רגישות שמיעתית - טיפול ?!

ק ל י ל ה

New member
רגישות שמיעתית - טיפול ?!

יש לי שאלה חשובה בנוגע לטיפול ברגישות שמיעתית . לבן שלי pdd - 14 רגישות גבוהה לרעשים חזקים ופתאומיים ולקולות צעקה של ילדים קטנים (בני 4-5-6). כולו מתכווץ ומיד סותם את האוזנייים שלו ובמקרים שהוא ממש נבהל מזה הוא גם מגיב בתוקפנות כלפי העומד מולו- בעיקר מול אנשי צוות בביה"ס. מאחר שהוא "כבר לא ילד קטן " המכה שלו כואבת ואפילו מסוכנת. מנסיונכם, וממה שאתם יודעים : האם יש טיפול שיכול לעזור לו ? האם קיימת איזו שהיא תרופה שיכולה להועיל במקרה כזה? אודה לכל עצה. קלילה
 

razgalili

New member
האם הילד בדיאטה או עובר טיפול כלשהו למעיים?

מיקרובים מסוימים במעיים יכולים להפריש רעלנים שיכולים לגרום בין השאר לרגישות חושית גבוהה יותר.
 

ק ל י ל ה

New member
הילד בתקופה

של דלקת בחניכיים ושל עצירות (יציאה פעם ביומיים -שלושה) מטופל בפרוטוקול DAN מזה כמה שנים. ובהצלחה! נתתי לו תוספת של מגנזיום ציטראט + ויטמין סי . זה עוזר במעט. בבקרים כשהוא מגיע לביה"ס - יש ילדים שצועקים וצורחים(מה לעשות - בי"ס מיוחד ) והוא רגיש ביותר לרעשים אלה ומגיב בתוקפנות כלפי הצוות. זה לא קורה כמעט - אבל כשזה קורה המכה שלו כואבת ומסוכנת! הוא כבר גדול וחזק= 14 המנהלת כבר ביקשה מאתנו לטפל בזה והמליצה כמובן על בירור תרופתי. מה דעתך?
 

גלי מור

New member
הי קלילה

ניתן לעזור לו ולעבוד איתו על זה ע"י חשיפה הדרגתית לרעשים תוך עשיית דברים שהוא אוהב ותוך תמיכה. לדעתי, אם יש מטפל שעובד איתו באופן אינדיווידואלי, כדאי להפנות אליו את השאלה הזאת- אגב גם בביה"ס כדאי וניתן לעבוד על זה דרך סיפורים, דוגמאות וחשיפה, את יכולה לשתף את המורה שלו בקושי ולבקש שיעבדו על זה, ואף להכניס זאת כמרה לתוכנית השנתית שלו. אני לא מכירה תרופה, ומאמינה שתהליך מדורג וארך יכול לעזור ובטח יפתור גם קשיים נוספים שקימים סביב זה...
 

razgalili

New member
כדאי מאד לטפל בדלקת החנכיים

יש לדלקות חניכיים השפעות מזיקות מרחיקות לכת על הבריאות. רופא שיניים טוב יוכל לעזור לכם. כאבי שיניים ודלקות בפה מביאים לתוקפנות מוגברת מנסיון. בתור פתרון ביניים - האם הילד שלך יהיה מוכן להסתובב עם אוזניות? יש לי אוזניות פשוטות שחוסמות רעש ויחד עם נגן MP3 אני לא שומע שום דבר. בהחלט מאד כדאי לעבוד עם מומחה התנהגותי על הצד ההתנהגותי ולמצוא התנהגות חלופית לתוקפנות. עצירות יכולה להיות פונקציה של מחסור בסרטונין. זה גם יכול להעלות את סף העצבנות שלו, שווה לנסות כמה ימים 5HTP ולראות אם זה עוזר. אני ממליץ להזמין מחו"ל את זה של JARROW ולהתחיל לתת בכמויות הולכות וגדלות הכל מ50 מ"ג עד 500 מ"ג. זהירות עם המינון, קפיצה במינון יכולה לגרום לבחילה. לגבי תרופות התנהגותיות - מדובר בדרך כלל בתרופות שנוגדות דופאמין. במקרה שהילד שלך לא סובל מעודף דופאמין התרופות האלה ישמינו אותו ויעשו אותו זומבי. אולי נוח למורים אבל ממש לא מומלץ.
 

