רגישות יתר לאור

robbar

New member
רגישות יתר לאור

יש לי בעיה של רגישות מאוד גבוהה לאור. בשמש הישראלית אני ממש לא יכול להיות 5 דקות בחוץ בלי משקפי שמש ובבית אני נמצא בחושך מוחלט. אפילו אם יש אור בחדר אחר ומקור האור נמצא בקשר עין ישיר הדבר יגרום לי לסבל. גם אבי סובל מהבעיה והוא הולך עם כובע בבית. אני לא רוצה ללבוש כובע בבית - האם יש פתרון אחר לבעיה? . מכיוון שאני עצמאי אז אין לי אנשים שמגבילים אותי בלכבות את האור אבל בעבר כשהייתי שכיר הייתה לי בעיה לבקש מאנשים שנמצאים אתי בחדר לעבוד בחושך. אפילו ביום מעונן מאוד אני מרגיש לחץ של אור על העיניים ויורדות לי דמעות. קניתי מנורת שולחן עם אהיל שסוגר את האור אבל גם כשהמנורה נמצא בקשר עין ישיר הדבר גורם לי להפרעה וכאבי עיניים. בת זוג מתלוננת כל הזמן על החושך בבית ועל כך שאני קונה מנורות מאוד חלשות (20 וואט) . כל מנורה אחרת גורמת לי להרגיש בחקירת שב"כ.הבת הקטנה לא מרשה לכבות אור וככה יוצא שאני חייב להיות בחדר אחר בנפרד ובחושך.אני לדוגמא לא יכול להיות מעל 10 דקות בחדר עם מנורה שדלוקה בו ושקיים קשר עין עם המנורה בלי שיכאבו לי העיניים. גם כשאני עובד מול המחשב אני מחשיך את הבהירות שלו למינימום כך שאנשים לפעמים חושבים שאני עובד מול מחשב סגור. הבעיה היא במקומות הציבוריים שמוארים ממש חזק וממש לא מתחשבים באנשים עם רגישויות לאור. האם יש איזה טיפות שאפשר לשים בעיניים על מנת להוריד את הרגישות לאור. נבדקתי על ידי אופטיקאית שאמרה לי שאין שום בעיה של ראיה ושאני רואה מעולה.

רגישות יתר לאור

שלום, יש אנשים שפשוט רגישים יותר לאור, אין לזה טיפול מלבד הרכבת משקפי שמש ביום. יש גם מקרים שבהם בעיה רפואית (קטרקט לדוגמא) מגבירה את הרגישות לאור ולכן אני ממליץ להבדק ע"י רופא עיניים.

למעלה