רגע שהייתם חוזרים אליו בזמן (שלכם אישי או כללי)

dory30

Well-known member
אצלי, היום זה בדיוק 25 שנה ליום הגיוס לצה"ל. כלומר, אפשר לסכם את איך שהרגשתי כלפי דברים בהיותי בן 18.5 ואיך אני מרגיש כלפיהם היום. רמז: הרבה השתנה. היה מוזר אם לא היה משתנה, למעשה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אצלי, היום זה בדיוק 25 שנה ליום הגיוס לצה"ל. כלומר, אפשר לסכם את איך שהרגשתי כלפי דברים בהיותי בן 18.5 ואיך אני מרגיש כלפיהם היום. רמז: הרבה השתנה. היה מוזר אם לא היה משתנה, למעשה.
וואלה. גיל הגיוס. פששש... איזה רחוק זה. וכן. יש למה להתגעגע... היו זמנים שאינם עוד.
ואתה יודע מה? הייתי הולך אפילו עוד 3 שנים לאחור. אז הייתה לי תקופה נפלאה ותמימה.

dory30

Well-known member
וואלה. גיל הגיוס. פששש... איזה רחוק זה. וכן. יש למה להתגעגע... היו זמנים שאינם עוד.
ואתה יודע מה? הייתי הולך אפילו עוד 3 שנים לאחור. אז הייתה לי תקופה נפלאה ותמימה.
תראה, גם בתיכון לא הכל הלך חלק. היו זמנים שהחרימו אותי ושלא ממש הייתי מקובל חברתי, הייתה ירידה בלימודים, שברתי שתי רגליים אחת אחרי השנייה ועוד. לא הכל היה נפלא. אבל כשאתה צעיר, הדברים נראים יותר פשוט כפי ששרו פט שופ בויז (לא להקה אהובה עליי,אגב).

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תראה, גם בתיכון לא הכל הלך חלק. היו זמנים שהחרימו אותי ושלא ממש הייתי מקובל חברתי, הייתה ירידה בלימודים, שברתי שתי רגליים אחת אחרי השנייה ועוד. לא הכל היה נפלא. אבל כשאתה צעיר, הדברים נראים יותר פשוט כפי ששרו פט שופ בויז (לא להקה אהובה עליי,אגב).
טוב. כל אחד והחוויות שלו. לי דווקא לא היה רע בשנים ההן.

dory30

Well-known member
טוב. כל אחד והחוויות שלו. לי דווקא לא היה רע בשנים ההן.
לא מתלונן. חבר טוב שלי החמיץ את רוב י"ב בגלל וירוס מסתורי, לחבר אחר התגלה חור בריאה והשלישי גדל את השנים המעצבות בלי אבא.

dory30

Well-known member
אם הייתי פוגש את עצמי בגיל 18, השיחה הייתה בטוח מעניינת.

אני רוצה לחזור לרנסנס, או בחיי לתקופה שהכרתי את עובדת ההשמה שכל כך אהבתי. היה לי טוב איתה. חבל שהפסיכולוג הציק לי בגלל רצוני בה כי היה אדם כל כך לא רגיש.

dory30

Well-known member
אני רוצה לחזור לרנסנס, או בחיי לתקופה שהכרתי את עובדת ההשמה שכל כך אהבתי. היה לי טוב איתה. חבל שהפסיכולוג הציק לי בגלל רצוני בה כי היה אדם כל כך לא רגיש.
אם כבר תקופה היסטורית, אז להיות בא"י העות'מנית (כיום האימפריה לשעבר זאת טורקיה הפנאטית של ארדואן, איש מטורלל שמזכיר את נתניהו ופוטין. אשמח אם ייתלו זה לצידו של זה).

