רגישות לרעש

dory30

Well-known member
מאז שהתחלתי לקחת קפרה (תרופה נגד אפילפסיה) במאי 2020, אני סובל יוצר מרעשים. בהוראות לא כתוב כלום לגבי תופעות לוואי שכאלה. אף נוירולוג שהלכתי אליו (היו ארבעה) לא מצא קשר סיבתי בין הדברים. מה הייתם עושים במקומי?

ai27

Well-known member
מאז שהתחלתי לקחת קפרה (תרופה נגד אפילפסיה) במאי 2020, אני סובל יוצר מרעשים. בהוראות לא כתוב כלום לגבי תופעות לוואי שכאלה. אף נוירולוג שהלכתי אליו (היו ארבעה) לא מצא קשר סיבתי בין הדברים. מה הייתם עושים במקומי?
נראה שהרבה אנשים בפורמים על אפילפסיה באינטרנט מדווחים על קשר כזה, שמאוד מפריע לחיים שלהם.
הפרעה מינורית יחסית להתקפים עצמם, שגורמת לעצבנות יתר ותוקפנות,
אולי בגלל שזאת הפרעה שלא מונעת תפקוד יש רופאים שמתעלמים.

יש כאלה שאומרים שהחלפת תרופה (אפילו בין קפרה למקבילה שלה) עזר/החמיר את המצב
אחרים אומרים ששימוש באטמי אזניים (כדי להרגע בסביבה רועשת) או אפילו להשתמש במכשיר שמסנן תדרים שמפריעים להם - עזר

פולגאר

Well-known member
תשתדל להתרחק ממוקדי רעש והיכן שיש כאלו, שים אטמים.

אני רגיש לקולות חזקים, כשמדברים חזק לידי אני מבקש לא לצעוק וזה מרגיז את האנשים. הם אומרים שזה הקול שלהם.

ai27

Well-known member
אני רגיש לקולות חזקים, כשמדברים חזק לידי אני מבקש לא לצעוק וזה מרגיז את האנשים. הם אומרים שזה הקול שלהם.
זה עניין ממש נבזי בכפר שיש בו הרבה אנשים שיש להם אוטיזם ולכן סובלים מאוד מחשיפה לרעשים חזקים.
אולי אפשר לשנות את סידורי הישיבה - כך שהצווחנים יהיו רחוקים מאוהבי השקט?

אתה צודק, אנשים בכפר לא נחמדים. כשמתאספים בלובי לקראת ארוחת ערב אני משתדל להתרחק, לחכות בחוץ ואחר כך לקחת מנה הביתה ביחד עם חברתי. למעשה, אנשים בכפר איומים ונוראים. רק עכשיו יש מישהו שרודף אחריי, עושה לי אגרופים ומאיים עליי כי הוא מקנא לחברתו. לא מזמן הייתי במשטרה ואמרו שהם מטפלים. קשה להאמין שאנשים כה מטומטמים.

ai27

Well-known member
אתה צודק, אנשים בכפר לא נחמדים. כשמתאספים בלובי לקראת ארוחת ערב אני משתדל להתרחק, לחכות בחוץ ואחר כך לקחת מנה הביתה ביחד עם חברתי. למעשה, אנשים בכפר איומים ונוראים. רק עכשיו יש מישהו שרודף אחריי, עושה לי אגרופים ומאיים עליי כי הוא מקנא לחברתו. לא מזמן הייתי במשטרה ואמרו שהם מטפלים. קשה להאמין שאנשים כה מטומטמים.​
אתה יכול לעשות וועד אוטיסטים
תעבדו ביחד כדי לקדם דברים שחשובים לכם

לא רוצה, אני לא מאוד אוטיסט. אני מאוד אינטליגנטי, יש לי נזק קל ואני דורש שתהיה הגנה כלפיי מצד האנשים האחראים.

נערך לאחרונה ב:
אני חי במקום בעייתי של אנשים שלא יכולים להתמודד עם רגשותיהם ועם מצוקותיהם ולכן מתפרצים על מי ששונה מהם. רק עכשיו יש מישהי בעבודה שכל הזמן צועקת שהיא תתאבד מפני שאני שם. יש לי התנהגויות אובססיביות, ופעם הייתי עושה דברים מפחידים שלא ידעתי שהם מפחידים.

