רגע...רגע...רוצה להבין ...

spooni

New member
רגע...רגע...רוצה להבין ...

מההודעות האחרונות בפורום ..קצת התבלבלתי ואני רוצה לברר ולהבין. מה נושא הפורום ? התמכרות נשים לאהבה. התמכרות נשים לאהבה לגברים בכלל ? או כמו במקרה שלי באהבה לגבר אחד ? הנושא הוא הימנעות מסקס ? הימנעות מגברים בכלל ? חשוב לי להבין. תודה.

Betterfly

New member
אני ארשום לך מה שאני הבנתי על הנושא

טקסט שקראתי לאחרונה פותח במשפט הבא: בין אם ההתמכרות שלכם היא לקשרים הרסניים בזה אחר זה או לאדם אחד... אז זהו. את לא צריכה לאסוף אלפי דוגמאות כדי לעלות על נושא ההתמכרות. רשמנו בעבר שההתמכרות היא משהו שחשים אותו, הוא מפריע ביומיום. הוא סוג של אובדן זהות, בריחה, כאב, ריקנות. הנושא הוא לא הימנעות, הימנעות היא דרך התמודדות שמומלצת על ידי יותר מגורם אחד בתחום והיא בהחלט נושא חשוב לדיון כאן לדעתי. אין בעיה שתעשי כמה סקס שאת רוצה, רק חשוב שנדבר על השורשים של מאיפה זה בא, אם ברצונך לדבר בנושא של התמכרות לאהבה. אם מישהי כאן לא חשה שהיא מכורה לאהבה, אני שואלת מה מטרתה בפורום? אני אשמח לשמוע על מטרות נוספות אם יש, שכל אחת תדבר בשם עצמה ומה הביא אותה לפורום ומה עמדתה בקשר לפורום היום. לדעתי זה חשוב. בשבילי, אני אתחיל- הפורום מאוד חשוב, מאוד עזר לי במצבים שחורים וגם בתהליך הגדלת ההבנה בקשר לעצמי ולמצבי ושיש תקווה בתחום. עובדים לאט לאט וזה יקרה. זה בנוסף לשאר הדברים שאני עושה ולדעתי הם חשובים- המון המון שיחות עם אנשים בחוץ ובפנים- בתוך הנושא, קוד"א, טיפול פסיכולוגי, כתיבה וכתיבת יומן. מרגישה שהתקדמתי קצת לאחרונה ואני מאוד שמחה.

spooni

New member
אההה סליחה ....איפה הגבול?

איפה הגבול בין לרצות אהבה לבין התמכרות לה ? הרי כוווווולם רוצים אהבה , כל שיר שאת שומעת ברדיו הטקסטים שלו על אהבה, זה חלק ממהות החיים אהבה ,זוגיות , לא להיות לבד, בן זוג, ילדים. ואין רע בלרצות אהבה ,זוגיות, סקס וכו'. אז כולם מכורים לאהבה ? ריקנות, ביטול עצמי,עצב, כאב בריחה , אובדן זהות , אם כל אלו יכולים להתקיים כתוצאה מכך שאין אהבה או מדברים אחרים. כל מקרה לגופו, מי שחש את כל הדברים האלו תקופה ארוכה ופועל מתוכם ברור שצריך טיפול, ומי כמוני יודעת. אבל אני יודעת שזה טבעי לרצות אהבה , ההיפך זה לא נורמלי לא לרצות אהבה. וברור שמי שמחפש אהבה המוווווון זמן יחוש את כל הדברים האלו, ובמיוחד בגיל שלי כשהשעון הביולוגי לילדים מתקתק. אז אני מטפלת ברוך השם, בכדי להרגיש פחות את כל הרגשות האלו, ואפילו מצאתי את הדרך הנכונה לי. מה שהביא אותי לפורום זה ההתמכרות לבחור, חוסר היכולת שלי להתנתק ממנו. אני בעד אהבה ובעד סקס ונגד התמכרות לכל דבר שהו ונגד ביטול עצמי. אההה ובעד טיפול בביואנרגיה
כי זה אליפות.