ארץ ישראל התורכית הייתה בשליטת התורכים, כמו שהבריטים אחר כך שלטו בארץ. לא היה חופש פוליטי ליהודים, ואולי גם לא לערבים. הארץ שלנו טובה אבל המדינה חלשה כי היא חדשה. אם עוד מאמץ, מוסר ואמונה בעצמנו נצליח להביא עוד יהודים מהעולם לארץ ולשפר את מדינתנו. בעזרת כוח העם שלנו התגברנו על הרדיפות הקשות שעבר, ועכשיו יש לנו מדינה עצמאית.

כפייה דתית אינה טובה, אבל הטמעת ערכים יהודיים למי שרוצה לקבלם טובה מאוד. מדינתנו לא טובה, כדאי שתשתפר. ארצנו טובה. גם במדינת ישראל יש כמה מעלות, כמו בתחום המחשבים והטכנולוגיה ובצבא. מזל שהיא דמוקרטית וגם עם סעד. נראה לי שהדמוקרטיה פה חזקה ולא עלולה להפוך לדיקטטורה.

נערך לאחרונה ב:

dory30

Well-known member
כפייה דתית אינה טובה, אבל הטמעת ערכים יהודיים למי שרוצה לקבלם טובה מאוד.
האמת, מפריעים לי יותר בן גביר וסמוטריץ'. איך שני אנשים כאלה כלומיניקים, אחד עם 50 הרשעות שהופך לשר הביטחון הלאומי ואחד שניסה לזרוק מיכלי דלק על שוטרים בהתנתקות הופך לשר האוצר ומנהל כלכלה "באמצעות ההלכה"? איזה חוסר בושה ועזות מצח הייתה לנתניהו שבחר בהם לבעלי תפקידים משפיעים? בתקופה שלפני המלחמה זאת הייתה בדיחה לא מצחיקה, כיום זה אסון. ישראל מדינה דיקטטורית בהתהוות. חובה לזרוק את המחבלים בחליפות לכלא.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
האמת, מפריעים לי יותר בן גביר וסמוטריץ'. איך שני אנשים כאלה כלומיניקים, אחד עם 50 הרשעות שהופך לשר הביטחון הלאומי ואחד שניסה לזרוק מיכלי דלק על שוטרים בהתנתקות הופך לשר האוצר ומנהל כלכלה "באמצעות ההלכה"? איזה חוסר בושה ועזות מצח הייתה לנתניהו שבחר בהם לבעלי תפקידים משפיעים? בתקופה שלפני המלחמה זאת הייתה בדיחה לא מצחיקה, כיום זה אסון. ישראל מדינה דיקטטורית בהתהוות. חובה לזרוק את המחבלים בחליפות לכלא.
אכן. לשניים הללו יש פוטנציאל הרס קטלני, אבל איש אינו עושה דבר כדי לסלקם ממעמדם.

dory30

Well-known member
אכן. לשניים הללו יש פוטנציאל הרס קטלני, אבל איש אינו עושה דבר כדי לסלקם ממעמדם.
הבעיה העיקרית היא סמוטריץ'. כשר אוצר, הוא מסוגל להרוס את ישראל וצריך להיפטר ממנו. שלחתי מייל לדוד ביטן, יו"ר וועדת הכלכלה שיילחץ על נתניהו להחליף אותו באלקין או במישהו עם ראש. שיהיה שר ההתנחלויות וזהו. עדיף כבר.

באמת חוצפה. דתיים פנאטיים מנצלים את האמונה לדרכים לא נכונות של חוסר מוסריות, בעוד שלמעשה הדת אמורה לעזור לשפר מוסריות ורוחניות אם משתמשים בה בחוכמה.

dory30

Well-known member
באמת חוצפה. דתיים פנאטיים מנצלים את האמונה לדרכים לא נכונות של חוסר מוסריות, בעוד שלמעשה הדת אמורה לעזור לשפר מוסריות ורוחניות אם משתמשים בה בחוכמה.
נכון, אדם דתי לא בהכרח יותר מוסרי. יש חילוניים ושומרי מסורת ישרים וגנבים בשם התורה אצל הדתיים והחרדים.

למעלה