נערך לאחרונה ב:
היום הייתה לי שיחה עם עו"ס בעבודה ואמר לי שפוחדים ממני בכפר כי אני בא במבטים מאיימים וצועק לא להסתכל עליי ולא לצעוק לידי, אז החלטתי להבחין בזה ולהיות עדין. זה לא מצדיק אלימות, והבחור שרודף אחריי כי הוא קנאי לחברתו מטפלים בו. חבל לי אם הגעתי להתנהגות תוקפנית, אני בסך הכול אדם עדין וטוב. עברתי תהליכים קשים, וזה הפך אותי לתוקפני ואני מצטער על זה.

נערך לאחרונה ב:

ai27

Well-known member
מצער, אבל לעיתים אתה חייב להתאים את עצמך לסיטואציה. יש פתגם בערבית: אל תגיד לזמר שיר ולנבל הוי דודי. תפעל לפי מה שקורה בשטח.
יש פה תבנית חוזרת - שלא משתנה כבר שנים:
1. הפילוסוף מבין שהוא שגה, ומבטיח שהוא יהיה עדין יותר
2. ואז הוא עובר ליד בריון שצורח ומאיים עליו. לפעמים עובר לאלימות פיזית
3. מגיב לצרחות לאיומים ולאלימות - באופן הצפוי והמתבקש, בוודאי מאדם שסובל מרגישות חריפה לאלימות ורעשים חזקים
4. הולך לעו"ס שמאשים את הפילוסוף (זה הכי קל ומהיר כדי לסגור את התיק),
ואז הפילוסוף חוזר ל1.
בלופ אינסופי

הפילוסוף לא יכול להתאים את עצמו לסיטואציה - הוא לא חזק כמו הבריון, אין לו אינסטינקטים מהירים כדי להגיב לבריון,
והוא לא הצליח ללמוד הגנה עצמית.

הדבר היחיד שיכול לייצר שינוי - זה להפסיק להאמין למה שאומרים לו עובדים סוציאלים טיפשים ועצלנים

לא צריך להתנהג באלימות ולהגיב באלימות. עובדים סוציאליים הם אנשים אחראים שתפקידם לטפל באלימות ולשמור על הסדר. הם מענישים את האלימים. לפעמים יש מחדלים, אבל צריך ואפשר לטפל. אני פונה לערכאות גבוהות יותר כמו מנהל הכפר. אמרו לי לא להגיב, אלא להתרחק מיד וללכת להתלונן. השוטר במשטרה אמר לי לסמוך על הצוות ולעשות מה שהם אומרים, וגם אמר שהמשטרה יודעת ומנסה לטפל באלימות. אני צריך למצוא את הדרך לא להגיב אלא להתרחק. עכשיו שאני יותר עדין ולא מגיב מיד, פחות תוקפניים ואלימים אליי. הכפר שלי קשה וחיים בו אנשים עם בעיות, ולכן יש הרבה התפרצויות. אני מודה שגם לי יש קצת בעיות, ולכן גם אני לפעמים מאבד שליטה ומתפרץ. העו"ס שהייתה לי קודם הייתה טובה וטיפלה באלימות ובתוקפנות. בזמן המלחמה יש לי עובדת סוציאלית אחרת שאחראית לכל העובדים הסוציאליים בכפר. היא פועלת בשיטה שלפיה כל עוד לא ראתה לא תוכל להעניש אלא רק לדבר ולהזהיר, ואם יתקפו אותי פיזית ויהיו עדים תעניש. חבל שהיא לא סומכת עליי. העובד הסוציאלי שאחראי למי שרודף אחריי, אמר לי היום כשבא למקום עבודתי שלא ירצה להקשיב לתלונות ממני כי אני כל הזמן מתלונן ושאצטרך לשנות את יחסי למציאות. אני מקווה שאם אבוא למשרדו כשיהיה לו יותר פנאי, יסכים לשמוע על המקרה. עובדת אחרת אמרה שכבר יודעים והעבירו לו וזה מטופל. אם לא יסכים לשמוע, אתלונן גם עליו. אני משער שהעובדת הסוציאלית החדשה שלי העבירה את ההודעה אליו, והוא מטפל בעניין. לא הבנתי את הפתגם בערבית. הזמר אמור כן לשיר. אגב, יש אנשים בכפר שכועסים עליי כשאני שר, ותוקפים אותי בגלל זה.

