רבע מהיפנים הרווקים מעל גיל 30 - בתולים.

herouth

New member
רבע מהיפנים הרווקים מעל גיל 30 - בתולים.

סקר שנערך ביפן בשנת 2010 העלה שכרבע מן האנשים בני השלושים ביפן שאינם נשואים - הם בתולים. אפילו נטבע לכך מונח - ヤラミソ, יעני セックスをやらずに三十路. למעשה זה מבוסס על המונח הקיים לבתולים בגילאי העשרים (ヤラハタ), אבל הגיל מתקדם, וההזדמנויות, לא. ומגיעים גם לגילאי הארבעים בלי התנסות מינית. אז כמו שאמר סיינפלד, not that there's anything wrong with that, ובכל זאת, גם להם זו מצוקה, וגם, תודו, בשביל מדינה שידועה בסצינת סרטי/ספרי/מנגות הסקס הפרועה שלה, זה קצת מוזר.

איך הם מנסים לפתור את העניין? אני מניחה שיש כל מיני ניסיונות, אבל בכתבה הזו ספציפית מדברים על ״אוניברסיטה לבתולים״ או משהו כזה. גם בכתבה הזו וגם בזו ביאהו שעליה היא מבוססת, נראה שעיקר העניין הוא סדנאות ציור. שזה לדעתי קצת מטופש. זאת אומרת, באמת חשוב להכיר את גוף האישה, זה אולי יוריד קצת את מפלס החרדה כשמגיעים למצב של אינטימיות. אבל לא חשוב קודם למצוא דרך להגיע למצב של אינטימיות? למשל, אהמ, לדבר עם נשים? לקלוט שמדובר בבנות אדם בשר ודם? וכמובן הכתבה מתייחסת רק לצד הדוטיי של העניין. מה לגבי הנשים עצמן? הסדנה הזו נראית לגברים בלבד. נשים לא מתעניינות בסקס? אין שוג׳ו מעל גיל 30? לי נראה שהסטטיסטיקה הנ״ל כוללת גם גברים וגם נשים.

התיאוריה שלי היא שהחברה היפנית בגיל הנעורים מופרדת יותר מדי לחברת נשים ולחברת גברים, כמעט כמו החברה החרדית - אפילו בבתי ספר מעורבים. הבנות יוצאות עם בנות לבלות, מדברות עם בנות, קוראות ספרים של בנות, והאינטראקציה שלהן עם בנים היא ברמת ה״סוטו״. והבנים מבלים עם בנים, מדברים עם בנים, קוראים ספרים של בנים... איכשהו נראה שהם כאילו תופסים זה את זה כבני גזע שונה. בהמשך, כשמגיעים למקומות העבודה והנשים כמעט לא נמצאות שם, כשמוסד ה־OL הולך ונעלם, הסיכוי לפגוש, ולהיות מסוגל לתקשר עם נשים הוא נמוך מזה שבמערב.

כתבה ב־ynet (שם כמובן טוענים שרבע מהיפנים הבוגרים לא קיימו יחסי מין. סימכו על ynet שיחרב סטטיסטיקות)
סרט מיאהו

mishel s

New member
דיברו על זה בחדשות גם היום בטלויזיה

לפי הסרטון ביאהו, מדובר ברבע מהגברים הרווקים מעל שלושים. לא כל היפנים הרווקים מעל שלושים.
מצחיק אותי שהם טוענים שם שלכלכלה יש קשר כלשהו לזה.
אף פעם לא דמיינתי לעצמי בני נוער שעומדים לעשות את זה בפעם הראשונה וחושבים לעצמם, נו.. עם הכלכלה של היום, אולי כדאי לחכות קצת... :)
&nbsp
זה לא כלכלה, זה התרבות היפנית.
זה כמובן גם מתקשר לאחוז הילודה הקטן שלהם.
אי אפשר לעשות ילדים בלי לעשות סקס.
&nbsp
ויש גם תפיסה כזאת, לפחות בדור הישן, שסקס זה לא להנאה. זה לעשיית ילדים.
לכן כל עוד אתה לא נשוי ורוצה להכין ילד, מה הטעם?
נו, יפנים = רובוטים, כבר אמרו את זה לפנינו :)
&nbsp
&nbsp
&nbsp

herouth

New member
אני לא חושבת שזה קשור לבני נוער שעומדים לעשות את זה...

