רגישות יתר שמיעתית

חשוון

New member
רגישות יתר שמיעתית

שלום למרפאות/ים בעיסוק, קודם כל סליחה על ההתפרצות. אני יודעת שזה פורום מקצועי ולא פורום שמיעץ לפציינטים אבל למען האמת אני די במבוכה, לא יודעת מה לעשות וזקוקה לעזרה. הבן שלי כמעט בן שלוש. כבר מהיותו תינוק הוא פחד מרעשים שונים. בזמן האחרון התופעה הולכת ומחמירה עד כדי כך שמפריע לו לתפקד בחיי היום יום. הילד פוחד מרעשים כמו: אקורדיון, זיקוקים, נפצים, מכונת הפריכיות בסופרמרקט, רמקולים (כמו של המציל בים או של מפעילים בימי הולדת), בלונים שמתפוצצים וכו'. בנוסף אם הוא שומע למשל קול של כיסא נגרר או דלת שנטרקת אצל השכנים, או דלת של אוטו שנטרקת למטה ברחוב, הוא קופץ בבהלה: "מה זה היה". כתוצאה מהפחדים הוא מסרב ללכת לימי הולדת (או שהולך וזה נגמר במפח נפש), בוכה בכל מסיבה בגן עם האקורדיוניסטית, אם הוא שומע רעש חזק בגינת המשחקים הוא רץ אלי בבהלה ובבכי היסטרי ודורש שנחזור מיד הביתה. לסופררמקט הוא מסרב ללכת בגלל מכונת הפריכיות, בבית הוא דורש שנסגור את כל החלונות למקרה שיהיו נפצים. הוא לא מוכן להיות לבד בחדר אפילו רגע ובלילה הוא דורש שנישן איתו (תמיד הוא אהב שישנים איתו אבל רק לאחרונה זה הפך לדרישה של ממש). בקיצור - איכות החיים שלו ושלנו נפגמה מאד לאחרונה. חוץ מהפחד מרעשים הבן שלנו בסדר גמור. הוא ילד שמח ומלא בטחון, אין לו פחדים מדברים אחרים כמו מפלצות, חשיכה, וכו'. אין לו בעיה עם חושים אחרים, אין לו בעית קשב וריכוז ושום דבר אחר שנראה קשור. הלכנו לפסיכולוגית של קופת חולים. היא הפנתה אותנו למכון ריפוי בעיסוק. מילאנו, ההורים והגננת, שאלון פרופיל תחושתי או משהו כזה, בסוף התקשרו אלינו מהמכון ואמרו לנו שמכיון שהבעיה שלו היא רק שמיעתית לא בחושים אחרים, אז אין להם איך לעזור לנו. המליצו לנו על שיטת טומטיס. קראתי באתר שלהם באינטרנט ולא ממש נראה לי מתאים לבעיה שלנו. זה פשוט נראה לי לא הגיוני שאין לאף אחד בעולם מענה לבעיה המעיקה שלנו. לא יכול להיות שהבן שלי הוא הראשון עם הבעיה הזאת. תעזרו לנו מאד אם תכוונו אותנו קצת, מה לעשות? תודה רבה, חשוון המודאגת

shayzed

New member
רק על הדרך....

חשוון שלום אין לי זמן כרגע לכתוב משהו ממצה יותר אבל הדבר הראשון שעלה לי לראש הוא שאת בהחלט לא הראשונה עם בעיה כזו וכדאי לך להכנס לקומונת הורים לילדים עם קשיים בעיבוד החושי (גם בתפוז), שם תוכלי לשוחח עם עוד הרבה הורים שמתמודדים עם קשיים דומים לשמוע המלצות ממקור ראשון ולחוש שאת לא בודדה בעולם!בהצלחה!

לשאלותייך

חשוון שלום וברכה הסיבה שלדעתי קשייו של בנך מבלבלים את המאבחנים והמטפלים, היא שעל פניו, הם לא מתאימים להגדרת קושי בעיבוד סנסורי. בהגדרת הליקוי ששמו "תגובתיות יתר" מדברים על כך שתגובתיות יתר היא של כל מערכת העצבים, כאשר היא מתבטאת במערכת חוש אחת או יותר. למעשה, מעולם לא ראיתי ילד שאצלו יש ביטוי של תגובתיות יתר במערכת חוש אחת בלבד. אז מה יכול להיות? 1. יש ביטוי של תגובתיות יתר גם במערכות חוש אחרות אך לא חיפשו או מצאו אותו. 2. אין מדובר בתגובתיות יתר, אלא בקושי ממקור רגשי כמו לדוגמה פחד או חרדה, שממוקדים דווקא בגירויים שמיעתיים. 3. הקושי הוא ממקור אחר בכלל (ואין לי מושג מה כי אני לא יודעת עליכם כלום). מה חשוב? חשוב שזה מפריע, ומחמיר. ואלה הן שתי אינדיקציות חשובות להתערבות . יש מענה לקושי שלכם, בנך אינו הראשון עם בעיה כמו זו, ואם תשלחי לי מסר, אשתדל להמליץ לך על מרפאה בעיסוק באיזור מגוריכם שתוכל לסייע, להבחין בין קושי ממקור של עיבוד חושי לבין קושי ממקור רגשי, או אחר ולעזור לכם למצוא מענה לזה או לזה. בברכה שרון

עינת77

New member
ובהנחה שזה אכן רגישות יתר...

וזה אכן מופיע גם במערכות סנסוריות אחרות כגון טקטילי. מנסיונך, האם דיאטה סנסורית תפחית גם את הרגישות השמיעתית? תודה מראש,

נאוה ר

New member
לעינת התשובה היא כן ולחשוון בנוסף למה ששרון

אמרה. כדאי לבדוק בדיקת אוזניים יש מצבים של נוזלים באוזניים או מחלות שגורמות להופעת ירידה בסיבולת לצליל.

חשוון

New member
תודה. אני אדבר עם הרופאה שלו, או בעצם אולי

כדאי לגשת ישר לרופא אף אוזן גרון.

חשוון

New member
שלום שרון ותודה על התגובה המפורטת

לגבי תגובתיות יתר בחושים אחרים - אני כאמא לא רואה כאלה אצל בני, אבל אולי אני לא יודעת להבחין בזה. ה"אבחון" היחיד שבני עבר הוא השאלון שמילאנו עבור המכון לריפוי בעיסוק. הם אפילו לא ראו את הילד. לגבי מקור רגשי לקושי - לדעתי מדובר במשהו משולב. ברור לי שיש גם מקור רגשי שמזין את המשבר שאנחנו חווים לאחרונה (אח חדש, קשיי ההתבגרות של גיל שלוש), אבל אני די משוכנעת שזו לא רק בעיה רגשית. אני אשלח לך מסר. תודה, חשוון

למעלה