נערך לאחרונה ב:

ai27

Well-known member
לא צריך להתנהג באלימות ולהגיב באלימות.
נכון - אבל תוקפים אותך.
נשמע לך שפוי שתוקפים אוטיזט באלימות ואז מאשימים את האוטיסט שהיה לו התקף?
לא!!!
זה בכלל בכלל לא שפוי
עובדים סוציאליים הם אנשים אחראים שתפקידם לטפל באלימות ולשמור על הסדר.
הם לא אנשים אחראיים - הם לא מאוד חכמים, הרקע האקדמי שלהם הוא מינימלי והמשכורות שלהם ברצפה, כך שלא אכפת להם מכלום
הם עצלנים - ומחפשים תמיד את הפיתרון הקל
הם מענישים את האלימים.
אתה בעצמך מודה - שהם לא.
ולכן האלימים - חוזרים מייד לצרוח עליך ולהרביץ לך
לפעמים יש מחדלים, אבל צריך ואפשר לטפל. אני פונה לערכאות גבוהות יותר כמו מנהל הכפר. אמרו לי לא להגיב, אלא להתרחק מיד וללכת להתלונן. השוטר במשטרה אמר לי לסמוך על הצוות ולעשות מה שהם אומרים, וגם אמר שהמשטרה יודעת ומנסה לטפל באלימות.
מדובר באנשים משובשים - שלא יפעלו נגדם.
המשטרה לא תתקרב לכפר אלא אם מישהו יגיע לבית חולים או לקבר.
אני צריך למצוא את הדרך לא להגיב אלא להתרחק.
איך להתרחק?
כשתוקפים אותך אתה מגיב אינסטינקטיבית - אתה לא שולט בזה, ולא יכול לשלוט בזה.
הם אלו שצריכים לייצר מרחב מוגן - שבו לא תותקף.
שבו מצבך לא יחמיר,
ותוכל לחזור להיות עדין כמו שאתה אוהב.
עכשיו שאני יותר עדין ולא מגיב מיד, פחות תוקפניים ואלימים אליי. הכפר שלי קשה וחיים בו אנשים עם בעיות, ולכן יש הרבה התפרצויות. אני מודה שגם לי יש קצת בעיות, ולכן גם אני לפעמים מאבד שליטה ומתפרץ.
כל אחד יכול לאבד שליטה כשהוא מותקף,
על אחת כמה וכמה - אדם שסובל מאוטיזם.

להאשים אותך על דבר כזה, זה מרושע.
העו"ס שהייתה לי קודם הייתה טובה וטיפלה באלימות ובתוקפנות. בזמן המלחמה יש לי עובדת סוציאלית אחרת שאחראית לכל העובדים הסוציאליים בכפר. היא פועלת בשיטה שלפיה כל עוד לא ראתה לא תוכל להעניש אלא רק לדבר ולהזהיר, ואם יתקפו אותי פיזית ויהיו עדים תעניש. חבל שהיא לא סומכת עליי. העובד הסוציאלי שאחראי למי שרודף אחריי, אמר לי היום כשבא למקום עבודתי שלא ירצה להקשיב לתלונות ממני כי אני כל הזמן מתלונן ושאצטרך לשנות את יחסי למציאות. אני מקווה שאם אבוא למשרדו כשיהיה לו יותר פנאי, יסכים לשמוע על המקרה.
אז אתה מבין מה הבעיה?
עובדים סוציאלים טיפשים ועצלנים - לא דואגים להפחתת האלימות
מפילים עליך את האחריות

אתה צריך להחליט:
לתת להתעללות להימשך, להמשיך להיות מותקף, להגיב באלימות, ולחטוף האשמות מעובדים סוציאלים טיפשים ועצלנים,
או למצוא דרך - לייצר בכפר מרחבים מוגנים
שבהם אוטיסטים לא אלימים - לא יותקפו.
מצבם לא יחמיר
ירגישו טוב יותר
עובדת אחרת אמרה שכבר יודעים והעבירו לו וזה מטופל. אם לא יסכים לשמוע, אתלונן גם עליו. אני משער שהעובדת הסוציאלית החדשה שלי העבירה את ההודעה אליו, והוא מטפל בעניין.
עוד לא הבנת?
התלונות לא עוזרות. מטרטרים אותך בבירוקרטיה
אתה צריך להפסיק לעבוד לבד - צרו קבוצה נגד אלימות
לא יתכן שרק אתה סובל
אגב, יש אנשים בכפר שכועסים עליי כשאני שר, ותוקפים אותי בגלל זה.
אתה מבין?
טוב שלנשום עדיין מרשים לך

עכשיו אני יותר עדין אז הרבה פחות מתנהגים אליי באלימות. יש אנשים שרודפים, אני מקווה שאם לא אתפרץ גם זה ייפסק. האנשים שהתנהגו אליי באלימות נענשו ולכן הפסיקו להתנהג אליי באלימות. באמת הכפר הזה לא בסדר, אבל לא צריך ליצור קבוצה נגד אלימות. צריך לחזור ולדרוש מהצוות האחראי לטפל. מטפלים אבל אולי לא מספיק. אנשים כאן לא שולטים בעצמם ומתפרצים לפעמים.

