רגישות יתר

crema30

New member
רגישות יתר

לאחרונה אני מוצאת עצמי נפגעת מאנשים שהחשבתי לקרובים אליי למשל : מישהי שעבדה איתי בתחנת דלק. עבדתי איתה קרוב ל-4 שנים מרגע שהיא נכנסה חיבבתי אותה. היא הייתה נותנת לי להרגיש שאנחנו חברות , אם כי הבנתי בהמשך שזה רק חברות במקום עבודה. הייתה נותנת לי יחס מעולה בעבודה. מצד שני מלשינה להנהלה. נפגשת עם בנות מעבודה בלעדיי ומחשיבה אותן לחברות קרובות. לפני שנתיים סיימתי לעבוד שם ומצאתי עבודה בסופר. למרות המרחק ביננו עדיין המשכתע לחבב אותה . היא מצאה לה חתן לקחתי כמובן מאלין שתזמין אותיי אך היא לא הזמינה.. ניסיתי אף לרמוז לה כלום. עוד חברה שלה שעבדה איתנו בדלק ומאןד חיבבתי אף מחקה אותי מהפייס ולא רצתה לאשר מחדש בטענה שכל אחת ץמשיך בחייה ואין מה שיקשר ביננו יותר. למרות שהסביבה אומרת לי שהרווחתייי מזה שלא הוזמנתי אני מרגישה כאב גדול ענקיי חור בלב..כי מאוד הערכתע אותה והיא לא כיבדה אותי לא ציפיתי שאחרי חתונה ניפגש. אבל עדיין נפגעתייי עד עמק נשמתיי ידיד אחר שלי שכן הוזמן וכן מזמין אותי עוד חצי שנה. אמר לי שהמנות מאוד יקרות באולם שלו והוא מצפה ממני מעל 350 שח לפחות 400 פלוס..כבר התפרצתי עלין על זה.. שאחץ לא סופרת אותו בכלל..השני מנסה בעיינים שלח להרוויח עליי כמו כן בחתונה שלו תהייה "החברה " שהתחתנה ולא זומנתי וחברתה שהייתי בחתונה ומחקה אותי מהפייס. בנוסף לכך חברה אחרת שיש לי אנחנו חברות כבר 3 שנים עם ריב של 4 חודשים שלא דיברנו. אחת הסיבות לפיצוץ ביננו ושלא דיברנט היה ביום הולדת שלי לפני שנה. ידעתי שהיא מנסה להתחמק מלקנות לי מתנה. הרגשתי את הדקירה הכואבת הזאת שאני לא מספיק חשובה לה.. המתנה הייתה בשבילי ערך רגשי ולא כספיי ולבסוף אחרי שחפרתי לה..היא קנתה לי מלנה בשיויי 21 שח היא נזפה ביי שכל מה שמעניין אותי זה רק מתנה ושזה לא חברות אמיתית ביננו וגם חברה אחרת שלה תמכה בה. אני כמובן שמגיע יום הולדת שלה משקיעה בה מכל הלב.. והנה שוב הגיע יום הולדת שליי וכלום נאדה.. היא אומנם שאלה מה אני מצפה שהיא תקנה לי ועניתי לה "לא יודעת " אבל לא קיבלתי כלום.. היא אמרה שלא הספיקה לקנות לי עדיים מתנה עלק.. וגם עקצתי אותה פעם בהודעה שהיא זאת שמתקמצנת היא אמרה שאני יקבל ולא קיבלתי.. היא טיפוס כזה שלא תילך לבד לטייל אבל גם שהיינו בחנות איפור זולה היא לא נזכרה בי בכלל.. אני אומרת לעצמי האם אני לא בסדר אוליי שאני שופטת אותה לפי זה שהביאה לי מתנה (ערך רגשי מאשר כספי ) אן במקום זה ביום הולדת שלב להתנהג בהתאם..? אני למשל קשה לי לבוא בידיים ריקות ואני אף רוצה להיות יצירתית ולדאןג לכך שתאהב את המתנה. לעומת זאת היא משדרת לי קמצנות וחוסר כבוד (אולי זה רק בראש שלי מי יודע..) אני מוצאת עצמי פגיעה ורגישה פגועה מאוד מאנשים.. ובאיזה שהוא מקום הייתי רוצה להיות קלילה ומשוחררת לקחת חיים בקלות לדעת לשמור על הכבוד שלי ולדעת איך ךהתנהג לסביבה ולגרום להם להתנהג אליי בהתאם

