רגישות יתר

יאזמין

New member
רגישות יתר

אני מנסה להיות מודעת להכל, יש ימים טובים, בהם אני מרגישה חזקה ומאושרת ובעלת יכולת התמודדות, ולעומת זאת יש ימים, או שבועות, בהם אני מרגישה שאין לי כח, ואני מעדיפה פשוט להיעלם ולא להיות כאן. עוברות מחשבות התאבדות וכמו שאני אומרת לעצמי, פנטאזיות על מגדלים גבוהים (לא בגלל העניין הפאלי, אני אומרת בחצי חיוך) אבל מצד שני אני מאמינה בגלגול נשמות ושיעורי נשמה ושיתכן מאוד שאצטרך לחזור לאותם שיעורים שוב, אז אין טעם להתאבד. אז אפילו אין לי את המפלט הזה, והתחושה היא של חוסר אונים מוחלט. אני יודעת שאני זקוקה לטיפול או יעוץ, לבד אני לא יכולה להמשיך ככה הרבה זמן. זה סיפור המסגרת.מה שקרה היום הסעיר אותי, ואולי אוכל לקבל מכם הארה. זה לא מקרה יוצא דופן מבחינת התחושות שהוא מעלה בי. עבדתי עם מישהי חדשה, שפעמים רבות העירה לי הערות על צורת עבודתי. בעיקרון אלו היו הערות נכונות, כי אני לא מצליחה להתרכז בעבודה, המאוד פשוטה (זו עבודה זמנית), ונוצר מצב מעגלי - אני מקבלת הערות, כועסת על עצמי איך אני לא יכולה לעשות עבודה כזאת פשוטה, נכנסת ללחץ, עושה טעות ומקבלת הערות.. אני מכירה את עצמי במצבים חיוביים יותר ולא מצליחה להיות חזקה מספיק כדי להחזיר את עצמי לאותן תחושות של כח. היא טיפוס מאוד ורבאלי, מדברת מהר, חושבת מהר, וזה מלחיץ אותי עוד יותר, בסוף היא התפרצה עלי ואמרה לי שאני עושה הכל דוקא הפוך ממה שהיא מציעה, ולאו דווקא עם שיפורים להצעותיה (בלשון המעטה), ושאני נמצאת במאבק כוחות מתמיד איתה. היא אמרה שאני מתנהגת בילדותיות, ושאני משליכה מעצמי על כל מה שהיא אומרת לי ולכן התגובות שלי כל כך קיצוניות, וזה מדהים איך זה לשמוע את אותו מאבק פנימי ובאותה ביקורת פנימית שצועקות בתוכי במשך אותן שעות (אני רואה את ההקושי הפרטי שלי משתקף בחוץ ו"תוקף" אותי). שוב תחושה עצומה של חוסר אונים ויאוש עמוק, חוסר יכולת להסביר את עצמי (כי זה אותו קול שצועק עלי גם מבפנים). אני רק יכולה הסביר לעצמי שהסיבה שאני מתבלבלת כל כך וחסרת ריכוז היא בגלל שאני כל כך לא רוצה להיות שם, או בכלל באיזשהו מקום. סוג של אוטיזם מרצון. אני מכירה טכניקות לחשיבה חיובית, חשיבה בריאה יותר, אבל אין לי כח, פשוט אין לי. אני לא יכולה להתנהג בצורה סבירה, נורמאלית, ולא יכולה להסביר לעצמי מה הבעיה, חוץ מהעובדה שאין לי מעגלי תמיכה, לא משפחה ולא חברים שקרובים אלי פיזית. (המשפחה קרובה פיזית, עדיף היה שלא). ושוב הביקורת הפנימית, את מי זה מעניין בכלל, ומה בכלל אפשר לשנות, ולמה אין לי את הכח לשנות את צורת החשיבה המגבילה הזאת, ובשביל טיפול צריך כסף, ולי אין אפשרות לעשות זאת, ואני כבר גדולה (אוטוטו 30) ואני בעלת יכולות התמודדות של ילדה בגן, אז מה הפלא שאני מסתגרת, בורחת, מייחלת להיות אוטיסטית (אני מקוה שאני לא פוגעת באף אחד באמירה זו), או פשוט גרגר אבק, ללא מודעות. (נקוה שאין לגרגירי אבק מודות, כי אז הלכה התיאוריה) (אנ מאמינה שלאוטיסטים יש בהחלט מודעות אבל היא לא ממוקדת במציאות שנחווית על ידינו)

