רג'ינה הטובה ואמה הרעה

Aranel Nenharma

Well-known member
רג'ינה הטובה ואמה הרעה

אני חושבת שבהחלט ראוי להעלות לדיון את הנושא הזה. אחרי ששוב צפיתי בעונה הראשונה הבנתי שבעצם הרע האמיתי בסיפור היא אמה.
אם מסתכלים על הסיפור שקורה בסטוריבוק ושוכחים לרגע שכולם שם הם דמויות מעולם האגדות אז מה שמסופר זה כך:
ר'גינה אימצה ילד לבד, דבר שהוא קשה גם ככה וכמו כל ילד הוא מגיע לשלב בו הוא מורד באמו וחושב שהיא האישה הכי מרושעת, האם באמת רוצה רק את טובתו (ואנחנו יודעים שרג'ינה אוהבת את הנרי כל הזמן), היא מאכילה אותו, שולחת אותו לפסיכולוג לעזור לו עם בעיות, דואגת לו בבית הספר וכו וכל זה בזמן שיש לה עבודה קשה להיות ראש העיר.
עכשיו הילד מחליט יום אחד לברוח מביתו ולמצוא את אימו הביולוגית, כמובן שרג'ינה תכעס על מעשה זה, כי מה הנרי חושב עליה, והאם הביולוגית במקום לבוא ולהגיד "תקשיבי אני וותרתי עליו מרצוני החופשי ולכן אני לא יבוא בין בניך ואת" מחליטה להשאר ולהלחם על הילד.
איזה זכות יש לאמה, היא וותרת עליו, רג'ינה היא אמו עכשיו והיא דואגת לו. אני ממש מבינה את רג'ינה בסיפור הזה ואם זו הייתה ערייה נורמלית והיא הייתה הולכת לבית משפט אני בטוחה שהיא הייתה זוכה ואמה הייתה מקבלת צו הרחקה מהילד (בעיקר אחריו שכמה וכמה פעמים היא לקחה אותו בלי רשות של רג'ינה)
מה דעתכם על הנושא? האם אמה היא באמת הרעה האמתית בסיפרו או שאתם עדיין תומכים במעשייה

just4add

New member
הפרדה בין הדברים

כמלכה הרעה היא עשתה דברים רעים וזה לא יכול להישכח.
כאימו המאמצת של הנרי היא אכן עברה חוויה קשה ולא הוגנת עם האמא הביולוגית.

בתרבות האמריקאית כנראה שיש הפרדה מוחלטת בין טוב ורע. הקאובוי הטוב למרות שיכול להיות שיכור למשל מול הפושע שיכול לעשות גם דברים טובים.

Jason2

New member
דווקא בזמן האחרון

בסדרות אמריקאיות הרע הוא לא רע מוחלט. גם בסדרה הזאת הרעים הם לא לגמרי רעים וגם הטובים הם לא לגמרי טובים.
&nbsp

niviri

New member
קודם כל, למה את בכלל יוצאת מנק' הנחה

שאנחנו תומכים באמה ולא ברג'ינה?

אני, למשל, תמיד הייתי בעד רג'ינה, ובעיקר בעונה הראשונה שמאוד אהבתי אותה. אני חושבת שהנרי צריך לגור איתה ועם אמה להיפגש פעמיים בשבוע וכל שבת שניה.
&nbsp
עם זאת, הסיפור שסיפרת פה לא מאוד מדויק....
למרוד בהורים זה באמת תופעה רווחת בגיל ההתבגרות (ולא בגיל 10!), אבל לחשוב שאמא היא האישה הכי מרושעת? זה ממש לא נורמלי להרגיש ככה. ורג'ינה גם לא היתה בדיוק אמא מושלמת. היא לא היתה מאוד קשובה לצרכים של הנרי, היא שיקרה לא שהיא עובדת עד מאוחר בזמן שהיא בילתה עם גראהם, היא הנחתה את הפסיככולוג שלו להגיד מה שנוח לה.
מנגד, אמה בכלל לא נשארה כדי להילחם על הנרי. היא נשארה בראש ובראשונה סתם כדי להתגרות ברג'ינה והנרי לא מאוד עניין אותה בהתחלה. בהמשך היא רצתה לוודא שהנרי בסדר ושאמא שלו דואגת לו כמו שצריך (והיו לה סיבות טובות לפקפק) ורק בסוף היא החליטה להילחם עליו.
&nbsp
ההקשר של האגדות קיים כי הוא חלק מהסדרה ואי אפשר לנתק אותו מהדמויות.
בנוסף, אי אפשר לשפוט לפי מה היה קובע בית משפט רגיל כי חצי מהדברים קורים בסדרה היו מתנהלים באופן שונה לחלוטין אם היו מגיעים לבית משפט ויש סיבה למה הם לא מגיעים. . לצורך העניין, אם במערכת המשפטית היו מגלים על הדברים שרג'ינה עשתה (אפילו לא בעברה כאיוול קווין, אלא כראש עיר בסטוריברוק) היא בכלל לא היתה מקבלת את הנרי.

אביטל186

New member
קודם כל ברוכה הבאה!

תהני בפורום שלנו! :)
אני מבינה מה שאת אומרת, אבל את מסתכלת על חצי מהתמונה.
רג'ינה היא מרושעת. מאוד.
היא הטילה קללה, שגרמה שהורים של אמה לזרוק אותה לעולם קר ומנוכר,
היא גרמה לאמה לגדול כיתומה, ולאסוף אין סוף חוויות ורגשות נחיתות, ועוד כל מה שאמה הראתה שוב ושוב
במהלך ה3.5 עונות עד עכשיו.
היא זאת שגרמה שאמה לא תהיה מסוגלת לגדל ילד כשהיא גדלה ככה, איזה אדם יגדל מספיק נורמלי,
כדי לגדל ילד בעצמו, איזה אדם יהיה מספיק בריא בנפשו כדי לשאת את האחריות הזאת.
המעט מן המעט שהיא יכלה לתקן את המעשים שלה, זה לגדל את הילד שלה בשבילה, עד שהיא תוכל לחזור ובגדול.
וכמו שאמרו כאן, אמה לא רצתה את הנרי, ולא רצתה להישאר בשבילו.
רג'ינה כמעט הכריחה אותה, בעקבות רצף טעויות שלה, שמאפיינות את ההתנהלות שלה בעולם האגדות,
חושבת שאם היא תאיים עליה ותאמר לה" את לא יודעת למה אני מסוגלת"
וכמובן המשפט שמתמצת את מהות רג'ינה כרעה "אני אהרוס אותך"
לא ממש משאיר פתח לאדם נורמלי לא להישאר ולהילחם.
בעיירה נורמלית, כל זה לא היה קורה ורג'ינה בכלל לא היתה מקבלת את הנרי, שכידוע הושג בפרוטקציות הידועות רק לגולד.

Jason2

New member
ברגע ששוכחים שהם דמויות מהאגדות

הסדרה הופכת לסדרה אחרת לגמרי (זה היה הופך ל"אישה הטובה" אם היו מתחילים עם משפטים). יוצרי הסדרה לא יכולים לשכוח לרגע שזו סדרה על דמויות מהאגדות ולכן הדיון הזה הוא לא רלוונטי לסדרה הזאת.

למעלה