נערך לאחרונה ב:

ai27

Well-known member
טוב, עכשיו אני יותר עדין אז הרבה פחות מתנהגים אליי באלימות. אני צריך להתרחק ולא להגיב למי שמתנהג בתוקפנות ובאלימות. יש אנשים שרודפים, אני מקווה שאם לא אתפרץ גם זה ייפסק. האנשים שהתנהגו אליי באלימות נענשו ולכן הפסיקו להתנהג אליי באלימות.
כל שבוע שוב תוקפים אותך
וכל שבוע אתה כותב את זה

אם היית אישה כבר מזמן היו נותנים לך מקום במעון נשים מוכות

אני לא צריך ליצור קבוצת אוטיסטים כי אין לי בעיה קשה אלא להפך אני יותר אינטליגנטי מהאחרים כאן. צריך לחזור ולדרוש מהצוות לטפל יותר בחומרה, בכל מקרה בנפרד. האנשים כאן מתקשים לשלוט בעצמם ולכן הם מתפרצים זה על זה. המורה הפרטי שלי שהוא גם עורך דין מדבר עם הצוות הסוציאלי ודורש שיפעלו יותר.

נערך לאחרונה ב:

ai27

Well-known member
אני לא צריך ליצור קבוצת אוטיסטים כי אין לי בעיה קשה אלא להפך אני יותר אינטליגנטי מהאחרים כאן.
אתה יכול להיות הפה - של כל האוטיסטים העדינים שחוטפים מכות ומושתקים
או להמשיך לחטוף ולשתוק
מה אתה מעדיף?
צריך לחזור ולדרוש מהצוות לטפל יותר בחומרה, בכל מקרה בנפרד.
והם לא עושים את זה
הם מספרים לך - שבכלל לא מאמינים לך.
הם רק מפנים אותך לעו"ס
שמשכנע אותך שבכלל אתה אשם.
שוב
ושוב
ושוב
רק על הרשלנות וההזנחה המתמשכת זאת - אתה יכול לפנות לעו"ד ולעשות תביעה קבוצתית נגדם
האנשים כאן מתקשים לשלוט בעצמם ולכן הם מתפרצים זה על זה,
נכון - כמו בכל דיור מוגן,
אבל אצלכם יש בעיות אלימות קבועות - שלא נוקפים אצבע לפתור
וזה מה שנקרא - הזנחה פושעת
והם פוחדים ממני ולא שולטים בתגובתם.
לא פחות ממה שאתה פוחד מהם - כשאתה מותקף כל הזמן
לא הגיע הזמן שתפסיק לפחד?
שתרגיש מוגן?
שתוכל לחזור להיות עדין
שיהיה מי שיטפל בבעיית אלימות במקום למכור לך סיפורים שאתה בכלל אשם?

אתה לא שם לב שאין לך כאדם שסובל מאוטיזם - שום דרך לטפל בבעיית אלימות בדרך שהם מציעים?
אבל להם לא אכפת

הם כן מטפלים באלימות, אולי לא מספיק אבל אני לא אוטיסט עדין שחוטף מכות ומושתק. עשיתי בכוונה דברים מפחידים בעבר כמו צעקות, מבטים מאיימים וקולות מאיימים. זה נראה להם כאיום באלימות ולכן פחדו והגיבו באלימות. גם הפכתי לאלים כשהגעתי לכפר. אני צריך לא לעשות דברים מאיימים ואז לא תהיה אלימות נגדי יותר מאשר נגד אנשים אחרים. חשבתי שאילחם כדי לשפר את הסביבה, ועכשיו אני מבין שטעיתי וצריך לשפר ולהשפיע בדרך חיובית ולא בדרך שלילית. לא לנעוץ מבטים מאיימים ולצעוק שיפסיקו להסתכל עליי ולדבר חזק לידי. ברור ששום דבר לא מצדיק אלימות, אבל לא אוכל להגיד לעורך דין שעשיתי בכוונה קולות מפחידים וחריגים כדי לשפר את החברה.

למעלה