"רגלים קרות"לפני כתיבה
איך להתחיל?

ללס1

New member
"רגלים קרות"לפני כתיבה../images/Emo178.gif איך להתחיל?

בוקר טוב לכולם...יום הסדר הגיע ואני החלטתי שאני לא מסיימת את החג בלי הצעת המחקר (לתזה) גמורה. כיוון שכבר כתבתי פעם אחת ומרצה אחת מאד אהבה את הרעיון והשנייה קטלה (אסור לעבוד רק עם צד אחד תמיד במקביל-חכמה בדיעבד)עכשיו שהמשכתי לקרוא על תחום אחר בתוך הנושא שהצעתי קודם,אני צריכה להתחיל לכתוב...אבל....קשה לי להתחיל. אשמח לעצות ,הערות,הארות וכמובן עידוד ,כי בנתיים אני רק שותה המון
מול המחשב...

כתבת כבר אחת - קטן עליך לכתוב את השניה!

ולגבי הרגליים הקרות - להתחיל איטי - קודם לפתוח את הקובץ (אחרי ימים של חוסר כתיבה, לפחות אצלי, זה כבר קשה). אחר-כך - להגיד לעצמך - תכתבי מה שתכתבי, אפילו גיבריש אבל את צריכה לכתוב XXX עמודים בחלק הxxx (רצוי שיהיה החלק הכי קל, שבו בדרך כלל קל לך לכתוב) אחר-כך - להגיד לעצמך - טוב להוסיף את הפריטים לביבליוגרפיה, זה באמת לא מאמץ מחשבתי - אני אעשה את זה עכשיו וזה יחסוך לי זמן מאוחר יותר. וככה, לאט ובעדינות (תוך הבטחת תגמולים עצמיים רלוונטים) - תתחיל התקדמות, ומשם כבר תרוצי.

ghatto

New member
שבי מול המחשב

תגלשי באינטרנט תקשיבי למוזיקה תאכלי משהו תדברי עם אנשים דרך המסנג'ר ואפילו תקשיבי לטלויזיה בסלון באיזשהו שלב כל זה ישעמם אותך ואת תתחילי לכתוב, תוך כדי זה שאת שואלת את עצמך איך לא התחלת לכתוב מוקדם יותר תוך כדי בזבוז זמן קטן יותר. ובכלל זה יותר קל ממה שחשבת שזה יהיה. בהצלחה

ללס1

New member
זהו שאין לי זמן להיות משעוממת...

גם אם אני מוצאת את עצמי יושבת בסלון ובוהה, תמיד יהיה מישהו (כמו אחד הילדים/הבעל/ הטלפון/הבלגן...) שברגע יהפוך אותי למאד עסוקה אז אם אני לא סוגרת את עצמי בחדר לא נראה לי שהשעמום יגרום לי לכתוב...אבל אולי היאוש שעוד מעט הזמן שלי עובר,כן

מממאיה35

New member
דרך מקורית ../images/Emo13.gif

אצלי לא עובדת.. אם אני משועעמת אני אמשיך לגלוש ולחפש אתר שיעניין אותי או משחק שימכר אותי. מה שעובד עלי זה להתנתק מכל ה"גירויים החיצוניים" האלה ולעבוד.. ואני מקציבה זמן לעבודה או נפח עבודה (למשל מחליטה שאני עובדת שעה / שעתיים או כותבת פסקה או שתיים) ואחרי שאני מסיימת מה שהקצבתי - אני יכולה לתת לי כמה דקות של חופש - גלישה ברשת, מיילים וכו'.

Gali112

New member
העצה שלי היא דווקא להתרחק מהמחשב מעט

לקחת כמה דפים גדולים ונקיים לשרבט ראשי פרקים ומחשבות. לצייר תרשים או טבלה שתארגן לך את הכתיבה לי זה עובד הכי טוב בבית קפה רועש לא הרבה זמן שעה -שעה וחצי לארגן את המחשבות להכין עצמך נפשית לפעולה לכתוב משימות קטנות לביצוע ותכנון זמנים ו... לעבודה

ללס1

New member
../images/Emo22.gifיש! נולדו שלושה עמודים

ההתחלה הייתה קשה,וכמו שGali112 עושה כנראה זה מה שעובד עלי,כל פסקה + שכתבתי ארגני בתרשים מה אני רוצה להגיד עכשיו. טוב אבל זה לא חוכמה כי רוב החומר שאותו ארגנתי כבר סיכמתי וכתבתי בעבר בצורה "תקינה"מבחינה אקדמית,אבל עכשיו אני צריכה להתמודד עם הרבה חומר שרק קראתי והוא ממש ממש לא מאורגן. אבל מקווה שמחר יהי מספק כמו היום כי עכשיו אני צריכה ללכת לחמותי
לעל האש...

למעלה