נראה שהרבה אנשים בפורמים על אפילפסיה באינטרנט מדווחים על קשר כזה, שמאוד מפריע לחיים שלהם.מאז שהתחלתי לקחת קפרה (תרופה נגד אפילפסיה) במאי 2020, אני סובל יוצר מרעשים. בהוראות לא כתוב כלום לגבי תופעות לוואי שכאלה. אף נוירולוג שהלכתי אליו (היו ארבעה) לא מצא קשר סיבתי בין הדברים. מה הייתם עושים במקומי?
תשתדל להתרחק ממוקדי רעש והיכן שיש כאלו, שים אטמים.מאז שהתחלתי לקחת קפרה (תרופה נגד אפילפסיה) במאי 2020, אני סובל יוצר מרעשים. בהוראות לא כתוב כלום לגבי תופעות לוואי שכאלה. אף נוירולוג שהלכתי אליו (היו ארבעה) לא מצא קשר סיבתי בין הדברים. מה הייתם עושים במקומי?
זה עניין ממש נבזי בכפר שיש בו הרבה אנשים שיש להם אוטיזם ולכן סובלים מאוד מחשיפה לרעשים חזקים.אני רגיש לקולות חזקים, כשמדברים חזק לידי אני מבקש לא לצעוק וזה מרגיז את האנשים. הם אומרים שזה הקול שלהם.
אתה יכול לעשות וועד אוטיסטיםאתה צודק, אנשים בכפר לא נחמדים. כשמתאספים בלובי לקראת ארוחת ערב אני משתדל להתרחק, לחכות בחוץ ואחר כך לקחת מנה הביתה ביחד עם חברתי. למעשה, אנשים בכפר איומים ונוראים. רק עכשיו יש מישהו שרודף אחריי, עושה לי אגרופים ומאיים עליי כי הוא מקנא לחברתו. לא מזמן הייתי במשטרה ואמרו שהם מטפלים. קשה להאמין שאנשים כה מטומטמים.
אתה צודק, מגיע לך. אתה לא במחנה כפייה של הצבא האדום.לא רוצה, אני לא מאוד אוטיסט. אני מאוד אינטליגנטי, יש לי נזק קל ואני דורש שתהיה הגנה כלפיי מצד האנשים האחרים.
מצער, אבל לעיתים אתה חייב להתאים את עצמך לסיטואציה. יש פתגם בערבית: אל תגיד לזמר שיר ולנבל הוי דודי. תפעל לפי מה שקורה בשטח.עברתי תהליכים קשים, וזה הפך אותי לתוקפני ואני מצטער על זה.
יש פה תבנית חוזרת - שלא משתנה כבר שנים:מצער, אבל לעיתים אתה חייב להתאים את עצמך לסיטואציה. יש פתגם בערבית: אל תגיד לזמר שיר ולנבל הוי דודי. תפעל לפי מה שקורה בשטח.
נכון - אבל תוקפים אותך.לא צריך להתנהג באלימות ולהגיב באלימות.
הם לא אנשים אחראיים - הם לא מאוד חכמים, הרקע האקדמי שלהם הוא מינימלי והמשכורות שלהם ברצפה, כך שלא אכפת להם מכלוםעובדים סוציאליים הם אנשים אחראים שתפקידם לטפל באלימות ולשמור על הסדר.
אתה בעצמך מודה - שהם לא.הם מענישים את האלימים.
מדובר באנשים משובשים - שלא יפעלו נגדם.לפעמים יש מחדלים, אבל צריך ואפשר לטפל. אני פונה לערכאות גבוהות יותר כמו מנהל הכפר. אמרו לי לא להגיב, אלא להתרחק מיד וללכת להתלונן. השוטר במשטרה אמר לי לסמוך על הצוות ולעשות מה שהם אומרים, וגם אמר שהמשטרה יודעת ומנסה לטפל באלימות.
איך להתרחק?אני צריך למצוא את הדרך לא להגיב אלא להתרחק.
כל אחד יכול לאבד שליטה כשהוא מותקף,עכשיו שאני יותר עדין ולא מגיב מיד, פחות תוקפניים ואלימים אליי. הכפר שלי קשה וחיים בו אנשים עם בעיות, ולכן יש הרבה התפרצויות. אני מודה שגם לי יש קצת בעיות, ולכן גם אני לפעמים מאבד שליטה ומתפרץ.
אז אתה מבין מה הבעיה?העו"ס שהייתה לי קודם הייתה טובה וטיפלה באלימות ובתוקפנות. בזמן המלחמה יש לי עובדת סוציאלית אחרת שאחראית לכל העובדים הסוציאליים בכפר. היא פועלת בשיטה שלפיה כל עוד לא ראתה לא תוכל להעניש אלא רק לדבר ולהזהיר, ואם יתקפו אותי פיזית ויהיו עדים תעניש. חבל שהיא לא סומכת עליי. העובד הסוציאלי שאחראי למי שרודף אחריי, אמר לי היום כשבא למקום עבודתי שלא ירצה להקשיב לתלונות ממני כי אני כל הזמן מתלונן ושאצטרך לשנות את יחסי למציאות. אני מקווה שאם אבוא למשרדו כשיהיה לו יותר פנאי, יסכים לשמוע על המקרה.
עוד לא הבנת?עובדת אחרת אמרה שכבר יודעים והעבירו לו וזה מטופל. אם לא יסכים לשמוע, אתלונן גם עליו. אני משער שהעובדת הסוציאלית החדשה שלי העבירה את ההודעה אליו, והוא מטפל בעניין.
אתה מבין?אגב, יש אנשים בכפר שכועסים עליי כשאני שר, ותוקפים אותי בגלל זה.
כל שבוע שוב תוקפים אותךטוב, עכשיו אני יותר עדין אז הרבה פחות מתנהגים אליי באלימות. אני צריך להתרחק ולא להגיב למי שמתנהג בתוקפנות ובאלימות. יש אנשים שרודפים, אני מקווה שאם לא אתפרץ גם זה ייפסק. האנשים שהתנהגו אליי באלימות נענשו ולכן הפסיקו להתנהג אליי באלימות.
אתה יכול להיות הפה - של כל האוטיסטים העדינים שחוטפים מכות ומושתקיםאני לא צריך ליצור קבוצת אוטיסטים כי אין לי בעיה קשה אלא להפך אני יותר אינטליגנטי מהאחרים כאן.
והם לא עושים את זהצריך לחזור ולדרוש מהצוות לטפל יותר בחומרה, בכל מקרה בנפרד.
נכון - כמו בכל דיור מוגן,האנשים כאן מתקשים לשלוט בעצמם ולכן הם מתפרצים זה על זה,
לא פחות ממה שאתה פוחד מהם - כשאתה מותקף כל הזמןוהם פוחדים ממני ולא שולטים בתגובתם.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.