רגל שבורה לתרנגולת

אייבורי

New member
רגל שבורה לתרנגולת

יש לנו 4 תרנגולות באלדי בבוקר ראיתי כי לאחת מהן נשברה הרגל האם יש מה לעשות בנידון ?

שלום לך

כפי שצייונו לקחת לוויטרנר או פשוט לשים אותה בכלוב שלא תלך הרבה ולתת לה אוכל ומים נקיים ! אצלי יש תרנגולת אחת ששברה גם כן רגל והיא הבריאה אחרי כמה זמן וחזרה לעצמה! איך אתה יודע שהיא באמת שברה את הרגל?

אייבורי

New member
אני לא יודע אם היא שברה את הרגל

אבל היא לא מצליחה לעמוד עליה ורוב הזמן רובצת שהיא כבר עומדת על הרגל היא נראת מתקשה לדרוך עליה. בעל הבית המושבניק בדק, לטענתו היא לא שבורה אבל כנראה נתפסה במשהו ומהמשיכה יש מתיחת שריר.

rockarin

New member
כפי ש*אני* שמה לב .. יש חילוקי דעות ../images/Emo29.gif

ואתה קצת מהסס .. ממליצה ללכת לוט' . :]

זה בסדר........

תעזוב אותה היא תסתדר לבד! אל תדאג! רק אל תתן לה לריב עם תרנגולות אחרות או משהו כזה!! לפני כמה שבועות קרה לי אותו הדבר! עם תרנגולת צעירה ! ועכשיו היא חיה בסדר גמור! יש לה צליעה קטנה אבל חוץ מזה הכול בסדר!! תגוון לה באוכל ותן לה לאכול ביצים קשות זה יעזור לה !

Bakura

New member
מה פתאום, אתה בסדר?!

התרנגולת שברה את הרגל ואתה סתם משאיר אותה ככה?! היא סובלת מכאבים בטוח! קח אותה לוטרינר, אני לא מבינה בכלל מה השאלה בכל הסיפור הזה! ולתת לתרנגולת לאכול ביצים זה צבוע ומגעיל

כנראה שאת לא מבינה כלום בעופות!!

שווה לקחת אותה לויטרנר מה הוא יעשה?? סתם ישים לה מין משהו על הרגל (לא גבס!) או פשוט יהרוג אותה! ( מ נ י ס י ו ן!!) תשמעי ביצים קשות נותנים לאכול לתרנגולות כדי לחזק אותן! מה את לא מבינה בזה???

Bakura

New member
אולי לא, אבל כשמישהו שובר את הרגל

לא עושים "טוב, הוא כבר יתמודד."

rockarin

New member
אוח .. מצטערת . זה פשוט טמטום . :/../images/Emo29.gif

התרנגולת מביאה את הביצים , למה שהיא תהרוג את מה שהיא מוציאה

Sweet Fantasy

New member
גם את עכשיו יצאת "מטומטמת"

ואני משתמשת בכוונה במילים שלך כדי שתביני שזה לא נעים לראות אותך כותבת ככה, תרנגולות ועופות בכלל גם אוכלות את הביצים שלהם (כולל הכל. קליפה וכו') כמקור סידן, במיוחד עופות שמטילים הרבה, כל ביצה זו ירידה בסידן ובכך שהן אוכלות את הביצים שלהן (שלא תמיד פוריות) הן משלימות סידן - כמובן שיש תוספים אחרים לת.ת אבל תרנגולת בהחלט אוכלת ביצה (הם גם יכולה לאכול תביצה שלה בלי עזרה שלנו אם היא תרגיש צורך וזה נורא חשוב לתזונה שלה ולא צבוע בכלל, בלי סידן היא תמות), זה לא קשור לזה שהיא מוציאה אותה, גם ארנבונים אוכלים את הגללים שלהם (בפעם הראשונה) כדי להשלים ויטמנים וחוסרים. וכמו שכתבו - לקחת לוטרינר שמבין, ולא לאיזה וטרינר עירוני או של המושב (אנערף) שיהרוג, וטרינר כזה הוא לא וטרינר מבחינתי - הוא רוצח (אם הוא הורג תרנגול רק בגלל רגל שבורה) הרגל לא תתרפה מעצמה וככל שעובר הזמן הנזק יותר קשה לתיקון.

