רגע לפני ההרשמה....

MaksB

New member
רגע לפני ההרשמה....

ערב טוב חברים! אני וחברה שלי החלטנו לעבור לקנדה. אני עומד להגיש טופס הרשמה להליך מפושט ויש לי כמה שאלות... בסעיף 22 יש רמות השכלה שונות. איזו רמה מארבע רמות ראשונות מהווה לימודי הנדסאים? ואיזו רמה מהווה לימודי תעודה (לצורך הדוגמה תעודת "מעצבת אופנה")? שאלה שניה... אני בעל תעודת הנדסאי חשמל ואלקטרוניקה ,רישיון חשמלאי מוסמך וניסיון של 3 שנים כחשמלאי מעשי (מתקופת הצבא 2000-2003)... נכון לעכשיו וכבר כ-3 שנים אני עוסק בתחום אחר - מכונאי רכב (ללא תעודה\הסמכה של מכונאי). במקביל אני לומד שנה שניה הנדסאי רכב. כצפוי בעוד כשנתיים אקבל את דיפלומת הנדסאי מכונות (מגמת רכב)... השאלה היא האם עיסוק בתחום הנוכחי ללא תעודה נחשב לניסיון עבור מקצוע זה? כלומר, כשאקבל דיפלומה בעוד שנתיים יחשב הניסיון שלי (של 5 שנים עד עז) כהנדסאי? מודה מראש על התייחסות... מקס...

הנדסאי ממלא את הסעיף של TRADE של 14 ש"ל

אותו דבר לימודי תעודה, זה תלוי אם אלה לימודים על תיכוניים חד שנתיים של עד 450 שנות לימוד, או דו שנתיים של מעל 900 שעות לימוד. ואתה מסמן בהתאם. פירוט מדוייק יש ב SELF TEST שבקישור. לגבי השאלה השנייה, אם תקבל אישור מהמוסך שעבדת כמכונאי רכב, הניסיון יהיה קביל בלי קשר להשכלה, כי המינוח כאן להנדסאי הוא טכנולוג.....ואם זה מה שיהיה כתוב במכתב המעסיק, הקנדים לא ממש יבינו עם עבדת במוסך כחשמלאי או מכונאי.....אפשר להשאיר את זה מעורפל במכתב המעסיק והכל יהיה בסדר. משהוא כמו .."הנ"ל עסק בתיקון מערכות אלקטרוניות ומכניות ברכב נוסעים" ואתה יכול להשתמש ב NOC מתאים. גם הניסיון מהצבא כחשמלאי או אלקטרונאי יתקבל ואין לך מה לדאוג. בהצלחה.

MaksB

New member
תודה על התגובה... ועוד שאלה...

על פי הטסט אני צובר 70 נקודות.... עכשיו השאלה... מטרה שלי להגיע כמה שיותר מהר לקנדה (לא משנה לאיזה עיר או פרובונציה) בכל מחיר כספי שפוי וכמובן בדרך חוקית... להגיש בקשה דרך קהילה יהודית כפי שידוע לי לא אוכל כיוון שאני יהודי ובת זוגתי לא... שמעתי שיש בקנדה מטווחים שמסדרים ויזת עבודה ואז בהיותך בקנדה עוזרים עם בקשה לקבלת אזרחות... האם זו דרך או סתם סיכון ? ולפי דעתכם האם אני בכיוון הנכון ביותר עבור מצבי ומטרתי או שיש דרך יותר מתאימה? ביום שלישי אני מתכוון להגיע לשגרירות לפתוח תיק אז הייתי רוצה לדעת שהשקעה הראשונית של 1100$ נחוצה... מאוד מודה על היענות... מקס...

amirshuval

New member
לגבי מתווכים

סוג השירות שהם מציעים נשמע לי מפוקפק.יועצים ועורכי דין בתחום שירותי ההגירה הפועלים על פי חוק לא יוצרים התקשרויות בין מעסיקים קנדיים לעובד זר אלא מטפלים בצדדים הבירוקרטיים מול הממשלה הפדראלית.נתקלתי במספר חברות שפועלות באופן לגיטימי אך הן קודם פונות למעסיק הקנדי ורק לאחר מכן לעובד הזר.להציע ויזת עבודה כשאין דרישה קונקורטית לכישוריו של עובד/מהגר פוטנציאלי נשמע פישי.אבל לא הייתי פוסל על הסף בלי לדעת יותר על האופן בו מבוצע התהליך.יכול להיות שחלק מהמתווכים דווקא כן מבצעים השמה באופן לגיטימי.

קודם כל אי אפשר להימנע מההשקעה של 1100 דולר

כי בכל מקרה צריך לשלם אגרת פתיחת תיק. שנית הצעות עבודה פיקטיביות הן גם לא חוקיות, וגם יוצרות בעייה קשה ואם נתפסים מאבדים את החלום הקנדי לתמיד. אתם צעירים, בלי ילדים, נכון שלחכות 3 שנים זה הרבה זמן, אבל כניראה שזו הדרך היחידה, אלא אם כן יש לכם מספיק כסף לבוא לכאן ללימודי תעודה כאלה או אחרים, זה יקצר את התהליך, ייקל על מציאת מקום עבודה , אבל זה יקר.

MaksB

New member
הכוונה שלי הייתה...

הכוונה שלי לא הייתה להמנע מהשקעה כספית בכלל אלה מהשקעה ללא הצורך... לפי מה שאני מבין עכשיו פתיחת התיק נדרשת בכל מקרה, גם אם לאחר זמן מה אחליף את התוכנית לתוכנית פרובינציאלית (לדוגמה)... העניין הוא שאני מדבר הרבה בימים אלו עם אנשים שניסו, שבתהליך, שעדיין בארץ ועם כאלו שכבר שם... ואני מעט מוטרד מהתוכנית "עובד מנוסה"... שמעתי כמה דוגמאות של זוגות צעירים עם השכלה גבוה וניסיון שלא צברו מספיק נקודות ושנים לא הצליחו לצאת עד שלא נעזרו במתווך... השכלה שלי לא גבוה (הנדסאי) (שתי דיפלומות :)... למרות הניסיון שלי, וניסיון בתפקיד מכובד בתחום של בת זוגתי אני לא בטוח שיש דרישה למקצועות שלנו וקנדה זקוקה לנו כמקצוענים ואני פשוט דואג... אז אני מנסה ללמוד את האופציות האחרות המהירות ובטוחות יותר... האם לדעתכם יש לי את האופציות האלו? (חוץ מלימודים) ממשיך להודות על העזרה.... מקס...

הנדסאי שעבד 4 שנים ויש לו אנגלית טובה

ואשתו בעלת השכלה על תיכונית יכול לקבל 67 נקודות, כל מי שאומר אחרת מספר סיפורים. אין דרך אחרת טובה. המסלולים הפרובינצייאליים מחייבים הצעת עבודה מראש. פתח תיק, שלם את האגרה ותתחיל ללמוד אנגלית במרץ. אם אתה מוכשר תגש בעוד שנה- שנה וחצי לבחינה, תקבל ציון 7 בכל אחד מהמודולים ואתה מסודר פיקס. אין קומבינות. הנדסאים בכל המקצועות מוצאים כאן עבודה אם יש להם אנגלית סבירה.

למעלה