רגע של הומור. העיתונאי אליסף עדואל מ ONE

רגע של הומור. העיתונאי אליסף עדואל מ ONE

ממשיך לקצץ ל יובל פרוייליך שנתיים מהגיל.
פרויליך יליד תחילת 1995 .

מישהו רוצה לספר לעדואל, שהשנה היא 2012, ויובל כבר בן 17 ?

מדליית הארד באותה אליפות אירופה, הפעם לנוער (עד גיל 20).

"פרוייליך בן ה-15 בלבד, עלה לקרב על המדליה, מול לו קלוסיקה מרומניה. הקרב שהחל צמוד, עבר מהר לשליטת פרוייליך שניצח 10:15 ולמעשה הבטיח לעצמו את מדליית הארד."

http://www.one.co.il/Article/196403.html

BentzWatchJudo

New member
יש לי שאלה

יש לך משהו אישי נגד אליסף?
לי זה נראה לא יותר מטעות תמימה. יכול לקרות לכל אחד.

זו לא הפעם הראשונה שהוא מכנה אותו בן 15

להבדיל ממשתף בפורום, כשעיתונאי כותב בעיתון הוא מחויב לסטנדרטים עיתונאים.
זו אמנם טעות קטנה וזניחה ולכן לא התייחסתי בפעם הקודמת שהוא רשם את זה, אבל כשהיא חוזרת על עצמה זה מראה על העובדה שהוא לא עושה את עבודתו.

אפשר להוסיף, שלהבדיל אם היה רושם 24 מול 26

שזה באמת זניח, 15 מול בתול סיטואציה של תחרות נוער/ קדטים ובו אליסף מדגיש את הגיל "15", יש חשיבות.

זה אמנם רחוק ממשהו קריטי, אבל בהחלט מעיד על רשלנות עיתונאית.

BentzWatchJudo

New member
שאלתי בגלל שאני שם לב שאתה מבקר אותו...

בתדירות גבוהה.
יש לו הרבה כתבות מצויינות וראוי לשם ההגינות גם לפרגן לו כשאפשר.

לא זכור לי . וזה תפקידו העיתונאי

כשעיתונאי הופך את הגיל של נשוא הכתבה שלו לאישיו וטועה בגיל שהוא מביא, זו תקלה.
ואם גם העיתונאי בידיעות אחרונות מטעה, אז כנראה שהוא העתיק ממישהו שגם הוא לא עשה עבודתו.

24.1.95

מופיע גם באתר ההתאחדות העולמית לסייף.

BentzWatchJudo

New member
גם בידיעות אחרונות של היום מופיעה אותה טעות

כתוב שם שיובל פרוייליך בן 15.
לא בדקתי במקומות אחרים.
מה תאריך הלידה המדוייק שלו?

doron62

New member
כאן קבור הכלב

שמצוטטים הודעות דובר כלשונן -בלי שום בדיקה עיתונאית מינמלית.וכמו שפר ........ כבר אמר במקרה הזה מדובר בתקלה מינורית לא מזיקה.......אבל זה מבהחלט מדגים משהו........

צודק, כשהדובר הוא של איגוד שמתכוון לפסוח

(על פי רמזי אהרוני) על תחרות מבחן ישראלית כדי לקבוע מי ישלח לקדם אולימפי- (הם מכתוונים לשחזר את ביזיון הטאקוונדו- ע"ע אהרוני) , אז ככה זה גם נראה.

עיתונאי תפקידו לא להעתיק ברושורים ששולחים לו דוברים במייל/פקס - כי אז הוא נראה כמו שהוא נראה, כמו כתבן ולא עיתונאי.

לא נורא.

כשהעיתונאים האלה (ואולי גם אחרים) יתפסו קצת בטחון, הם לא רק יעשו טעויות מביכות קטנות כאלה, אלא גם יבצעו את שליחותם העיתונאית האמיתית(כמו עיתונאי אמיתי), ויכינו כתבת תחקיר, על הביזיון של מהסוג של הטאקוונדו, עוד לפני שהוא מתרחש.

תפקידו של עיתונאי טוב הוא לא רק לסקר

מציאות, אלא גם לחקור ולהתריע על מחדלים. רצוי עוד בזמן התהוותם, כדי אולי לרסן אותם.

זה חשוב במיוחד, כשזה לא סתם איזו קבוצה פרטית, אלא ספורט שמייצג את כולנו, את מדינת ישראל.

כישלון של הטאקוונדו /סייף זה לא רק של היו"רים אלא של כולנו.

doron62

New member
בשלב הראשון.......

נסתפק בסיקור עיתונאי מדויק ורחב.........ולא ציטוטים של ברושרים ומנפסטים של דוברים.

זה נכון. אבל אנחנו צריכים עיתונאים שגדלו משלב

הירקרקות, אל עבר עיתונאים שעושים את עבודתם העיתונאית.

הייתי מוכן לוותר, במקרים מסוימים על פה ושם מקרים מסוג העתקת ברושורים, בתנאי שהעיתונאי יתריע בכתבה על רשלנות ספורטיבית.

אם הצעירים (ואני מתייחס בכך גם לעיתונאי ספורט מאתרים אחרים...), לא עושים את העבודה אולי הגיע הזמן שהשועל הותיק ניר שועלי ממעריב , יעשה את מה שמזמן צריך היה להעשות.

למעלה