בתי בת שנתיים ושלושה חודשים. בעקבות האטה בגדילה (משקל וגובה) היא במעקב של גסטרו ילדים ודיאטנית. היא נבדקה לרגישות לגלוטן ונמצא שאינה רגישה. לאחר טסטים נמצא שהיא אלרגית לשומשום, ביצה וחיטה. האם אני יכולה לתת לה לחם מקמח שיפון או שעורה?
לפי תאורך בדיקת הדם המאבחנת צליאק (רגישות לגלוטן)אינה חיובית אצל בתך ולכן אינה מוגדרת כחולת צליאק ואין סיבה למנוע ממנה דגנים מכל סוג שהוא.יחד עם זאת יש לזכור שאבחנת צליאק מתבססת על בצוע ביופסיה של מעי דק בבדיקה אנדוסקופית (ביחוד בגיל צעיר סביב גיל שנתיים ). לעיתים ישנה אלרגיה לחיטה שאינה מסוג הרגישות לגלוטן(המוביל למחלת צליאק).ברגישות זו יש להמנע מסוג החיטה שכנגדו נמצאה האלרגיה .יתכן שעם הגיל אלרגיה זו תשתפר.בנגוד למחלת צליאק שהינה מחלה לכל החיים.אקווה שעשיתי קצת סדר בבלגאן.
נערכה בדיקת ביופסיה לבתי בגיל שנה ומס' חודשים והיא אינה רגישה לגלוטן אף עפ"י הבדיקה. כיום איננו יודעים איזה סוג דגנים מותר לה לאכול כי אינה רגישה לגלוטן אך רגישה לחיטה. האם מותר לה לחם משעורה או שיפון? תודה על התייחסותך
במידה וכוונתך בחיטה לסוג מסוים של דגניים הרי יש למנוע ממנה את הסוג הספציפי שאליו הינה רגישה. יחד עם זאת קיימת רגישות צולבת בין סוגי הדגניים(שעורה ,שיפון וכו)ולכן לתשובה ברורה יש לבוא עם תוצאת הטסטים האלרגיים לרופא גסטרו ילדים ודאיטנית.