רב סרן שמועתי

רב סרן שמועתי

קראתי בפורום על שמועה האומרת שהאימוץ מחו"ל נפסק. ממש לאחרונה אני ואשתי חזרנו מחו"ל עם ילד מאומץ שני ואני מכיר זוגות ונשים חד הוריות שחזרו בימים האחרונים ועל כאלו החוזרים בקרוב. לכן נדהמתי ממה שקראתי בפורום זה והחלטתי לברר, התקשרתי לגלית מבורך,המפקחת הארצית, מסתבר שלא דובים ולא יער, האימוץ מחול ממשיך וכל הסיפור הוא על עיקוב זמני באימוץ של חד הוריות בשל "הרשימה השחורה", ישראל נחשדת ברוסיה בטעות כמכירה בנישואים חד מניים בחוק ישראל, ממתינים שהדבר יתוקן ואז הכל יחזור למסלולו הרגיל. ולזוגות נשואים המסלול רגיל! חבל לי שאנשים יוצרים פאניקה מיותרת, אל תתנו לרב סרן שמועתי לקטוע לכם את התקוות. אנו מברכים יום יום את הצעד שעשינו ולאימוץ הילדים ממליצים על כך בחום.

אמא193

New member
מצטרפת לשלומי

זה גם מה שחברה שלי שמעה באופן מפורש לפחות מעמותת עתיד הילדים ואף פגשה זוג שחזר לא מזמן עם ילד מקסים בן שנה וחצי. לזוגות אין בעיה לאמץ, לחד הוריות יש חדשות יש כרגע בעיה

balbal17

New member
מסכימה עם שלומי

ואף כתבתי על כך בעבר. אנחנו זוג שנרשם עכשיו (סוף דצמבר) וכרגע מתחיל בתהליכים.
לפני כחודש דיברתי עם גלית מבורך והיא הסכימה שיש האטה בכמות המשפטים, אך אימוצים לזוגות נשואים עדיין קיימים.
לגבי ההסכם הבנתי שהוא כבר מוכן ועדיין אין תאריך לחתימה אך כשזה יקרה גם החד הוריות יוכלו לאמץ (במהרה בימינו אמן)

בהצלחה לכולנו

נכון. בפרוש נאמר לי שלא חותמים חוזים חדשים

עם זוגות כרגע, בשיחת טלפון עם העמותה. וגם הוסבר לי שהעמותה חוששת שאחר כך האימוץ לא יצא לפועל בגלל המדיניות החדשה של רוסיה ופוטין.
לא יודעת איך להבין את הפערים באינפורמציה המובאים פה.
לקרוא לזה "רב סרן שמועתי" זה מעורר תהיות, כי אלו לא שמועות אלא דברים מפורשים שנאמרו לי בעמותה.

KallaGLP

New member
לעניות דעתי זה לא באינטרס של אף עמותה

לדחות מאמצים חדשים אם אכן יש להן אפשרות לפתוח בתהליך האימוץ. לכן לצערי אני נוטה להאמין שאכן יש בעיה ושכעת משהים רישום של מאמצים חדשים עד שהתמונה תתבהר.

משתפרת

New member
מנסיון העבר:

כשמדינה מחליטה על שינוי מדיניות האימוץ ועוצרת אימוצים למדינות אחרות יש שתי אפשרויות: האחת- עצירה טוטלית מאותו רגע כפי שקרה בגרוזיה, באוקראינה- באחת הפעמים הקודמות בהן נסגרה- ובעוד מדינות. השניה- עצירה של תיקים חדשים ומתן אפשרות לסיום תיקים קיימים. כשרומניה נסגרה חלק מהתיקים שהיו בתהליך מתקדם המשיכו. כך היה באוקראינה בפעם האחרונה שהיא נסגרה, כך גם בגוואטמלה.
כמו שזה נראה תהליכי האימוץ שהסתיימו בימים אלה היו כאלה שהתחילו קודם, שכבר היו לקראת סיום, ושהעמותה הצליחה להפעיל את המערכת כדי שלא ייתקעו. וברור לי שהעמותה היתה צריכה לעבוד על זה.
תיקים חדשים? זה סיפור אחר. אם העמותה צופה קשיים כל כך גדולים ונמנעת מפתיחת תיקים חדשים זה אכן מדאיג. ואינני מאמינה שיש הבדל בין העמותות, שברוסיה יתיחסו לאחת אחרת מאשר לשניה.

אמא193

New member
תתקשרי לשאר העמותות ותבררי

ואת יכולה גם לפנות למפקחת על האימוץ ולבדוק איתה אם אפשר להרשם היום כזוג. אולי בעמותה שאמרו לך המכסה מלאה ולא יכולים לרשום זוגות חדשים בעוד שבעמותה אחרת היו משפטים ולכן יכולים לרשום זוגות חדשים. אל תסתמכי על מה שכתוב אבל תבדקי ביסודיות ותשאלי את השאלות את הנוגעים בדבר. אני יודעת שכמו שאמרתי ניתן לרשום זוגות חדשים. כמו שגם כתבה פה מישהי שנרשמה בדצמבר.
אני שמעתי שממשיכים אימוצים וכמו שציינתי קודם יש זוגות שעברו משפט וחזרו ארצה עם ילד בתקופה האחרונה

למנהלות הפורום-

אולי לאור הסתירות שבאות לידי ביטוי אצל המשתתפים בשירשור הזה יש בכל זאת מקום לפנות שוב למפקחת על האימוץ הבין ארצי גב' גלית מבורך כדי שתגיע ו"תעשה סדר" בכל השמועות והעמדות השונות?

אבי351

New member
אני מצתרף לחייכנית לפנות שוב אליה או לבעלי

העמותות טף ועתיד הילדים כדי לעשות סוף לשמועות ולמתח הכל כך ברור שנמצאים הממתינים

זואילי

New member
את צודקת

ולדעתי זו רק החלטה של המנהלות ולא צריך לערב את תפוז.
בדיוק כמו שהיתה כאן מי שבעבר כתבה בניק אדום, או כמו שפסיפס כותבים וכו' - צריך לשמוע מאוטוריטה אחת.
כי גם אם כולם פונים לשתי העמותות ובאים לכאן לדווח מה אמרו להם - זה נשמע לאחרים כמו שמועות... ושירשורים כמו זה חוזרים על עצמם כשבסוף מי יודע מה?

אז שתוזמן הגברת, תסביר. או שאת דבריה יצטטו לכאן המנהלות וזהו. לא כזה סיפור לעשות סדר אחת ולתמיד. (עד להודעה חדשה).

למעלה