רגעים קטנים של אושר

צלליתה

New member
רגעים קטנים של אושר

מותר, נכון? סתם להגיד שטוב לי. ותאמינו לי, ממש, אבל ממש אין הצדקה אוביקטיבית לשמחה הזאת, סתם מחייכת לי כל היום. אתמול הבנתי שהחורף ממש פה, וגם הבנתי שמיליון התנורים שהסתובבו פה לפני שנה מחולקים בין הילדים, מקולקלים, לא יעילים...כלומר - החורף פה ולי אין תנור. היתה לי חצי שעה לענין. נסעתי להום סנטר. קניתי את התנור הראשון. 120 שח (משהו כזה) במבצע. פעם קנית תנור היתה הוצאה ענקית , היום המחירים די מצחיקים, אבל שמסתכלים מקרוב מפסיקים לצחוק, וגם שהתנורים מתקלקלים בקצב מסחרר לא מחייכים. תנור הלוגן. יש לו חום מופלא. (אני מתעבת את משב האויר החם שיוצא מהמזגן ומפרזי החום למיניהם). בצהרים הרכבתי את התנור (ולתוך הגאוה על יכולתי להבריג התעצבנות קלילה על האיכות הירודה של המוצר). מאז יושבת לי בתוך החום ומחייכת כמו דבילית. חום שמקרין אושר. זהו. נפתרו לי כל הבעיות. אני מאושרת. הללויה.

noa128

New member
אוי הברקה! בידיוק היה כאן אמש דיון

בעניין הקור, הוא טוען שאם הילדים עטופים טוב בלילה, עם פוך ודומיו, אפשר לחמם רק בערב ולפני השינה לכבות. נגיד שלא מתעוררים ב 4 בבוקר בלי שמיכה ובמצב של ארטיק...גם לחמם במהלך הערב או היום זה וואחאד הוצאה רצינית ושוב כבכל שנה עולה שאלת ה"מה הכי כלכלי" - כשאני חושבת על שעון החשמל כשבחדר אחד פועל רדיאטור ובסלון המזגן המפוצל שמחמם גם אצל הבכור.... היום אכנס גמני להום סנטר - אם זה המחיר, שווה להשקיע באיזה שניים כאלה. תודה יקרה, ויום חמים ונעים

פּרפרית

New member
איזה קטע...

גם אני קניתי תנור כזה הלוגן אתמול בקנה ובנה= 93ש"ח
אבל מסיבה שונה, הבנים הטילו ווטו על הפעלת חימום מזגן "בקיץ נעים לעומת החום שלו" שלא לדבר על זה שהם עדיין לבושים קצר ואשנבי החלונות בחדרים שלהם פתוחים "לא קר!" אז הלכתי לי וקניתי את ה"יצור" הזה שמסתובב ומפיץ אור כמו כמו באצטדיון כדורגל, למען האמת ביליתי זמן רב בבהיה מול מגוון המחממים שהיו שם ועדיין לא סגורה עם הקניה שלי...(ואחרי שנרדמו הצאצאים בשקט בשקט הדלקתי המזגן על תכנית לילה) לגבי מה זול- אתמול היתה תכנית על כך בטלוויזיה, ומזגן מפוצל זכה במקום ראשון, מקום שני תנורי נפט/סולר. שלישי רדיאטורים והכי יקר, מקום רביעי ואחרון כל שאר המחממים.

מעניין איך זה שכל שנה יש על זה

דיון חדש. המזגן תמיד הכי זול, אבל יקר ברכשיה ראשונית. הקטנים הכי זולים, אבל יקרים רצח בשימוש. ילדים הישנים עם פוף ממש לא צריכים חימום בחדר. זה פינוק מיותר לגמרי גם למי שיש כסף. מחניק וממש לא בריא.

noa128

New member
אבל זה לא שק שינה

מספיק שילד בלילה "זורק את השמיכה" או שהיא נופלת לו והוא חשוף לקור של לילה... חיממתי אצלם כשנכנסתי שם לחדר אחרי שנרדמו והיה שם כמו פריזר...

kisslali

New member
לדעתי מו"מ צודק

ממש לא בריא לחמם חדר שישנים בו, מצד שני איך באמת מתמודדים עם ארטיקים - וואלה אני נהגתי להלביש אותם באופן מוגזם לגמרי, ולשים אותם בשתי שמיכות פוך מחוברות, מגיל חצי שנה ועד בערך 12. אני רק יכולה לציין שהם לא אהבו את זה בכלל... ובקשר לתנורים, איך יכול תנור הלוגן עם פס אחד שצורך כ"כ מעט חשמל להיות יקר? הוא לא מחמם את החדר רק את מי שמולו אבל הוא בטח לא זולל יותר חשמל ממזגן מפוצל של 3.5 כ"ס. אז או שמה שכתוב לא כולל את תנורי ההלוגן או שאני פשוט מפגרת. ללי

פּרפרית

New member
כשהיו קטנים

ישנו באותו חדר ובחדר היה דלוק רדיאטור כל הלילה, שאריות מההרגלים שהבאתי מארץ הקור. להלוגן שקניתי שלוש מנורות, הוא מחמם לא רע ואפילו התרגלתי לתאורה שהוא מספק. גם אני חושבת שיצא יותר זול להדליק אותו על המיני מרכזי 4.5 כ"ס.

תנור קטן בעל ספירלה אחת משול -750

ואט, דהיינו כ"ס אחד! תנור זה דולק כל הזמן ולוקח בקביעות 45 א"ג כל שעה. מזגן מרכזי, אם יפעל ברציפות, יקח שקל לשעה. אבל הוא מכבה עצמו יותר ויותר ופעולתו כמעט ואינה מורגשת, לא כל שכן, עולה.

למעלה