hilabarak

New member
אין ספק שהבסיס לכל שינוי הוא אחריות

אישית על כל מה שקורה לנו. חזרת על המילים "אין לי כח" מכמה זוויות שונות. אלו מילים אחרות ל"אני לא באמת אחראית". אני לא חושב שטיפול או ייעוץ ישנו זאת. זו גישה שאיתה מגיעים לטיפול, מחליטים לקחת אחריות ואז הולכים ליועץ שיעזור לנו למקד עצמנו, כך שלא נסתובב במעגלים. האם החלטת באמת לקחת אחריות על עצמך ?

יאזמין

New member
לברק,

גם אני מאמינה בלקחת אחריות על עצמך, אבל בשביל לעשות את זה צריך כח נפשי מספיק. זה לא כמו הביצה והתנגולת, זה פשוט ככה - כשיש את הכח הנפשי - אז יש כח להתמודד, ולהחליט על דרכי מחשבה ופעולה מתאימות. הכח נפשי בא מתמיכה, "גב" של אנשים שאוהבים אותך ללא תנאי, אנשים שיכולים להכיל את הקושי שלך, וה"גב" הזה הוא שנותן את הכח להתחיל לשנות דפוסי מחשבה מוטעים. אני עכשיו מרגישה הרבה יותר טוב כי אני אחרי שיחה טלפונית עם חברה טובה, ולכן אני מסוגלת לענות ככה. קודם הייתי משותקת מרוב תחושות יאוש ותסכול. לישראל, תודה על הצעתך, אני אחשוב על זה. בקשר לשאלתך, יש לי מעט מאוד חברות טובות שגרות רחוק ממני, כי אני גרה במקום שמילדות הייתי בו מאוד שונה, ותמיד היה ויש לחץ חברתי חזק להיות "כמו כולם". לא קשה לנחש מה המקום הזה. רק בשנה הבאה אוכל לצאת מפה. לצד הצורך להתרחק מאנשים שעושים לך רע על הנשמה, יש גם צורך חברתי טבעי, וצורך התמיכה נפשית. ל"נהוד" "להיות (כמו כולם), או לא להיות (כמו כולם), זאת השאלה." אתה צודק במאה אחוז, אבל בשביל זה אני עוד צריכה... (ברק לא יאהב את זה).. כח.

hilabarak

New member
יזאמין הרי אין כאן תחרות ביני לבינך

מבחינתי אם תצליחי להשיג כוח דרך הזולת, אשמח מאוד בשבילך. לא שמעתי על דבר כזה, זה לא מסתדר עם שום תיאוריה שאני מכיר (גם כאלו שסותרות אחת את השנייה תמיד דנות בכוח פנימי), וגם הניסיון שלי כאדם וכמורה לא מסתדר עם עובדה זו. אפשר כמובן להשיג לתקופה מוגבלת (חודש או חודשיים) כוח דרך הזולת, אבל כדי לשנות חיים לאורך זמן, צריך הנעה פנימית חזקה. אם תצליחי לעשות זאת דרך אנשים זרים תיידעי אותנו, אני מבטיח לשנות את דעתי.