Betterfly

New member
אני חושבת

שוב שרצון לאהבה זה הדבר הכי טבעי בעולם. אני גם חושבת שזה סופר קשה להבחין בין הרצון הטבעי הזה להתמכרות. תביני, גם בגילי, 24, אני באותו מצב בדיוק- מדמיינת ששומעת שעון ביולוגי מתקתק, בטוחה שכבר לעולם לא תהיה לי אהבה, מרגישה את הקרקע נשמטת תחת רגליי. לדעתי ההתמכרות היא אובדן הזהות הטוטאלי בשלב הסופני שלה (גם אנשים שמאוד רוצים בזוגיות לדעתי לא יאבדו את הזהות שלהם) ובדרך לשם כשאנחנו בשלבים יותר מוקדמים. כל התמכרות היא משהו שמשתלט לך על החיים. כשאת מרגישה שיצאת מאיזון. קחי את הקשר שלך ושאלי את עצמך מאיפה האובססיה באה. האם זה רק אליו? אם זה רק אליו, למה זה בא בעוצמות כאלו אם את יודעת שהקשר לא הדדי? אני חושבת שאובססיה באה מהמקום הריק שלנו ולכן היא מחלה, כי אין שום דבר שתעשי בעולם, חיצוני לך, כולל שליטה על אירועים ונסיבות (כן, המכורים הם חולי שליטה), כדי למלא את החור. החור יתמלא אחרי שתביני שאת לא שולטת בריקנות הזו ותקבלי את זה שיש לך אותה ושהיא תתמלא עם ההשלמה העצמית. אלו הדברים שאני חושבת כרגע...

spooni

New member
האובססיה היא אליו בלבד ..

למה בכאלו עוצמות ? כי אני אוהבת אותו ,ומן הסתם מתגעגעת אליו, כי הוא היחידי ב 4 שנים אחרונות שהיה הכי קרוב לקשר עם מישהו, כי אני יודעת שהוא גם אוהבת אותי אבל לא מספיק בכדי לשלב אותי עם החלום המקצועי שלו, כי זו אהבה ממבט ראשון , כי זה קשר הזוי מבחינת שנינו עם עוצמות די גבוהות, כי אני יודעת שהוא מתגעגע גם ורוצה בקשר גם , כי אני יודעת שהוא ידאג לי תמיד .אני יכולה להמשיך..ואלו לא סיפורים זאני מספרת לעצמי. זו האמת אבל יש גם מציאות שהיא יותר אמת. ברור שהאובססיה באה מהריקנות. והריקנות ...מאיפה היא באה ? מזה ש 7 שנים לא היה לי בן זוג. מזה שאני חוששת שאהיה רווקה זקנה ובלי ילדים כמו 2 דודות שלי. מזה שאמא שלי ואחי נפטרו ב 3 שנים האחרונות ונשארנו אני ואבא שלי. מזה שאין לי סיפוק בעבודה. מזה שרכשתי בית בכדי להרגיש חמימות ובסיס ובית וכי צריך והמשכנתא חונקת והמצב הכלכלי לא מאפשר להנות מספיק מהחיים. זהו בערך .... לטיפולכן

spooni

New member
לגבי הריקנות ...

אנו שולטים בה או לא ? היא תתמלא או תקטן ? ובאיזה מצב זה יקרה ? אני עדיין לא בטוחה לגבי הדברים האלו. אבל אני אבדוק את הנושא

Betterfly

New member
תשובתי

אני כן מבינה שריקנות דחפה אותך לתלות המון תקוות בקשר, אולי יותר משניתן לתלות. למכורות לאהבה פנטזיית תיקון שבן זוגן ישלים להן את כל מה שחסר להן בחיים ובנשמה בעיקר- החור הזה. העוצמות הן גם המקום לבדוק מאיפה בא הרצון האמיתי לקשר- מתוך הריקנות או מתוך אהבה אמיתית. הריקנות תקטן ברגע שתשלימי עם המון דברים שקיימים אצלך ושאולי את לא מסוגלת לראות כשחיים בהכחשה של הבעיה, דברים שחשבנו שזוגיות תסדר וזה בעצם לא נכון. זה בסדר לא להיות בטוחה, אני לא בטוחה עד היום. מדברת אלייך בגוף, שני כי זה נוח, שום דבר ממה שאמרתי, אני אחזור על זה שוב, לא חייב להתאים לך ואני לא מכירה אותך בכדי לקבוע שזה נכון, אלא מסתכלת על דפוסים ומנתחת.

spooni

New member
רק בן זוג ...או ילד ...

יכולים להשלים את החור הקיים אצלי. החור שאמא שלי ואחי הותירו בי , אבי שיחיה הוא כבר מבוגר (בן 80). אני מקווה שכן אמלא את החור שלי לפני שהחור יגדל יותר...(והמבין יבין
) זה קשה לחיות בלי קרבה ראשונה, אם כי אי תמיד בדיעה ששורה תחתונה כולנו תמיד לבד.

E D G Y

New member
התמכרות נשים לאשליית אהבה

יש מאמרים מצורפים המסבירים את העניין..

למעלה