא מוכן לחתן אתכם ואישור שהוא מורשה מהרבנות לערוך טקסי נישואין. אם אין לכם רב ולא דאגתם לרב הרבנות תדאג לכם לרב ואז זה בד"כ בתשלום. אנחנו פנינו לעמותת בנין שלם שהם היו נפלאים (עמותה שדומה לצוהר אם שמעת) ונתנו לנו שם של רב שאושר לנו בסופו של דבר. דרך אגב הרבנים של בנין שלם וצוהר גובים כסף באמצעות העמותה רק על הנסיעות ! תעודת רווקות כל אחד עושה בעיר מגוריו ועולה בסביבות 130 ש"ח. מאחר ואחתם תרשמו ברבנות של העיר בה אחד מכם רשום הרי שתחסכו 130 ש"ח על אחד מכם או אם שניכם באותה עיר אז לא תצטרכו לשלם. במקביל תדאגו לעדים, לא מהמשפחה, גברים, אפשר אותם 2 לשניכם והם צריכים להעיד על רווקותכם. אנשים אלו צריכים להכיר אתכם כמה שנים. את, הבחורה צריכה לעבור הדרכת כלות ברבנות (זה מאוד מבדח...וצריך להסתכל על זה בהומור- לי היא הראתה ממש תרשים של מתי המיטות צמודות ומתי לא..) אחרי הרבנית את מקבלת ממנה אישור למקווה (וכמובן שאת צריכה "לסדר" לך את המחזור או את "תאריך" המחזור בהתאם. כמה ימים לפני החתונה אתם מקבלים את הכתובה וטופס שהרב שלכם צריך לחתום עליו. וזהו. פשוט מאוד ! שיהיה במזל טוב ובהצלחה !!!

הילית*

New member
תוודאי שיש לך בסביבות 15 יום הפרש

ובכל מקרה לא להיות במחזור או להתקרב אליו בסמוך לחתונה. כשאמרתי לסדר את המחזור התכוונתי כדי שהרבנית תאשר אבל לא שבחורה תכנס למקווה עם מחזור...

מיה :)

New member
ולגבי תשלום לרבנות, אם מישהו זוכר

את המלחמה שלי... לרבנות לא צריך לשלם - בדיוק כמו "בניין שלם ו"צוהר". ואם הם דורשים, זו בעיה שלהם. אגב, אם פותחים תיק ברבנות של מקום החתונה, לא צריך לשלם גם על נסיעות

הילית*

New member
זה לא מדויק

אנחנו לקחנו רב של בנין שלם שגר בקרני שומרון ונרשמנו ברבנות , שלא כ"כ רחוקה מגן האמנים ובכלל לא היה קשר... אולי זה נכון לגבי רב שהרבנות מסדרת לך

New member
כן, אני מדברת על רב של הרבנות

הם מנסים להוציא מזוגות כסף על כל מיני דברים, אבל יש דרכים לעקוף את זה, כמו שציינתי למעלה. בעיקרון, לא חייבים לשלם להם כלום מעבר לתעודות רווקות ונישואין

שמופית

New member
מיה... אפשר הבהרה ../images/Emo35.gif

היום היינו ברבנות ושילמנו להם 600 ש"ח. האם לא צריך לשלם
אפשר לשמוע קצת על ה"מלחמה שלך"

New member
משלמים 600 ש"ח על תעודת נישואין

ויש את התשלום של תעודות רווקות. אם פותחים תיק במקום שהוא לא בתחום השיפוט של האולם/גן, גם משלמים נסיעות. וגם את זה ישירות לנהג המונית...

New member
ואגב, התחלנו את הפרוצדורה...

הוצאנו תעודות, נרשמנו ברבנות, ואז הרב החל לדבר איתנו על "טיפ". הודענו לו שאנחנו לא משלמים טיפים ע"פ דרישה, ואנחנו מעדיפים להתחתן בחתונה אזרחית. לבסוף הם "נכנעו" ושלחו לנו רב מאד נחמד כ"פיצוי", ולא דרשו אפילו נסיעות! רק שלא נעשה חתונה אזרחית! דרך אגב, יש להם תקנון שבו מפורטים כל התשלומים. את יכולה לקרוא אותו בכל רבנות.

הילית*

New member
מוטי שראל

הוא היה נהדר. ממליצה עליו בחום. עשה חופה בדיוק לטעמנו. עד היום אנו מקבלים מחמאות על חופה קצרה ויפה...

נעמה טל

New member
נעמה זה השם הפרטי

וטל זה שם המשפחה המשותף שלי ושל אישי שיחיה. לשנינו היו שמות שונים לפני החתונה , וביחד אנחנו טל.

*שיר

New member
סליחה על ההתערבות

אבל בשביל מה הרבנות? חשבתם על אופציה של נישואים רפורמיים?

למעלה