ק ל י ל ה

New member
תשובה ושאלה

רז, קודם כל תודה רבה על תשובתך -המחדשת לי. הדלקת שיש לו בחניכיים מופיעה בכל תקופת מעבר : סתיו , אביב ונמשכת כחודשיים . זה מעיד על איזו שהיא אלרגיה בגוף שיש לבן שלי . עוד לא מצאנו למה הוא אלרגי. לפיכך תקופות אלו "מועדות לתוקפנות"מצידו . אבל - בפרופורציה - כי הוא ילד מאוד תקשורתי (אם כי לא ורבלי) ונחמד ונעים הליכות לגמרי. אבל, כמו שכתבתי קודם לכן , כל מכה שלו היא חזקה ו"מתפרצת" ומשום כך צריך מאוד להיזהר מתוצאותיה. שאלה בנוגע ל- 5HTP : מה אני אמורה לראות בפועל כתוצאה מהשפעת התוסף הזה על הילד ? בהנחה שהתוסף יעזור לו ולהיפך , אם זה לא יעזור - לאיזו התנהגות לצפות? האם אתה יכול להסביר בקצרה מה עושה התוסף לגוף? אין סכנת "התנגשות " עם שאר התוספים שהוא לוקח? (כאמור הבן על פרוטוקול "דאן" ) מתי הכי כדאי לתת את התוסף הזה ? עם / בלי אוכל ? תודה על תשובתך קלילה
 

razgalili

New member
5HTP

התוסף מגביר את כמות הסרטונין במערכות העצבים השונות בגוף וביחוד במוח. התופעות שרואים יכולות להיות שונות בהתאם למצב הילד. אין התנגשות בין 5HTP לבין רוב התוספים אבל יש עם כמה תרופות פסיכיאטריות. אם יש מטפל שמלווה אותכם צריך לתאם איתו, אם אין מטפל או רופא, אתם יכולים לשלוח לי פירוט של הפרוטוקול שלכם ואני אוכל להגיד לכם אם זה בעייתי אם לאו. בלי תרופות פסיכיאטריות אין מצב של עודף סרטונין. עם תרופות פסיכיאטריות אפשר להגיע להרעלת סרטונין שהיא מסוכנת. תופעות לוואי שליליות הן בעיקר בחילות אם לוקחים יותר מדי מהר מדי. תופעות חיוביות כוללות מצב רוח טוב ורגוע, הפחתה של חרדות והתנהגות אלימה, שיפור בשינה ועירנות. יכול להיות שבמקרה של הילד שלך - הפחתת הרגישות השמיעתית. האם הילד מדבר? האם אפשר לשאול אותו מה הוא מרגיש?
 

RebelRex

New member
כן, מניסיון אישי

שלי זה דרש התאמה של מינון של ריטלין, כלומר העלאה ב50 אחוז של המינון...אבל אולי זה רק אני. כדאי לציין שעם תרופות כמו אדרל, יש חשש להרעלת סרוטונין בשילוב עם 5-HTP ...אם כי לא באותה מידה כמו בשילוב עם תרופות מסוג SSRI.
 

ק ל י ל ה

New member
אפשר לתת

עם תרופה לאפילפסיה ? שם התרופה : דפלפט והמינון שלוקח : 400 מ"ג פעם בלילה.
 

razgalili

New member
Valporic Acid+ 5HTP

לצערי יש מעט מאד מידע בנושא. נעשה מחקר שהראה שדפלפלט (VALPORIC ACID) משפיע על הפרשה של קורטיזול ושנתינתה של 5HTP מגבירה בצורה משמעותית את כמות ההורמון. זה יכול להציע שיש בין החומרים השפעה סינרגטית. לא ראיתי אזהרות, וראיתי מספר משתמשים עם אפילפסיה שדיווחו על תוצאות חיוביות. נשאר בצריך עיון ותצטרכו להחליט בעצמכם.
 

razgalili

New member
שימי לב לקשר שנמצא בין חומצה ולפורית לאוטיזם

http://www.sciencedaily.com/releases/2008/12/081201162028.htm
 

viola12

New member
גם לנו יש בעיות בתקופות מעבר

קלילה הזכירה תקופות מעבר . גם בן שלי מגיב לתקופות מעבר, אבל לא בדלקת חניכיים, אלה בזה, שהוא הרבה יותר היפר בתקופות האלו. גם אני תמיד חשבתי, שזה לא "תגובה לשינוי", כמו שפסיכולוגים אוהבים להסביר, אלו תוצאה של תגובה פיזית של גוף לשינויים במזג אוויר. אתם יודעים על זה משהו ? יש דרכים להרגיע קצת את הילד בתקופת מעבר ? מוזר, ש אנחנו בבית לא רואים שינוי רציני בתקופות מעבר, זה במסגרת מתחילים להתלונן.
 

razgalili

New member
בעיות של תקופת מעבר

הן בדרך כלל תוצאות של תגובות אלרגיות. אלרגיה היא בעיה מצטברת. אם מקטינים חשיפה לאלרגן אחד תהיה גם פחות תגובה לאלרגן אחר. לילדים שסובלים מבעיות בתקופות מעבר כדאי מאד לבצע איבחון של אלרגיה. לרוני אנטן יש נסיון בביצוע דיאטת אלימינציה כדי למצוא אלרגנים. זה שווה את המאמץ. אפשר גם למצוא מידע בנושא בחיפוש בפורום אחרי המילה אלרגיה.
 
למעלה