רב תרבותיות - ברכה או קללה

Antropus

New member
רב תרבותיות - ברכה או קללה

קראתי להנאתי מאמר ב"גדה השמאלית" על קנדה כמדינת כל אזרחיה והתחשק לי להחיות את הדיון הישן-נושן על רב תרבותיות ועל 14 הנקודות של ניקסון - על הזכות להגדרה עצמית. הבון טון בחברות מתורבתות מכתיב סובלנות נרחבת כלפי מיעוטים וקבוצות אתניות שונות, יחד עם זכותן להגדרה עצמית פוליטית. למרבה הצער, מצדדי הפלורליזם הנרחב מתעלמים מכך שבמדינות המפותחות גודלים ללא הרף מיעוטים אתניים שבאו בחסות הגלובליזציה, שגם הם יכולים לתבוע את זכותם להגדרה עצמית. כבר עכשיו ישנם אנשים בארה"ב שדורשים מדינה/ות נפרדת/ות לשחורים. האם בעולם שבו כ-200 מדינות וכ-6000 לאומים שונים ניתן לקיים את שני התנאים הללו? האם ניתן לשמור על רב תרבותיות ועל הזכות להגדרה עצמית מבלי לדרדר למלחמות אחים שבטיות שקורעות עכשיו את מדינות אפריקה ובריה"מ לשעבר לגזרים? אם כן - איך לעשות זאת ואם לא - איזה כלל לבטל?

שריונר 7

New member
יש איזושיהא עובדה קיימת

שחייבים להתייחס אליה . 2 עמים/דתות/לאומים לא יכולים לחיות ביחד. דוגמאת יגוסלביה היא דוגמא מצוינת .

חימס

New member
זו לא עובדה קיימת.

היא קיימת במקומות אחדים, אבל במקרים רבים זה דווקא הפוך. לדוגמא: שווייץ ובלגיה. הבעיה נוצרת כאשר יש ניגוד אינטרסים בין העמים/דתות.

בלגיה????????

הפלמים והולונים שונאים זה את זה שנאת מוות! אבל בעיקרון אני מסכים איתך, בהרבה מקומות לאומים שונים חיים יחד בשלום וללא סכסוכים או איבה.

Antropus

New member
המאמר מביא את קנדה כדוגמא

לטענה ההפוכה. כך שזו לא עובדה קיימת.

Azazel

New member
"14 הנקודות של ניקסון"?

לא מוכר לי. רב תרבותיות: תלוי. במה שנראה בעולם, בהחלט לא חיובי.

Antropus

New member
וילסון, ניקסון - הכל אותו

דבר. יותר מדי נשיאים - זו הבעיה של אמריקה!
אם רב תרבותיות לא חיובית אזי יש לפעול נגדה בצורה כלשהי, מה שכנראה יקומם עמים רבים. ואם כבר עוסקים בצמצום תרבויות, לאן לצמצם? לעבר תרבויות מערביות, שהן מיעוט, או לעבר תרבויות המזרח (סין, הודו, ערביות/איסלאם) שמונות הרבה יותר אנשים?

Azazel

New member
אני לא חושב שאנו

צריכים לדבר במובנים של מזרח/מערב, אלא של קידמה וערכים ישנים.

Antropus

New member
שכחתי את הלינק

http://www.hagada.org.il/hagada/html/modules.php?name=News&file=article&sid=1974.

למעלה