רגע לפני ועדת השמה

A י י מ י

New member
רגע לפני ועדת השמה

אנו עומדים בפני כניסה לעולם חדש לנו לחלוטין. גן בחינוך מיוחד. נאמר לנו שעלינו להגיע לשירות הפסיכולוגי בעירנו ומשם יקבע מועד לועדת ההשמה. לכשנשאלנו אם יש בידנו דו"ח פסיכולוגי מהמכון להתפתחות הילד של מכבי, אמרתי שלא, משום שנאמר לנו במכון, שהשירות הפסיכולוגי במכון אינו זמין יותר. זהו משהו חדש ואנחנו עכשיו ממש נפלנו בין הכיסאות. בשירות, נאמר לנו, שללא איבחון פסיכולוגי לא נוכל להגיע לועדה. האמת... טימטמו לנו כבר את הצורה במכונים הללו. אני נורא מיואשת ומרגישה שאין לי עם מי לדבר. הילד זקוק למערכת וגן טיפולי ובדרך חייבים להערים עלינו קשיים, כאילו לא די במה שאנו עוברים. היום היה לי יום ממש עצבני איך, איך אפשר להתקדם, כשיש כל כך הרבה ביורוקרטיה בדרך?

קרן ט

New member
היי אנסה לעזור

אני אמא לילד שנמצא בחינוך המיוחד וגם מורה לחינוך מיוחד. כך שאני מכירה את העיניינים משני הכיוונים. גם אנחנו במכבי, ובמכון להתפתחות הילד עשו לילד איבחון ואיתו נגשתי לועדה. בלי איבחון אי אפשר לגשת לועדה, מה אומרים במכבי, הם חייבים לתת לך פיתרון לא? אפשר גם ללכת לאיבחון פרטי, או לשאול בשירות הפסיכולוגי מה הם מציאים. איפה הילד נמצא כרגע? האם יש הערכה של הגננת? תבקשי/תדרשי מהמכון להתפתחות הילד סיכום בכתב או ד"וח אחר, נסי לפנות למרכז של התפתחות הילד. זאת אומרת אני למשל, גרה ליד נתניה ומקבלת שירותים מהמכון שם אבל המרכז נמצא בהוד השרון וכשהיו לי בעיות (והיו) פשוט הלכתי להוד השרון וביקשתי פגישה עם המנהלת שם... לפעמים המערכת זקוקה ל"צעקות"

A י י מ י

New member
היי קרן

אנחנו מטופלים גם במכון בהוד השרון. האמת שמרגע הקליטה, הוא טופל מיד עם מרפאה בעיסוק וקלינאית. שתי מטפלות מדהימות ומקסימות. אני דורשת כל הזמן לקבל גם טיפול בפיזיוטרפיה ולא מקבלת. מושכים אותנו כל הזמן. אולי אחרי שאתחיל לשלם, אחרי גיל 3, פתאום הם ירחיבו לי את סל הטיפולים. מאז כניסתנו למכון לא קיבלנו איבחון מהפסיכולוגית. רקתה הרופאה וזהו. לפי מה שזכור לי היא כן המליצה על איבחון אצל הפסיכולוגית , אבל לא נעשה דבר עם זה. פנינו לשירות הפסיכולוגי ונאמר לנו שאם במכון לא יתנו לנו איבחון, הם כבר ידאגו לנו לאיבחון. לא צריך טובות מהמכון. רק שזה נורא מתסכל, שלא די בקשיים של גידול הילדים עם הלקויות שלהם, אז יש קשיים עם המוסדות, במקום לסייע לנו. הילד כרגע מצוי במסגרת גן רגיל , קבוצה קטנה של ילדים וגן מדהים לכשלעצמו והוא עונה על הצרכים לילדים בריאים. הקטן של מעוכב התפתחותית וחייב מסגרת טיפולית בחינוך המיוחד. יש לנו הערכה של הגננת , יש לנו איבחון של פסיכיאטר מוביל ועוד אבחנה של מנהל מכון להתפתחות הילד במכון נוסף בבית חולים גדול. יש לי מהמכון דוחו"ת כתובים של המרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת והרופאה, כנראה שבשירות הפסיכולוגי זה לא מספיק. יכול להיות שאצטרך להגיע למנהלת המקום. זו ד"ר ואטס? אליה הגעת? יש לי כבר כאבים בכל הגוף מהתרחות שלי, אבל אני חייבת להגיע עד סופם של הדברים ולדרוש מה שמגיע לי. לא אוותר .

קרן ט

New member
היי

שמחה לראות אותך בפורום. שם אולי יעזרו בעניין הכאבים.... אני צוחקת. לפי מה שתיארת יש לכם מספיק ניירת. מתי הועדה? היכן אתם גרים? בדרך כלל אין בעיה בועדה, הם קוראים את הדוח של הרופא הגננת מספרת קצת ההורים מדברים קצת וזהו.

Diana M

New member
ועדת השמה

לא יאומן כי יסופר. אם המכון להתפתחות הילד חושב כי בנך זקוק לועדת השמה, עליהם להפנות אותך בצרוף מסמך המגבה המלצה זו לגורמים המתאימים שהם: אגף החינוך, השרות הפסיכולגי, ברשות המקומית שלכם. מה שאת מתארת ממש לא יעשה, לרוב המכון עצמו עושה את כל המהלך מול הרשות וההורים מוזמנים לועדה. פני לרשות שלך, שהם יתנו לך מענה, בנך זכאי למסגרת וטיפול שמגיע לו בזכות ולא בחסד. את מוזמנת לשאול כל שאלה ואשתדל לסייע ככל יכולתי

למעלה