רגע לפני שאני נרשם למכון כושר בפעם הראשונה בחיים... שאלה..

רגע לפני שאני נרשם למכון כושר בפעם הראשונה בחיים... שאלה..

היי

בקצרה

אני בן 32, שוקל 80 קילו, גובה 183.
מבחינת מבנה גוף אני רזה.. אם כי יש כרס קטנה..

מעולם לא הייתי חסיד של ספורט ושל כושר, אבל אף פעם לא מאוחר.

אני רוצה להירשם לחדר כושר, להתחטב קצת, בעיקר בחזה ובידיים.
אין לי כוונה "להתנפח", מה שנקרא, אלא רק להתחטב.

המליצו לי לפני שאני נרשם, לנסות לעשות בבית שכיבות שמיכה בשלל צורות, אבל זה לא כל כך הולך. אני "דוחק" את עצמי מהרצפה בקושי.

אני בכל זאת רוצה לנסות להירשם דווקא למסגרת של חדר כושר, כי אני טיפוס של מסגרות. אני רואה את עצמי מתמיד בהגעה שלי לחדר כושר, ודווקא עם תרגילים ביתיים קצת מתעצל.

בכל אופן, ניסיתי במשך שבועיים לעשות תרגילי שכיבות שמיכה, אבל זה קצת קשה לי - וכאן מגיעה השאלה.

כשעושים שכיבות שמיכה בעזרת משקל הגוף, מרימים, או למען הדיוק, דוחקים בערך חצי ממשקל הגוף, נכון?

השאלה היא, אם אני יושב על מכשיר "דחיקה" (שעובד בעצם על איזור החזה) אני יכול בעצם לשים משקולות של 15-20 קילו ובעצם להתחיל "בקטן", וככה יהיה לי יותר קל? אני צודק?

אם בשכיבות שמיכה שאני מבצע בבית אני מרים בערך חצי ממשקל הגוף שלי (בערך 40-45 קילו) ואני מתקשה בהם, אז למעשה במכשיר מקצועי אני יכול לשים משקולות במשקל נמוך יותר, וככה התרגיל עצמו יהיה לי מעט קל יותר, אבל בעצם השריר בונה את עצמו יותר טוב..?

זה נכון מה שאני אומר?

אשמח להסבר

The Pinky P

New member
אין לך משמעת עצמית ורצון אמיתי.

כי אימון גופני זה בראש ובראשונה דבר שצריך לגשת אליו מרצון,סוג של תחביב.
רישום לחדר כושר לא יפתור את העצלנות שאתה חווה כרגע בנסיון להתאמן בבית,להפך - לדחות אימון בחדר כושר זה קל,
תמיד יש תרוצים, תמיד אין זמן,תמיד יש דברים יותר חשובים לעשות - אם עושים את זה בכוח וכי חייב.

אני חושב שאתה קודם כל צריך לשנות את הגישה כי גישה שכזו היא פשוט לא נכונה.
מעבר לכך לדעתי עדיף לך להירשם לקבוצות שמתאמנות ביחד באימונים שהם קצת שונים מדחיפת ברזלים בחדר כושר,
אתה מחפש לחטב,אתה מחפש מסגרת שתרגיש שייכות וחיוב להגיע אליה וגם הכושר הגופני שלך כמעט ולא קיים - חדר כושר זה
לא הפיתרון בשבילך.

אוקיי, לוקח את זה כביקורת בונה ומקום לשיפור. אבל בכל זאת...

בוא תתייחס לרגע לשאלה

אם אני עושה תרגילי שכיבות סמיכה בבית באמצעות משקל הגוף, ומתקשה (עושה חמש בקושי) האם כדאי לעבור לעשות את התרגיל באמצעות מכשיר ובמשקלים נמוכים יותר?

יש לזה אפקט אחר?

The Pinky P

New member
לא, לא כדאי.

סתם בזבוז זמן וכסף ללכת במצבך לחדר כושר.
בגלל שאתה יחסית ברמת כושר ירודה, אתה יכול בכיף להתאמן בבית, להתאמן ולהתקדם מצויין.
עם קצת רצון טוב, קצת יצירתיות והרבה התמדה אתה תעלה על הגל.
אני חושב שאתה מנסה למצוא סיבות בשביל לא להמתמקד בתאכלס וזה - להתאמן איפה שקשה ואיפה שאתה חלש בו.

לצורך העניין עם שכיבות סמיכה - אם אתה מצליח לעשות 5 חזרות מלאות כשהידיים והרגליים נמצאים נמצאות באותו גובה - כל הכבוד, זה
פי 5 מ - 1.
חוץ מזה שאני בטוח שאם תעשה אימון במשך שבוע כאשר כל פעם תעשה 5 חזרות,אחר כך 3 ואחר כך 2 לצורך העניין - אתה תראה
בשבוע שני שאתה כבר יכול לעשות 7 ואחר כך 10, 100 וכולי...
חוץ מזה תיקח בחשבון שככל שהידיים מונחות גבוהה יותר בהתייחס למשטח שהרגליים שלך מונחות עליו - ככה יותר קל אז אם קשה לך, תניח את הידיים על משהו קצת יותר גבוה.

בבית יש מספיק אביזרים שאפשר להשתמש בהם בשביל להתחיל להכנס לרמת כושר טובה,במיוחד למתחילים.
אין לך תלות כרגע במשקלות ובמוטות, אתה יכול להסתדר מצויין גם בלי.