רגישות, ציפיות ואכזבות

קרמה שלום,
ממה שאת מתארת את מאד משקיעה בקשרים, מחפשת, נותנת - ומצפה ליחס דומה שאת לא מקבלת מהאנשים האלה.
זה אכן מאד פוגע, אבל המשמעות היא אחת: האנשים האלה לא מסוגלים לתת לך את מה שאת מחפשת. יכול להיות שהם כן מסוגלים לתת את זה לאנשים אחרים, כי שם נוצרה "כימיה" שונה מזו שנוצרה בינם לבינך.
מה שאני יכולה להציע לך זה לא לנסות בכוח להעלות מים מבאר יבשה - כי תמצאי שם יותר לכלוך ממים. . .
חפשי חברים חדשים ואל תפתחי כלפיהם ציפיות לפני שתהיי בטוחה שהם "בעניין".
חבל לחוות שוב ושוב מפח הנפש. . .

crema30

New member
אין אמונה

נכוותי מספיק מבנות שרציתי להיות חברה שלהן. היום הייתי אצל מישהי שמכירה אותי וחברה שלי היא פתחה לי בקלפים. היא אומרת לי כולם מסביבך שק של נחשים. היא טוענת שיש לי כו חברה נאמנה אחת שזאת החברה המשותפת שלנו. אבל .. היא לא כיבדה אותי עד הסוף ביום הולדת. היום ישבתי לידה ראיתי שיש לה באפליקציה 2147 שח וזה עוד בלי תוכנית חיסכון שיורד לה. אני אומרת לזעזל למה היא מתקמצנת עליי יד לוחצת יד לא..?. ככה היא תמיד אומרת לי על דברים אחרים.. אז למה שאני באה משקיעה עחיה במתנת יום הולדת..זה לא הדדי..??? לא ציפיתי למתנה יקר מצידי מתנה עד 50-60 שח גם מתנה של 30 שח תתקבל.. העיקר שאני יראה שלחברה שלי חשוב ממני יותר ערך רגשי בשבילי יום הולדת שלי עבר לפני 3 שבועות. אבל עדיין זה מציק ליי גם לא נעים לי לפתוח את הנושא הזה בפניה כל פעם..כאילו שאני מנסה בכח לאלץ אותה לקנות לי משהו כדי לצאת בידי חובה.. וזה מה שהיא עשתה לי שנה שעברה. כדי לסתום לי את הפה..אחרי שאמרה לי שאני אינטרסנטית כלפיה קנתה לי מתנה ואף ציינה שאני יבוא עד אליה כדי לקחת אם זה כל כך חשוב ליי רבנו ולא בא לי לריב שוב על הנושא לא יודעת למה אני מתעקבת על המתנה ולא מעלימה לה עין. למה זה מציק לי כל כך.. הלוואי והייתי פחות פגיעה לא יודעת איך לשלוט ברגשות.. ועוד קטע שנעלבתי מחברה שלי שאני מרגישה שהיא גם מזלזלת בי לאחרונה. אני שומעת את זה שהיא מדברת עם ידיד שלה יענו שאני מוזרה והם צוחקים בינהם בטלפון (שהוא בעצמו מכלא מתקשר ) אני רואה מהצד ומפרשת אולי לא נכון שהיא לא בצד שלי אבל מצד שני אני שלילית בכללי ומגיעה למסקנות לבד עם עצמי

קרמה, מתי תביני שמיצית?

כזאת היא ה"חברה" וכזאת היא החברות איתה. זה מה שיש שם. לא צפוי משהו אחר. עכשיו - מה את הולכת לעשות לגבי זה?

