רגישות לקרינה

קומרן

New member
רגישות לקרינה

נתקלתי ב"עולם הבוקר" באייטם הנוגע לאנשים (יותר נכון איש) הרגישים לקרינה סלולרית ואינטרנט אלחוטי.

לא בדיוק חדשות המדע , אבל מעניין לדעת מה דעתכם על האייטם ובעיקר על מה שהדוקטור מספרת שם.

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
מעניין מאוד

ברור שכל אדם מגיב קצת אחרת לקרינה אלקטרומגנטית בלתי מייננת
או לקרינה בכלל, אבל מכאן ועד רגישות שכזו- בהחלט מעניין.

קומרן

New member
מעניין אבל

אני לא בטוח עד כמה באמת נעשו ניסויים לגבי השפעת קרינה בלתי מייננת על גוף האדם (לטווח קצר) בתדרים והעוצמות הנהוגות בטלפון סלולרי ובאינטרנט אלחוטי.

בנוסף, אני לא בטוח עד כמה הניסויים שהדר' דיברה אליהם רלוונטים היות ודין קרינת המכ"מ (או החום של הטלפון) אינו כדין קרינת הטלפון והאינטרנט הסוללרי ככה שאני מתקשה להבין מדוע היא מציינת זאת בתור ראייה לכך שהקרינה שהם דיברו עליה מזיקה לטווח הקצר. בכל מיקרה, אני מסכים שהנושא מעניין מאוד ויהיה נחמד (ומעניין ומועיל) עם אותו בחור (הוא כותב גם את הבלוג norad4u) ישתתף בניסויי כפול סמיות כדי לבדוק האם התופעה באמת קיימת ואם היא קיימת , אז מה עושים לגביה ווהאם היא משפיעה על כולנו.

ניסויים שכאלו התבצעו

או קרובים לאלו, באיכות ירודה. לאחר נסיון תביעה של קבוצת אנשים בעלי "רגישות" שכזו. לא נמצאה שום הוכחה לרגישות, והתגובה של המתלוננים היתה אקראית ולא מסונכרנת עם הפעלת המכשירים. (אם יהיה לי זמן, אחפש ואקשר)

magal101

New member
מעניין מה גורם להם לרגישות?

זאת אומרת, הם רגישים לגלים בעלי אורך יחסית ארוך (גלי רדיו)- זה בכל זאת גל שדי מדלג על דברים ולא נספג לתוכם...

פולספגן

New member
שאינו מבין בתחום -

מה לביולוגיה מיבנית ולקרינה?

SnowQuarkMan

New member
בתגובות

בתגובות שם יש דיון בנושא.... אין יל כוח לעשות קופי פייסט, אז רק נגיד שהשורה התחתונה זה שהעקרונות של מחקר מדעי טוב זהים ברוב תחומי המדע.... והיכולת לזהות מחקר שלא נערך היטב ולא בוקר היטב לא תלויה בתחום ההתמחות המסויים.

פולספגן

New member
בתגובות שם אין שום דיון מדעי והוא עושה מעצמו

צחוק שם, כמו גם עוזריו.

למעלה