צודקת:, צודקת:

את צודקת בהחלט לגבי שבירת הרגל ואני עניתי לא נכון : צריכים לקחת לויטרנר שמתמחה בעופות! כדי שהוא ידע מה לעשות! כי כמו שאמרו לפני וויטרנר עירוני הוא פשוט יחסל! וחבל! תרנגולות צריכה לאכול ביצים! אם לא נותנים לה מנה זאת בחייה נוצר חוסר סידן וכתוצאה מכך הרגליים שלה נשברות מהר והחיים שלה נהיים קצרים יותר! במקום שתחייה 10 שנים תחייה 3 שנים!! התרנגולות בסוללות לא אוכלות ביצים ולא מגוונים להם באוכל ולכן כל שנה עושים חיסול כי התרנגולות "מזדקנות" שזה פשוט מונח שהורג אותי! ......והרגליים שלהן נהיות רכות יותר ונשברות במהירות!! לפני 5 שנים אימצתי תרנגולות ש"הזדקנו" והלכו לחיסול! עד היום הן עדיין בחיים וכול יומיים נותנות ביצים! זה פשוט מזעזע מה שעושים לתרנגולות הללו! , את צודקת בהחלט לגבי שבירת הרגל ואני עניתי לא נכון : צריכים לקחת לויטרנר שמתמחה בעופות! כדי שהוא ידע מה לעשות! כי כמו שאמרו לפני וויטרנר עירוני הוא פשוט יחסל! וחבל! תרנגולות צריכה לאכול ביצים! אם לא נותנים לה מנה זאת בחייה נוצר חוסר סידן וכתוצאה מכך הרגליים שלה נשברות מהר והחיים שלה נהיים קצרים יותר! במקום שתחייה 10 שנים תחייה 3 שנים!! התרנגולות בסוללות לא אוכלות ביצים ולא מגוונים להם באוכל ולכן כל שנה עושים חיסול כי התרנגולות "מזדקנות" שזה פשוט מונח שהורג אותי! ......והרגליים שלהן נהיות רכות יותר ונשברות במהירות!! לפני 5 שנים אימצתי תרנגולות ש"הזדקנו" והלכו לחיסול! עד היום הן עדיין בחיים וכול יומיים נותנות ביצים! זה פשוט מזעזע מה שעושים לתרנגולות הללו!

Sweet Fantasy

New member
לא נורא, זה מובן ../images/Emo13.gif

להבא תסביר רק מה הכוונה בכל דבר שאתה אומר. למה צריך לתת ביצה (שלמה כולל קליפה) מה הסיבה וכו'..

כי...

כי בקליפה יש סידן שהוא חיוני לעופות! כדי לפתח את העצמות ולחזק את הגוף! בחלבון הביצה יש כמובן חלבון שהוא מאוד חיוני לחיזוק התרנגולת או האפרוח! הנה דוגמה: אפרוחי פסיונים שהם עופות מאוד רגישים! אם לא ינתן להם ביצה כול יום למשך 4-6 ימים הם לא ישרדו! את החלמון כדאי לתת כי זה גם כן מחזק! קחי דוגמה מאלה שמתאמנים במכוני כושר : או אוכלים ביצים או לוקחים חלבון! ומה יש בחלבון? ביצים! אז הנה החלבון גם כן מפתח שרירים שזה גם חיוני לעופות!

Sweet Fantasy

New member
חחחחח אתה מצחיק

לא התכוונתי שתסביר לי, התכוונתי להבא - כשאתה רושם למישהו תשובה, תתן הסבר לתשובה שיבינו אותך (ולא יגיעו למצב שאומרים שאתה צבוע ומטומטם כי אתה נותן ביצים לזאת שמטילה אותן) אני יודעת את הסיבות למתן ביצה - לכן גיביתי אותך.

s w e e t t y

New member
../images/Emo91.gif

יש וטרינר מעולה כפר שמריהו מצוין לחיות בית הוא מנוסה!!!!!

למעלה