רגישות,בכי, דכאון ?

• פותח הנושא ur720
  • פורסם בתאריך

ur720

New member
רגישות,בכי, דכאון ?

שלום לד"ר ארנון, אני מאובחנת כחולת ט"נ מזה 8 שנים.מכיון שתדירות ההתקפים נמוכה מאוד, למעט 2 התקפים לא קשים בשנה האחרונה (טישטוש בראיה ואחרי כחודש וחצי גם נימול בכפות רגליים שנמשך עד היום בצורה קלה) אינני מטופלת בתרופות . הבעיה שמטרידה אותי לאחרונה היא הרגישות הבלתי ניתנת להסבר ,כאשר הדמעות זולגות על כל "פיפס" ,גם לראות כלב/חתול מסכן גורם לי לבכי,שלא לדבר על להסתכל על אישה,ילד... בוכים -אני ישר שותפה בצער .למזלי כמו שהבכי מתחיל ,כמעט באותה מהירות אני יוצאת ממנו.אינני סובלת מדיכאון אך בס"ה לא נעים לי. . אומנם אני מתקרבת ל-50 ,אך בבדיקה הורמונלית נמצא הכל תקין . שאלתי : האם יתכן שזאת פגיעה של הטרשת והאם ניתן לטפל בבעיה?

תגובה

זה נשמע כמו בעיה שיכולה להיות קשור לטרשת. ניתן לטפל בה הן בתכשיר ניסיוני שעושה רושם כמוצלח והן על ידי תרופות קיימות

ur720

New member
המשך לשאלה

האם אתה יכול להסביר לי בקצרה איך העצב שתוקף אותי קשור לטרשת ? האם התרופות, כולל התרופה הנסיונית שהזכרת הן נגד דיכאון כמו פרוזק ו"חברותיה" או משהו אחר ? מה היא התרופה הנסיונית ? תודה לך על תשובתך

תגובה

כאשר יש מעורבות של מסילות עצביות מסויימות שמקשרות בין קליפת המוח הגדול לגזע המוח יתכן בכי כמתואר. התרופות המקובלות הן בין השאר ממשפחת הפרוזק ואילו התכשיר הניסיוני הפעיל הןא דקסומתורפאן.

ur720

New member
תודה לד"ר

אני מעריכה מאוד את סבלנותך תודה רבה לך .

ur720

New member
תודה לד"ר

אני מעריכה מאוד את סבלנותך תודה רבה לך .

למעלה