רגישות יתר בכפות הרגליים

חיוכים1

New member
רגישות יתר בכפות הרגליים

שלום, הגיע אליי לאבחון ילד בן 4.4. משאלון פרופיל סנסורי מקוצר עולה חדש לליקוי בעיבוד שמיעתי/ראייתי, אך התלונה העיקרית של ההורים היא רגישות יתר בכפות הרגליים. אינו מוכן לגרוב גרביים, בקניית נעליים חדשות יש לקנות במס' מידות גדול יותר מהמידה הנדרשת כי מתלונן שהנעל לוחצת לו, רגיש לחול בכפות הרגליים. להדרכה למשפחה על הפחתת הרגישות- מלבד מסא'ג עמוק, חשיפה למרקמים שונים (שטיחונים שונים, דשא, חצץ, בוץ וכו') וגרייה פרופריו' עמוקה (חשבתי על דחיפת קיר עם כפות הרגליים, ריצה, קפיצה), מה עוד ניתן? אשמח לרעיונות ספציפיים וממוקדים שאוכל לתת למשפחה כלים קונקרטיים לחיי היומיום.

נאוה ר

New member
חיוכים שלום!

אני מנסה להיות עדינה ולא מכשפה. אבל אין לי ברירה אלא להגיד שהטיפול שאת מציעה הוא מבחינתי הליכה אחורה. קושי בוויסות חושי הוא משהו מרכזי ולא ניתן לייחס את זה לנקודה אחת בגוף ולרוב גם לא למערכת אחת. אולי הגרביים הם אילו שדחפו אותם לטיפול אבל מניסיון אם תחפרי תגלי לרוב שיש עוד דברים המעידים על תגובתיות יתר רק שאולי ההורים לא קישרו את זה ביחד לתמונה. זה דרך אגב התפקיד שלך. לעצור ולהגיד רק רגע בו נסתכל על התמונה הרחבה ואז נמצא פיתרון... לעשות דה סינטיזיזציה ברגליים בעיניי משול לקרח על שן כואבת, זה אולי עוזר לזמן קצר אבל זה לא פתר את הבעיה. ומה שיותר חמור זה אולי עיקב את הטיפול הנכון.....

liatshe

New member
לנאוה

כמובן שדברייך מאוד נכונים. אבל... את התחקירים עם ההורים עשיתי והם מתעקשים (ועונים לי תשובות על שאלות מאוד ספציפיות, הן על מערכות התחושה השונות והן על רגישות יתר וביטוייה בסיטואציות שונות בחיי היום יום בשלילה מוחלטת ולכן גם העברתי להם את השאלון הפרופיל הסנסורי המקוצר) ושוללים כל רגישות אחרת. אז אין צורך להיות מכשפה...ותודה על המענה. אני פונה לפורום כמרב"ע צעירה (שמקבלת הדרכה, אגב, וזה מה שהומלץ לי לעשות במקרה זה), מתוך ידיעה שהידע המקצועי שלי חסר מאוד, אך עם נכונות רבה ללמוד ולהעמיק. ברור לי שזה מוזר מאוד ונקודתי מאוד מה שההורים מתארים (הם, אגב פנו בגלל קושי חברתי ולאחר מכן העלו את הקושי הנ"ל) ועם התחושה המאוד לא שלמה הזו, פניתי להיוועץ, בדיוק בשביל לא לעכב את הטיפול הנכון. מעבר ללנסות שוב ולהעמיק עם ההורים דרך הפרופיל הארוך, על מה את כן ממליצה? האין זה ייתכן שמדובר ברגישות נקודתית? תודה!

liatshe

New member
הבהרה קטנה

חברה העלתה לפורום את השאלה ולכן לא רשום שאני שאלתי אותה (אם תהית איך חיוכים שואלת ואני חוזרת אלייך). זה מטופל שלי ולכן אני מגיבה. ושוב תודה!

נאוה ר

New member
ליסה?

האם ייתכן שמדובר ברגישות נקודתית? אולי יש כאילו נחרצים שיגידו לך
אבל אני מרגישה קטנה בעולמינו ולכן מבחינתי הכל יכול להיות. אבל כשהורים באים עם סיפור כזה אני הייתי מרגישה שמשהו "מסריח". עולות לי כמה שאלות - - איך מ"יש לילד שלי בעיות חברתיות" עוברים ל"יש לו רגישות ברגליים"?. - אם ניסית לשאול לגבי צד תחושתי כולל (ואין לי מושג כמה את מומחית בזה) למה את חושבת שהפרופיל הסנסורי(שמבוסס על מידע מההורים) יתן לך תמונה ברורה יותר? - האם דיברת עם הילד? מה הרושם שלך ממנו בפעילות מובנית ובפעילות חופשית בחדר? - האם יש אפשרות לראות את הילד בסביבתו הטבעית גן / בית?.

sarale20

New member
הצעה

אפשר ללכת עם ההורים להגיד להם, בסדר אני אתכם שהרגישות היא רק ברגליים אבל הטיפול בה צריך לכלול דיאטה סנסורית של כל הגוף ובזה את עוקפת את ההתנגדות של ההורים להסכים שיש בעיה תחושתית כוללת. אם אכן הקושי הוא תחושתי, זה יעזור ואז פתרת את הבעיה... בהצלחה

נאוה ר

New member
שרה לא כל כך פשוט

אלא אם כן את הולכת בשיטה של גילה ספירו, אז את לא יכולה לבנות דיאטה סנסורית ממערכות שהן בתגובתיות יתר. אחרת את מציפה מערכת אחת ועושה בה שט דאון לטובת מערכת אחרת.... ....

sarale20

New member
לא פשוט להגיד להורים, או לא פשוט לבצע?

לא התכוונתי להציף מערכת מסויימת אלא טיפול כלל מערכתי, נהאמת שאני לא ממש נכנסת לאיזה טיפול בדיוק כי אני פחות מבינה בזה... מה שהתכוונתי להציע זה איך לעקוף את ההתנגדות של ההורים, ז"א לתת את הטיפול המתאים אך להסביר להם שזה הטיפול לבעיה הנקודתית שהם הציעו (למרות שאני בתור מטפלת יודעת שלא הגיוני שהבעיה היא נקודתית)

נאוה ר

New member
אבל את מפספסת פעמיים לפחות

* איך תדעי מה לשים בדיאטה הסנסורית אם את לא יודעת איזה מערכות הן בתגובתיות יתר? * איך את יודעת שאת לא מפספסת משהו רפואי / רגשי? ולא פחות חשוב איפה אמון מטפל מטופל? איפה חשיבת הלקוח במרכז? איפה הלקוח מקבל את הידע לבצע החלטות נכונות? יש בטח עוד אבל קוראים לי....

למעלה