כמו שאמרתי, כנראה שבשנות הנעורים באמת שחברות הבנים וחברות הבנות הן די מופרדות ועם כל עומס הלימודים יחסית יש פחות הזדמנות בכלל להגיע למצב הזה.
&nbsp
נראה לי שיותר מדובר בזה שמי שאין לו ביטחון כלכלי בעצם לא יכול להתקדם מעבר לדייט ראשון. ברגע שהבחורה שואלת אותו מה הוא עושה בחיים, והוא אומר שהוא פריטר, או עובד קבלן וכו׳, אז הבחורה עושה חשבון שעם הבחור הזה אין טעם להתקדם, כי הוא לא יוכל לפרנס את הילד שהיא רוצה לעשות. או לפחות שככה הבחורים חושבים שהיא תחשוב עוד לפני שהם מנסים. מאחר שבאופן אורגני לא יוצא להם לבלות ביחד ולהתאהב זה בזו בגלל חשיפה טבעית, הרבה דייטים הופכים לסוג של מפגשי שידוך...

innocence

New member
הו וואו,

זה חתיכת נתון מפתיע. כאילו, לא מפתיע כי זה יפן, אלא מפתיע שהמצב עד כדי כך חמור.
&nbsp
יפן נמצאת במצב רע מאוד בכל הנוגע לחרדה חברתית וגם בנוגע לילודה. נראה שהאינטרקציות הבינאישיות בין גברים לנשים מוגבלות מדי, ויש הפרדה כלכך גדולה שגורמת עוד יותר לחרדה.
נשים מחפשות משהו מסוים (לרוב יכולת להגשים את עצמן, לא רק בתוך הבית), ולא מעט מהגברים עדיין מחפשים אישה יפנית קטנה שתטפל בבית.
אולי זה תורם להתפתחות התופעה?

mishel s

New member
סטטיסטיקות

זה משהו שצריך להזהר איתו.
רבע מהרווקים אחרי גיל שלושים הם... בלה בלה בלה.
אבל כמה בעצם אנשים רווקים יש להם אחרי שלושים?
אם זה אחוז מהאוכלוסיה, אז רק רבע אחוז מהאוכלוסיה בתולים.
אני לא אומר שזה ככה, אני רק אומר שלא צריך לקפוץ להצהרות כמה המצב חמור בלי לדעת את שאר הסטטיסטיקות.
&nbsp
בכל מקרה, אני מסכים עם מה שאמרת.
אני מכיר דוגמאות לבחורות ש"ויתרו" על גברים כי הם לא רוצות להיות האישה היפנית המסורתית.
העולם התקדם והן התקדמו עם העולם, והגברים היפנים נשארו קצת מאחור...
&nbsp
גם מה שחרות אמרה נכון.
כשהכל קם ונופל על נתונים יבשים, ללא אהבה, ללא רגש, כמו רובוטים, להרבה אנשים אין סיכוי.
וזה לא רק גברים. אני מכיר בחורות בנות שלושים פלוס, רווקות, לא כל כך מלומדות, פשוטות, שגרות עם ההורים ועובדות כל היום ולא נראה שיש להן עתיד בקטע הזוגיות. אחת מהן אפילו התוודתה לי שעם הזמן פחות ופחות אנשים אומרים לה שהיא חמודה וזה מלחיץ אותה.
למה גברים יפנים לא רוצים אותה? אין לי מושג.
היא נאה, חמודה, סבבה לגמרי.

herouth

New member
אוקי, מצאתי מקור של סטטיסטיקות בנושא הזה.

http://www.un.org/esa/population/publications/WMD2012/MainFrame.html
&nbsp
בסקר מ־2010 נראה שביפן, בגילאים 30-34, 47% מהגברים ו־35% מהנשים רווקים.
בגילאים 35-39, 36% מהגברים רווקים, ו־23% מהנשים.
&nbsp
בישראל יש סקר מ־2009. בין גילאי 30-34, 28% מהגברים ו־19% מהנשים רווקים.
בגילאים 35-39, 15% מהגברים, ו־13% מהנשים רווקים.
&nbsp
חתיכת הבדל, אה?

mishel s

New member
וואו

אז אני בחמש עשרה אחוז? איזה קטע.
לפחות אם הייתי יפני הייתי בשלושים ושש אחוז.
אחד משלוש זה לא נורא, לפחות עדיין יש חברים לדבר איתם ולא על קקי של תינוקות.
בישראל המצב קשה :) כל החברים מתחילים לדבר על קקי של תינוקות.
נושא שממש לא מעניין לי את התחת (נו פאן אינטנדט).
&nbsp

herouth

New member
פשוט מדברים עם אנשים יותר צעירים...