יאזמין

New member
הי ברק

אולי לא הבהרתי את עצמי מספיק, ברור שצריך הנעה פנימית חזקה, אני מסכימה בקשר לזה, אבל בשביל למצוא את ההנעה הפנימית הזאת, או לחזק אותה, אפשר ולפעמים צריך להיעזר באחרים (זה ה"גב" שדיברתי עליו). זו היתה הכוונה שלי, ואני אופתע אם לא תסכים איתי על זה. גם אתה, אם היית בודד וערירי או עם תחושה שאין לך מקום בעולם או מטרה בחיים, לא היית ממהר לצאת בהצהרות כוללניות כאלו. אני לא אומרת שאני בודדה וערירית (או נמצאת באיזשהו מצב אחר שתיארתי), בכל זאת הבנתי שיש לי חברות שאני יכולה לסמוך עליהן (רק כשהן קצת רחוקות פיזית), ואני גם חס וחלילה לא מאחלת לך או לכל אדם אחר להיות במצב כזה. בקיצור מה שאני אומרת זה שנראה לי שנולדת מבורך, או ששכחת מה זה לחוש חולשה וחוסר אונים, תחושה של בדידות גדולה ושאין על מי לסמוך ואל מי לפנות. נראה כאילו אתה מתייחס להנעה פנימית כדבר טבעי וברור מאליו - כל אדם יכול. גם אני חושבת שכל אדם יכול, רק שתלוי מתי ובאיזה נסיבות. אני מקוה שעכשיו אני מובנת יותר. ובקשר לתיאוריה הזאת שלא מוכרת לך, אולי כדאי שתחפש מידע ב"גוגל", למשל, על קארל רוג'רס, פסיכולוג מאוד ידוע. אני לא אומרת את זה בציניות, אני פשוט מניחה שאתה אדם סקרן, ושתשמח להכיר עוד איזושהי נקודת מבט.

hilabarak

New member
אין ספק שבצורה שהצגת זאת כרגע אני

מסכים ללא חקירה. ללא ספק חלק מהיכולת הפנימית נובעת מהחיצונית. אני רק הדגשתי את נושא ההסתמכות על החיצון. אדם שלרוע המזל אין לו תמיכה חיצונית יאלץ לפעול מתוך הפנימי. גם רובינזון קרוזו שהיה על אי בודד בסוף פעל, אפילו לפני שפגש את ששת. אנחנו בנויים כך שהבסיס הוא הפנים (טייס שנקלע לשטח אויב לבד וכולי), אם יש תמיכה ו"מזל" אז זה עוזר. אסור שזה יהיה תנאי. עכשיו פשוט הצגת זאת נכון, מקודם זה היה נראה כתנאי.

מה בעצם הסיבה

שבגללה אין לך חברים קרובים? את לא רוצה? הבדלי מנטליות? את מתארת מצב עניינים שמאפיין בדידות גדולה. יש אנשים שזקוקים לבדידות מסויימת כדי ליצור ולפרוח. אחרים מאויימים בגינה עד בלי די. את לא צריכה להסביר לעצמך יותר מדי. הבנה כפי שאני אומר הרבה פעמים היא חלק מן הבעיה ולא מן הפתרון. אני מציע לך לפנות לסטאז'ר או סטאז'רית של ייעוץ פילוסופי. המחיר כמעט אפסי והתהליך רציני וממוקד.

nehud

New member
גם לגרגר אבק יש מודעות אשר

לעיתים הופכת לדיונה (לא תמיד) ואז באים מהרשות לשמורות הטבע לשמור על התופעה המרהיבה ואו מפונים מרצועת עזה בוחרים לבנות על פנינת הטבע את ביתם.(ניצן- בניצנים) מתוך הערכה ואהבה לתופעה. בכדי להקל - גם גרגרי האבק מהם את עשוייה מאפשרים להקים פנינת טבע-באם תאפשרי להם לבוא לידי ביטוי באופן טבעי!! מבלי לנסות להיות מה שאת לא או מה שהחברה מחליטה שהוא תפקידך. באהבה אהוד

למעלה