רב קומות מכוער

danezeq

Member
רב קומות מכוער

הרב קומות הזה צולם היום בשכונת רמת אביב - ממש קרוב לקניון רמת אביב ברחוב אינשטיין הרב קומות הזה הוא מתקופה שבא בנו בארץ בסגנון שאני קורא לו "סגנון הבטון" הרבה ביניינים בארץ בנויים "בסגנון הבטון"- ביניין בלי טיח אלא פשוט יציקת בטון -וזה כ"כ כ"כ מכוער! אני מבין שפעם זה היה אופנתי! ואם פעם הייתם ברמת אביב- שימו לב שחלק גדול מהשכונה הזאת בנוי בסגנון הזה - אגב בשביל ביניינים נמוכים זה לא רע לפי דעתי - אבל בשביל בינינים גבוהים? ראו למשל את מגדל מנורה בת"א (תיכף אני יעלה תמונה) אותו הדבר!
דבר נוסף שמפריע לי ברב קומות הזה הוא שכולו חלונות! אפילו לא נשאר מקום ריק ל"הפגנת ארכיטקטורה" קטנה בליטות, פסים, חריצים וכו זה יותר מפריע לי מזה שהוא בנוי ב"סגנון הבטון" אגב הסגנון הזה הוא רק בישראל לא? נראה לי שהוא היה מקובל רק בארץ

danezeq

Member
מגדל מנורה

אותה בעיה! בטון בטון בטון! אגב גם הביה"ס שבו אני לומד (ליידי דיוויס ת"א) גם בנוי ב"סגנון הבטון"אני שונא את זה! כולם שונאים את זה - והכי מצחיק: אני מדבר קבוע עם איזה איש נחמד מארה"ב והוא לפי התמונות שאני שולח לו אוהב את הביה"ס!! אז אולי זה לא כ"כ גרוע ורק נמאס לנו?

TheIllustrator

New member
הנה! הוכחה למה שאמרתי! ../images/Emo13.gif

לפני שראיתי את התמונה שהבאת של מגדל מנורה, העלתי את הבעיה שאפשר לראות בתמונתך!!! שם לב... דווקא מגדל הבטון לא נראה רע כ"כ... הוא לא ממש יפה או אטרקטיבי, אבל הוא לא מחריד בכירועו! לעומת זאת, צילמת שוליים של בניין נמוך בעל גימור טייח - ותראה איזה גועל נפש זה נראה!!! בטון חשוף לא יפה, אבל לא יותר מידי מכוער והוא מאד אמין ונשאר זהה לאורך עשרות שנים... טייח מתקלף ומתלכלך במהירות, ורואים עליו כל פגיעה, וכל פיפס קטן... פשוט מחריד!!! איכס פיכס!!!

TheIllustrator

New member
דניאל...

זה הכל קשור לתקופות ול"אופנות" שמשום-מה קיימות רק בישראל!
שם לב... בנייה בבטון חשוף הייתה מאד אופנתית בארץ בשנות השישים והשבעים. ראה לדוגמה את מלון הילטון ת"א... כולו מבטון חשוף. ראה את הבניינים הוותיקים ברמת אביב ג´... בטון חשוף. ראה את הבניינים הגבוהים מול בית-חולים סוראסקי... בטון חשוף בעיקר. זה פשוט היה ה"טראנד" לתקופה... מה גם שלא היו להם אז הרבה אופציות, ואלה שהיו, היו יקרות(ובארץ לא בונים יקר). ציפוי אבן יוקרתית לא היה מאד מקובל עד סוף שנות ה-80 ובטח שלא בארץ, מגדלי כל-זכוכית לא מתאימים לכל בניין, יכולים להיות בעייתים בארץ(יותר מידי שמש), וגם מצריכים תכנון שונה ממבנים שמתבססים על קירות חיצוניים ותומכים מבטון. טייח, אפילו איכותי, יכול להראות מאד מכוער והוא מתבלה מהר, וציפוי לוחות פלדה לחלוטין לא היו מקובלים לארץ ולא למבני מגורים בכל מקרה. כל הסיבות הללו ועוד הביאו את המתכננים להתפשר על בטון חשוף, לעיתים קרובות "מעוצב"(עם איזה בליטה טפשית או שתיים), ולמרות שאין אני מחבב סגון זה, זה לבטח עדיף על טייח מתבלה או אבן זולה. עם זאת, עלינו להודות לאל שלא החליטו להשאיר את מגדל שלום בצורת בטון גולמי... ככה היינו נתקעים עם גוש ענק ואפור בלב ת"א!
כבר עדיף הצהוב שיניים הזה של מגדל שלום...

למעלה