שלב הקקי של התינוקות אצל גברים הוא קצר. בדרך כלל רק עם הילד הראשון הם מתלהבים, אחרי זה כבר לא מתעסקים בזה יותר וחוזרים להתעסק בדברים הרגילים. אצל נשים זה הרבה יותר גרוע. לשבת עם נשים לשיחת צהריים בעבודה, אלא אם כן מדובר במקרה בנשים שבאמת חשוב להן לדבר על משהו אינטלקטואלי, זה תמיד לדבר על נושאים הכי משעממים בעולם. במקרה הטוב זה שיחה על מערכות יחסים, במקרה הרע, כל מה שקורה לילד שלהן, מסיבה/קקי/מחלה/מורה... זוועה. אתמול אצלנו צלו איזה בחור בן 27 שעבר לגור עם חברה שלו לא מזמן על הגריל: ״נו, אז מתי אתה מציע נישואין? מתי מבחינתך זה נחשב הזמן הנכון? אבל החלטת כבר שהיא ׳האחת׳?״.

&nbsp
אולי חוסר האינטימיות של היפנים זה דווקא יתרון במצבים מסויימים...
&nbsp
בכל מקרה, לענייננו, אם הסטטיסטיקה הנ״ל נכונה, אז אפשר לומר שבערך 10% מהאוכלוסיה הכללית בין גילאי 30-40 הם בתולים (רבע מאלה שהם רווקים). וזה המון, בהתחשב בכך שאין איזה איסור דתי ביפן על סקס של רווקים, בניגוד למדינות איסלמיות או מדינות עם אוכלוסיות פונדמנטליסטיות גדולות סטייל ארה״ב או ישראל.
&nbsp
הנה קישור לסטטיסטיקה (מ־2002) בארה״ב. בין גילאי 30-34, 3.1 אחוזים מהגברים (אוכלוסיה כללית) עדיין בתולים, ו־1.9% מהנשים. בין גילאי 35-39, 1.3% מהגברים עדיין בתולים, ו־0.9% מהנשים.
&nbsp
http://www.cdc.gov/nchs/data/nhsr/nhsr036.pdf
&nbsp
כי עם כל הכבוד לזה שאתה ואני בחרנו להיות רווקים כנראה לתמיד והקבוצה שלנו די מצומצמת, לא אתה ולא אני מעלים בדעתנו שיש לזה קשר לבתולים. לא מסיבות דתיות, לא מסיבות כלכליות ולא משום סיבה.

mishel s

New member
תתפלאי

כבר דיברתי איתך על זה שמה שנחשב לגטימי אצל יפנים לא נחשב לגטימי אצלנו וההפך.
כמו שיחות על משכורות וכו של מכרים (אפילו לא חברים טובים).
וגם מול זרים.
&nbsp
דווקא בקטע של ה"נו את מתי מתחתנים?" קיבלתי יותר שאלות כאלו מיפנים מאשר מישראלים.
ミシェルはそろそろ結婚かな
ודברים בסגנון.
&nbsp
לגבי להתחבר לאנשים צעירים יותר, זה מה שבעצם עשיתי עד עכשיו.
גם בקוריאה הייתי בן שלושים ושלוש והסתובבתי עם חברה בגילאי עשרים עשרים ואחת.
אבל עם הזמן זה מתחיל להרגיש יותר ויותר לא נוח.
רואים אותי יותר בתור "מנטור" מאשר בתור אחד מהחברה.
&nbsp
ולגבי הסטטיסטיקה של ארצות הברית...
אם מדובר על כלל האוכלוסיה, ונניח שבארך אותו מידה של גברים נשואים בגילאים האלו,
יש מצב שזה לא כזה רחוק.
למשל, נניח ורק חצי מהגברים נשואים בן גיל 30 ל35, אז יוצא שכבר
מעל שש אחוז מהרווקים בתולים.
&nbsp
בכל מקרה, ביפן יש את המוניטין הרע לסקס שאולי מהווה גורם בעניין.
&nbsp

herouth

New member
חיברת שתי סטטיסטיקות שונות שלי...

אמרנו ש־25% מהרווקים ביפן (בשכבת הגיל הזו) הם בתולים, שזה 10% מהאוכלוסיה הכללית.
&nbsp
בארה״ב 3% מהאוכלוסיה הכללית בתולים - שזה בהשוואה ל־10% הנ״ל. גם אם חצי מהאוכלוסיה הם רווקים, 6% זה רחוק מאוד מ־25%, שזה האחוז ברווקים...