crema30

New member
דיברתי איתה

פתחתי על זה איתה דיון לאחר שזה ממש הציק לי. לא רק בקשר אליה. מהרבה אנשים נפגעתי. היו בין היתר רשמתי לה בהודעה לפני כמה ימים שזה נורא פוגע שלא קיבלתי ממנה מתנה. רשמתי לה שזה לא קשור לחומריות אחא לערך הרגשי.. שכחברה קרובה ציפיתי ממנה למתנה . היא התעצבנה כמו שנה שעברה ורצה לקנות לי מארז של סבון , קרם גוף בריח מסק (אני לא אוהבת את הריח ולא אוהבת קרם גוף אבל בסדר יש פתק החלפה). מה שלא אהבתי יותר זה שהיא התעקשה שאני יחכה לה בתחנת אוטובוס בסיום עבודה כדי לתת לי מתנה ולנסוע עם חבר שלה הביתה. אנחנו גרות באותו העיר עם מרחק נסיעה של 3 דקות החבר שלה היה חסר סבלנות. לא נתן לנו לדבר. היא נתנה לי מתנה וראיתי איך כולם בתחנת אוטובוס מסתכלין עליי במבט המום..על היחס שלהם כלפיי דיברתי איתה בטלפון שהרגשתי מושפלת שלא רצה לקחת אותי על הדרך. היא אמרה רצית מתנה וחפרת הנה קיבלת..אני את שלי עשיתי !! לא מעניין אותה אם אהבתי את המתנה או לא ומצידה אחליף. הסברתי לה שוב ושב שכל העניין עם המתנה לא היה כייף..שכל הקטע שהייתי אמורה להתרגש ביום הולדתי והתאכזבתי שהיא כדי לצאת מידי חובה קנתה משהו כדי להשתיק אותי הדיוק כמו שנה שעברה. היא אמרה אין מה לעשות זה מה שיש.. יענו הייתה אדישת רוח לדעתי אם כבר איחרה את המועד הייתה צריכה לתת לי מתנה בצורה מכובדת יותר ולא לתת ךי מתנה ולעוף ממני אמרתי לה שאני יודעת שאם ככה היא מתייחסת למתנה ביום שאצטרך להתחתן היא לא תגיע בכלל ואם תגיע תמעיט בחשיבות שלי היא טוענת שאני מחפשת לריב איתה ואני לא..פשוט זה נורא פוגע למה אני צריכה בכלל להגיע למצב כזה שאני מנהלת איתה שיחה על מתנה. ביום הולדתי שחגגתי איתה המתנה היתה צריכה להיות אצלי ביד היא טוענת שמתנות נותנים לילדים קטנים ושאני משווה בין תחת למחט שאין קשר בין חתונה ליום הולדת.. ואני מכירה אותה טוב טוב שאם לא יהיה לה עוד חברה לבןא לחתונה שלי היא פשוט לא תגיע. כזאת היא.. וחברה שנייה משותפת שלנו אפילו לא תרכה לברך אותי מאוד נפגעתי ממנה אני לא מבינה מה הקטע של חברה שלי שהיא התקצנה לקנות לי מתנה. די זה לא מובן לי מה הקטע שלה לא חסר לה כסף גם לא ביקשתי מתנה יוקרתית אבל איך אני אמורה להרגיש שחברה הכי קרובה שלי והיחידה לא קונה לי מתנה ועכשיו יש לי מתנה ואני לא נהנת ממנה (ולא קשור למתנה עצמה כי אפשר להחליף ) הייתי מתרגשת באמת אם הייתה משמחת אותי ביום החשוב הזה שהיה לי ולקנות לחבר שלה שןוארמה על חשבונה זה בסדר..שהוא בכלל לא בשבילה מרים עליה יד וגם עליי הרים לא משנה כמה הסברתי לה שהוא לא בשבילה היא מתעקשת להישאר איתו. אז הוא יותר חשוב ממני

ציפיות יש רק על כריות....

נפגעת כי ציפית ממנה להתנהגות מסויימת - והיא בפועל התנהגה אחרת. אבל השאלה האמיתית היא לא למה היא התנהגה כפי שהתנהגה, אלא למה את ציפית למה שציפית. הרי מכל מה שאת כותבת פה בשנה וחצי האחרונות יכולת כבר לראות את הדפוס החוזר, ולהבין שזו תמונת המציאות - גם אם המציאות הזאת לא נראית לך. אם אני עולה על קו 1, נניח, ומחליטה שהוא אמור להגיע לקניון, ובפועל הוא מביא אותי למקום אחר, שכונה כלשהי שאין בה שום קניון, בטח לא זה שרציתי. אז אחרי שאחזור לנקודת ההתחלה שלי ואסיים להתבאס על זה שהקו לא הביא אותי למקום הנכון - האם אעלה עליו שוב בתקווה להגיע לקניון? ואם עליתי עליו שוב, האם יש סיבה לכעוס על חברת האוטובוסים על כך שקו 1 לא מגיע לקניון?! זה הקו, זה מסלולו. לא טוב? תחפשי קו אחר. זו הבחורה וסה מה שהיא מסוגלת לתת. לא טוב? תוותרי עליה, ותחפשי דרך להגדיל את המעגל החברתי שלך...

ובהמשך לדברים של שחר: חבר לבזבז אנרגיות על ריק

הבחורה הוכיחה בכל דרך אפשרית שהיא לא ראויה שתשקיעי בה את הרגשות והאנרגיות שלך כי שום דבר טוב לא יוצא מזה. . .
הניחי לה והשקיעי את האנרגיות האלה בחיפוש אנשים ראויים יותר להשקיע בהם.
חלי

למעלה