רגישות יתר אצל בן 8 חודשים

shine on 35

New member
רגישות יתר אצל בן 8 חודשים

שיר שלנו בן 7 חודשים גיל מתוקן, וכבר חודשיים כולם אומרים שהוא ביישן.. כשהוא על היידיים והוא יוצר קשר עיןעם מישהו שמדבר אליו הוא מחייך ומיד מסיט את הראש כלפי החזה שלי, זה נראה חמוד אבל מוזר בעיני שתינוק כל כך קטן כבר מפתח ביישנות, אגב, הוא עושה את זה גם על זרים, כאשר הם מחזיקים אותו, הוא יחייך אליהם ויקבור מיד את ראשו בחזה שלהם. ובכלל הוא מאד רגיש, לרעשים חזקים, לרוח חזקה...האם זו בעיה בוויסות תחושתי? מקווה שהייתי ברורה ומקווה שהפעם תענו לי

נאוה ר

New member
שלום לאמא של שיר!

איך הוא ישן? איך ומה הוא אוכל? איך וממה הוא נרגע? מה התגובה שלו לנידנוד, לאור חזק? מאיזה רעשים חזקים הוא מפחד? תעני עלל שאלותיי ואולי אוכל לענות לך.

shine on 35

New member
היי נאוה,

אז ככה, שיר נולד iugr בשבוע 36 אבל בגודלו (iugr סימטרי) התאים, כולל היקף ראש, לגיל 32 שבועות. מאז שחזרנו הביתה מהפגייה הוא תמיד ישן טוב (תודה לאל), בעצם ישן רצוף עם התעוררות אחת לאוכל. עניין האוכל הוא נושא כאוב בפני עצמו: שיר כמעט רק יונק, עם המוצקים לא הולך לנו מי יודע מה, הוא מוכן לאכול רק תפוח או אגס. כמויות האוכל שלו קטנות מאד (אני יודעת כי המטפלת נותנת לו חלב שאוב) הואאוכל בערך 100 מ"ל כל שעתיים. העלייה שלו במשקל היתה כבירה בהתחלה (משהו כמו קילו בשלושה שבועות) והלכה והתמתנה, בחודש האחרון עלה רק 200 גרם (שוקל היום 6400). מה מרגיע אותו? על הידיים, כמובן במצב מאונך בלבד
, הנפות באוויר ומשחקים דומים. אוהב מים, אוהב שמחליפים לו אוהב אור רך, אוהב נדנוד. לא אוהב אור חזק או רוח חזקה. מפחד מרעשים פתעומיים, כשנכנסים לאירוע או ג'ימבורי הוא נבהל ובוכה. ישנם בעצם שתי תגובות לבהלה. האחת לרעשים פתעומיים, זה יכול להיות גם קינוח אף שלי ואז הוא "קופץ" הבהלה השניה היא אחרת, הוא נבהל מאנשים לפעמים, יכול להיות קהל אבל קורה גם אם אדם בודד, אז הוא עושה פרצוף נעלב כזה עם זוויות הפה למטה וסנטר מכווץ ולוקח לו איזה דקה עד שהוא יבכה. מבחינת ההתפתחות, שיר עושה הכל מאוחר, התחיל לחייך מאוחר , קשר העין התחיל גם הוא מאוחר מאד, כרגע הוא מתהפך מהבטן לגב ועושה נסיונות להתהפך לבטן אבל מגיע עד לצד בלבד. עם כל זאת, שיר חייכן מאד, ונורא קל לגרום לו לצחוק בקול רם, נראה לי שהוא צריך את הידיים שלי בשל איזה חוסר בטחון שקיים אצלו מאז שנולד... מקווה שלא יצא מייגע, ניסיתי לענות בקצרה
. תודה רבה מראש.

נאוה ר

New member
שיין שלום!

עד כאן מגבלות האינטרנט. נראה לי שאין ברירה אלא לפנות למרפאה בעיסוק שמבינה בתחום של ויסות חושי והתפתחות הילד. אין טעם שאשאל עוד שאלות כי נראה לי שזאת תיהיה התשובה שלי. בהצלחה נאוה

למעלה