The MarBar

New member
האמת שזה בכלל לא מפתיע אותי

אם ניקח את האנשים שבגיל 30 לא נשואים, ונניח שזה הגיל שבו החברה מסתכלת על רווקים בגיל הזה כאילו משהו איתם לא בסדר (לא בטוח איך זה ביפן אבל כנראה בחברה החילונית 30 של פעם זה 40 של היום), אז מי מרכיב את הקבוצה הזאת (בהכללה מאוד גסה כמובן)? גרושים, אנשים שהפאן הזה של החברה לא מתאים להם, ואנשים שלא מסוגלים להשיג את המין השני.
מתוך הקבוצה האחרונה בהחלט הגיוני שהרבה מאוד ממנה לא הגיע למצב של סקס (תחשבו שאלה אנשים שמנסים ומנסים למשך לא מעט שנים וזה לא הולך).
&nbsp
מה שדווקא מעניין אותי זה שמתוך אלה שלא הולך להם עם המין השני, יש קבוצה מאוד גדולה שלא הולך להם אפילו קצת. זאת אומרת, אין הרבה ״קצת הולך״, או שמסתדרים או שנכשלים לגמרי.
&nbsp
אני תוהה איפה פה הכנסתי הנחות חזקות מדי שהתרבות שלהם דומה לשלנו. אולי דווקא יש הרבה שמסוגלים להשיג חבר/ה אם הם רוצים, אבל הם באמת לא רוצים.
&nbsp
חוץ מזה, כמובן שמדובר פה בסמפטום בלבד, אין טעם בתיקון הנקודה הזאת.

ortolan

New member
עניין כלכלי

לחיות טוב אצל אמאבא או להשתעבד למנגנון האידיוטי של אישה בפרברים + שעתיים נסיעות כל יום + שתייה עם המשרד + בטלה פעילה במשך 14 שעות ביום.

herouth

New member
מה הקשר? לא אמרו ש־30 אחוז הם היקיקומורי...

מדובר באנשים עובדים, רק כנראה שלא בעלי ״חוזה קבוע״. ויש יותר ויותר כאלה. אף אחד לא אמר שהם גרים אצל ההורים. וחוץ מזה, גם אם אתה פריטר שחי אצל ההורים, בתיאוריה זה לא אמור למנוע ממך לצאת עם בחורות.

ortolan

New member
בתיאוריה זה נכון

באופן מעשי הבחורות מחפשות מפרנס לשארית חייהן.

herouth

New member
שגם זה קצת מוזר. אף אחד לא מצפה מבחורה ביפן להתחתן בתולה,

נכון? אז רבאק, בחורות יפניות לא רוצות סקס? מה מפריע להן לעשות קצת פוצי מוצי עם מישהו מזדמן בזמן שהן מחפשות את המפרנס הנ״ל?

תראה, זה היה חלק מהתיאוריה שלי מלכתחילה - שביפן דייטים הם בעצם פגישות שידוכים עם רשימת קניות לטווח רחוק, ולא כמו בישראל, שזה או פתיחה לסטוץ, או ציפיות לטווח קצר (שאולי יהפוך לטווח ארוך אם נגלה שנחמד לנו). ובכל זאת, זה מתמיה. נדמה לי שזה גם לא היה ככה תמיד - לפחות בספר שאני כרגע קוראת עם מישל יש איזה מישהו שיוצא עם מישהי, והוא התחיל לחשוב להתחתן איתה רק אחרי כמה מפגשים שכללו סקס, שזה כמו בישראל. זה ספר שנכתב לפני איזה 20 שנה, ואני מניחה שהוא לא מציג מדע בדיוני מהבחינה הזו.

mishel s

New member
אני לא מכיר גבר בישראל

שחשב על להתחתן עם בחורה אחרי "כמה מפגשים שכללו סקס".
צריך בדרך כלל הרבההההה יותר מכמה מפגשים כדי שגבר ישראלי יחשוב לכיוון חתונה :)

herouth

New member
הכוונה שלי היתה כמובן

...שהוא לא הגיע לדייט עם כוונות חתונה, אלא זה עלה במוחו רק אחרי זה. אצל ישראלים זה עולה הרבה אחרי זה.

&nbsp
תכל׳ס, נראה לי שאם המבנה החברתי אצלנו לא היה כזה שלפיו הבחורות באיזשהו שלב מתחילות לדחוף את הברנש לכיוון החופה והוא צריך לקבל החלטה, אז היינו מדינה של רווקים. לפחות החלק החילוני של המדינה.

mishel s

New member
תתפלאי

אבל אני מכיר גם גברים ישראלים שכן רצו להתחתן ואפילו עזבו בחורות כי הבחורות לא היו רציניות...
אבל מצד שני גם מכיר גברים שלא ממש רוצים אבל נדחפים לזה. ונדחפים זאת מילה עדינה למה שבאמת קורה.

למעלה