מי שבאמת רוצה להתאמן מוצא את הדרך לעשות זאת במצוי, אני חס וחלילה לא מזלזל בך אם גרמתי לך לחשוב כך אלא
אני חושב שאם תגיע למטרה שלך בדרך שאתה באמת שלם איתה יהיה לך הרבה יותר קל ויותר כיף.

באמת שהשתדלתי לנסות לא להתריס..

אבל אתה ממש רוצה את זה..

ובכל זאת אני אמנע מלכתוב מה אני חושב על התגובות שלך.
רק קבל טיפ קטן, לחיים
אם אין לך משהו חכם לענות, אל תענה.

שיהיה אחלה ערב.

מחכה לאחרים שיענו.

The Pinky P

New member
תשמע, ידידי היקר...

פה זה לא פורום טפיחה על השכם, אין מקום להתייפיפות יתר, יש את המצב הנתון לטוב ולרע.
כל מה שנכתב נועד בשביל לעזור לך, גם אם זה אומר להציג את האמת כמו שהיא.

אז כאשר אתה נכנס לפורום ומישהו מגיב בהודעה מושקעת עם מחשבה מראש - תגיד תודה ותבין מה שמסבירים לך.

catch 2 2

New member
כדי להשתפר בשכיבות שמיכה, כדאי לעשות שכיבות שמיכה

אתה יכול לעשות שכיבות שמיכה על הברכיים או בשיפוע חיובי בהתחלה. ברגע שאתה מצליח לבצע את התרגיל כמו שצריך, זה רק עניין של מספר חזרות, מספר סטים ומנוחה. שכיבות שמיכה זה לא תרגיל רק לחזה. אתה משתמש בשרירים נוספים כדאי לייצב את עצמך בתרגיל. להשתמש במכשיר (איזה? יש המון) שעובד על שרירי החזה זה לא אותו דבר. אתה יכול לעבוד על חזה וכל שריר אחר בלי לעשות שכיבת שמיכה אחת אי פעם. שכיבות שמיכה הן פשוט תרגיל בסיסי, פשוט ויעיל שניתן לבצע אותו בכל מקום בהמון וריאציות. אתה יכול ללכת לחדר כושר ולעבוד עם מכשירים שונים (חזה, ידיים ומה שאתה רוצה) במשקלים נמוכים. האם זה יעזור לך בסופו של דבר לבצע יותר שכיבות שמיכה? כן. האם זו הדרך האידאלית? לא.

אני ממליץ לעבוד על כל הגוף בצורה שווה. שיהיה בהצלחה.

רוב הזמן נח

Well-known member
ככה פחות או יותר אני התחלתי

שהגעתי ל-8-10 חזרות לסט אז לקחתי תיק על הגב, שמתי בו ספרים וירדתי שוב ל- בערך 5 חזרות.
שעליתי שוב מעל 5 חזרות, אז הכנסתי לתיק עוד ספרים ושוב ירדתי ל-5 חזרות.
&nbsp
בסוף שהתיק כבר היה מלא עד 0 מקום בספרים וכבר לא היה ניתן להכניס עוד, אז הוצאתי את הספרים והתחלתי למלא אותו בלבנים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
המצב שלך מתאים יותר לרישום לחוג, לדעתי

(זה לא סותר חדר כושר, רוב חדרי הכושר מציעים חוגים למנויים שלהם במסגרת המינוי). בחוג תהיה לך מסגרת, אתה נרשם אליו ולכן זה יוצר מחויבות להגיע; יש מדריך שמדריך ומסביר מה לעשות ואיך (ואם אתה חדש לא יכול להציע לך תרגילי ביניים, קלים יותר, עד שתתחזק), יש אנשים נוספים שעושים זאת איתך אז אתה לא לבד... ובחוג שבנוי נכון יש גיוון והשיעורים לא חד-גוניים ולא חוזרים על עצמם, ואפשר ממש ליהנות.
יש מקומות שמשלבים מוזיקה ברקע, אם אתה אוהב. לדעתי הכי חשוב למצוא מדריך שמתחברים אליו והופך את האימון למהנה.
&nbsp
באשר לשאלות הטכניות שלך לגבי שכיבות סמיכה, אני לא מבינה בנושא, צר לי... הערך בוויקיפדיה מפנה ל"המדריך המלא לשכיבות סמיכה", אולי תמצא בו ערך:
http://www.goleango.com/show_article_heb.php?cat_id=2&art_id=41

אני כן ממליץ להרשם לחדר כושר.

יש כמה סיבות.
אתה תראה שם מגוון אנשים. החל תותחים ועד חלשלושים
מהחלשים אתה תשאב עידוד שמצבך לא הכי גרוע, ומהחזקים תשאב השראה להתקדם.

בחדרי כושר יש מאמני כושר ותמיד תוכל להתייעץ איתם.
במידה ואתה יכול להרשות לעצמך להוציא עוד קצת כסף, אני ממליץ בחום על לקיחת מאמן אישי לאיזה 10 עד 12 אימונים.

בנוסף יתכן ובאימון תזכה בפרץ של אדרנלין ואף אנדורפינים וזה יגרום לך להתמיד.

In Another Time

New member
שכיבות שמיכה למתחילים...

מעבר לכל ההמלצות שכתבו לך פה, אפשר לעבוד על שכיבות שמיכה ולהתחיל בקטן.
עצה שנתנו לי בהתחלה ועזרה לי מאוד לעבוד על הטכניקה =
תעשה שכיבות שמיכה מול קיר. תעמוד במרחק של צעד מהקיר, ותדחק את הגוף שלך כלפי הקיר, ככה שהאף יגע בקיר.
ככל שיעבור הזמן תגדיל את השיפוע של הגוף.

למעלה